Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 635)

vasek.raul 

všechny recenze uživatele

Tento film má vše co mít má. Skvělí herci, skvělý námět, skvělé prostředí, skvělý režisér a vše skvěle uvařené...pět s a pět hvězdiček... ()

freEDelL 

všechny recenze uživatele

Není to pro mne ani tak film, jako spíše hrdinský epos. Musím říct, že Ridley Scott předvedl opravdu mistrovské dílo spolu se skvělými hereckými výkony všech zúčastněných. Film mne svým dějem naprosto pohltil, byly ukázány povahy lidí, jak se snaží dostat k moci za jakoukoliv cenu, ale nacházely se zde i postavy, které neměly žádné postranní úmysly a u kterých bylo vidět opravdové přátelství. V neposlední řadě bych chtěl vyzdvihnout Zimmerovu hudbu. Soundtrack z filmu mám několikrát naposlouchaný, ale neustále mě při poslechu mrazí na zádech, protože si vzpomenu, v jakých částech filmu se která písnička nacházela. Nejvíce mě dostala píseň „Now, we are free“, kdy byl Russel Crowe zabit a odcházel za svou zavražděnou rodinou. Film si nezaslouží nic jiného než 5 hvězd. Jako celek je film bezesporu úžasný. ()

 

všechny recenze uživatele

Je to hollywoodské, historie je přibarvena, jeden osud zveličen, spousta domyšlena a na konci vás to nutí brečet (v případě mně a sestřenky to nutilo úspěšně), ale je to dobré, není to přibarvené moc (přinejmenším ne moc okatě) a nenudíte se. Pět hvězdiček tomu nedám, ale minimálně 4 si plným právem zaslouží. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý historický veľkofilm... ale pozoruhodné je, že je možno len na jedno pozretie. Videl som ho v kine... samozrejme celý. Vlastním dvd, ktoré som si len vyskúšal či funguje... v televízii som si pozrel maximálne zopár scén, väčšinou tých akčnejších. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Dějově nic geniálního, spíše podprůměr, mnohé dialogy trapné až k popukání... ale ta výprava, kostýmy a vůbec celková atmosféra... to mě dostalo. A když k tomu přičtu bezkonkurenčně dokonalou úžasnou neskutečně nádhernou hudbu H. Zimmera a Lisy Gerrard, je o jednom z nejlepších filmů historie rozhodnuto. ()

cobr 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, skvělý Crowe a především Phoenix, kolosální výprava a vyobrazeni starověkého Říma. Krásných 5*. ()

MAST3R 

všechny recenze uživatele

Výborná první půlka filmu, kde nemůžu nic vytknout, ale poté to šlo jaksi trochu skopce. Opět výborný R. Scott. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Příběh nic moc, ale mám rád antiku. Za ty krásný obrazy a bitky to hodím takhle vysoko. ............ Já ten film mám čím dál radši. Na začátku dojde k uspojení všech fanoušků historických bitev, aby mohla začít Maximova pouť. Nevím, co se mi na tom filmu tak moc líbí, ale že se otrok stane větším než je samotný Ceasar a nikdo se tomu nediví, mě prostě bere ()

elgordo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si vždy pozriem, keď ide v tv. Nezabudnuteľná scéna z kolosea Maximus Decimus .... Všetci herci zahrali veľmi dobre svoje úlohy a obdobie slávneho Ríma bola veľmi dobre zobrazená. ()

marco69h 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som šiel do kina najskôr vyslovene iba kvôli hudbe... Hans Zimmer a moja milovaná Lisa Gerrard... a užil som si ho... skvele spracovaná hudba do filmu,,, potom som, ale zistil, že i film je veľmi dobre spracovaný... je tam niekoľko chýb (momentálne ma napádajú dve: pole po ktorých jednoznačne prešiel traktor :-) a vytlačený oznam v rukách senátora s nápisom violentia... a najme historické fakty totálne uletené) ale ešte raz skvelo urobené, spád, dej, myšlienka... Ale 5 hviezdičiek hlavne hudba a Lisa Gerrard! ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Ač jsem se bránila kouzlu tohoto filmu sebevíce, nakonec mu má filmová duše podlehla a s nadšením. Co by byl tento film bez Russella Crowa a Russell Crowe bez Joaquina Phoenixe a ti dva bez hudebního doprovodu Hanse Zimmera a ti tři bez kamery Ridleyho Scotta (ano pane, vím již dávno, že umíte točit, ovšem toto?). Bezkonkurenční! ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Asi vrchol Russellovi kariéry a nejlepší film z dob Říma po Benu Hurovi. Dokonalá hudba, perfektní výprava a kostýmy a úžasný Russell Crowe. Slabinou tohoto filmu je předvídatelný děj, i tak je to ale perfektně zábavný film, na který se dobře dívá. 90% ()

Skretule 

všechny recenze uživatele

Pěkný a s grácií natočený historický velkofilm. Russell Crowe titulní postavu hraje výborně (nejvíc se mi asi líbí závěrečná scéna) a Joaquin Phoenix je dokonalý záporňák. Strhující a účinné. ()

Lady_Tei 

všechny recenze uživatele

Nechci kazit tak vysoké hodnocení filmu, ale nemůžu si pomoct. Gladiátor mi byl vřele doporučován, a tak jsem se na něj nakonec skutečně podívala, abych nebyla za ignoranta. Že mě příliš nezaujme, to jsem měla tušit, protože ty super drahé, akční, dobrodružné a dramatické (slůvko historické dodávat nebudu, a to ani v uvozovkách, protože bych se rouhala jak tomu slovu, tak i uvozovkám) filmy nejsou nic pro mě. Dokonce ani ta vychvalovaná hudba mě nedonutila žasnout nad fimem, jehož pointa spočívá v hromadě mrtvých těl, plytkém příběhu a předvídatelném konci. Ne, děkuji. ()

Neuroxerus 

všechny recenze uživatele

A je tu další kousek z dětství. Trocha nostalgie z dětství a další nezapometulný zážitek hrdiného gladiátora Maxima a jeho cestu za pomstou své rodiny a svého zesnulého císaře, kterého zákeřně zabil jeho syn. R. Crowe i J. Phoenix to zahráli opravdu dobře. Tento film je další ze zaslíbených mému srdci. ()

MFJD 

všechny recenze uživatele

Film ktorý dobre ladí a drží tempo. Dobrá réžia a výprava, výborné herecké výkony, zvlásť ma mrzí to že Joaquin sa svoj výkon nedostal oscara, keď bol jednoznačne lepší než Russell. Dosť fatálnych historických chýb neuberajú tomuto snímku na kvalite, podľa mňa najlepšie dielo od Scotta. ()

literato 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle gladiátorský snímek bych mohla vidět snad milionkrát a stejně by mě neomrzel ! Russell Crowe coby Maximus je sexy chlapík, který ví jak pomstít svou rodinu. Film je navíc doprovázen nádhernou hudbou, která celý snímek dělá ještě dojemnějším ... ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Zober kus histórie. Vyhoď všetko nepodstatné, kašli na súvislosti, na historickú presnosť, zabi z voleja každého, kto sa ti nehodí do krámu, nech nenudí počas filmu. Všetko to popár hlava - nehlava, len nech sa to váľa v posteli. Pridaj k tomu česť, slávu, akciu, bitky, krv, smrť, umieranie.....Hoď k tomu pár dobrých hercov. Okoreň to bombastickou hudbou, dobrou kamerou, pridaj nešťastnú a nenaplnenú lásku. Dostaneš guláš, ktorý sa bude páčiť každému. A ešte aj niekoľkokrát prihriaty bude dobre chutiť. Vrchol popcornovej zábavy. Aj členovia akadémie sa tetelili blahem a dali Oscara /pardon za bohemizmus, ale my sa na Slovensku blahom neťeťelíme/. ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama