Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh římského generála Maxima začíná v zimě roku 180, kdy v čele římských legií zvítězil nad germánskými kmeny. Po bitvě dorazí do ležení císař Marcus Aurelius se svými dětmi, slabošským synem Commodem a dcerou Lucillou, která byla kdysi Maximovou milenkou. Věčnými boji unavený císař požádá Maxima, aby se po jeho smrti stal protektorem Říma. Generál to však odmítne. Když se Commodus dozví, že ho otec nehodlá jmenovat svým nástupcem, zákeřně ho usmrtí a zmocní se vlády. Maximus se novému vládci odmítne podrobit a je zatčen. Podaří se mu uprchnout a spěchá domů. Svůj dům najde vypálený a manželku i syna zavražděné. Vyčerpán žalem i zraněním omdlí a probere se v zajetí otrokářské karavany. Je pak prodán bývalému gladiátorovi Proximovi. Společně s černým otrokem Jubou projde gladiátorským výcvikem a dostane přezdívku Španěl. Commodus se vrací do Říma a chce rozpustit senát. K tomu však potřebuje získat na svou stranu lid. Rozhodne se proto uspořádat velkolepé gladiátorské hry, kam přijíždí i Proximovi gladiátoři. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 635)

Papaczek 

všechny recenze uživatele

Mám rád historické filmy, a tenhle patří k těm nejlepším. Pro Russella Crowa nejspíš životní role a pro mě jeden z nejlepších kino zážitků. Film jsem viděl od té doby několikrát a furt mě to baví. Doporučuju. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Gladiátorský žánr byl skoro mrtvý a Scott ho dokázal oživit tímto majstrštykem. Zajímavý příběh se zajímavým obsazením. Myslím, že Oscar je v dobrých rukou. Maximovi může takový Alexandr Veliký závidět charizma. 95%. ()

Infurius 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je moj obľúbenec a zahral to zas perfektne. Hudba bola tiež veľmi zajímavá, hneď som vedel, že Hans Zimmer... 5 hvezdiček dávam kvoli Russellovi Crowe-ovi ale keby to hral nekdo jiny tak dám 4. Scénar veľmi dobrý a koniec filmu bol smutný ale pekný... Efektne si natom dali dobre zálažať , najma pri menších detailoch boja a krvy. ()

Sajmonito 

všechny recenze uživatele

Z neznámého důvodu přeceňovaný a nadhodnocovaný film, který v závěru výroby vylekal své tvůrce svou plochostí, a tak museli najmout druhého scénáristu, který si přimyslel Maximův "rodinný" příběh, jeho snění a vize o návratu domů. Russellu Croweovi nevěřím skoro jedinou grimasu a ve srovnání se Statečným srdcem u mě tento film prohrává na celé čáře. Historicky pomýlený, patetičnost umělá a předstíraná, hloubka příběhu a hlavního hrdiny dodatečně přilepená, což je nejen cítit, ale i vidět na oddělení oněch dvou dějových linií. Domnívám se, že se tento snímek prezentující se jako velkofilm boduje hlavně proto, že hodnotitelé vidí jméno Ridleyho Scotta, Russela Crowa a Hanse Zimmera. ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, vynikající herecké výkony - tak proč mám pocit, že na získání Oscara je to pořád nějak málo? - Asi to zní kacířsky, ale když já si oscarový film představuju tak nějak jinak... Ještě mnohem výjimečněji... Nicméně když pro nic jiného, tak pro Reedova Proxima mi to za vidění stojí... Klidně i opakované vidění. ()

X Type 

všechny recenze uživatele

Sirové, opravdové, autentické, bez zbytečných dojemných scén, úžasná kamera a soundtrack, prvotní bitva s Germány je fascinující, tempo nepolevuje, majestátný snímek s výbornám R. Crowem a snad ještě lepším J. Phoenixem..bravo! ()

Jorge K 

všechny recenze uživatele

S určitým odstupem se ten film dá vidět znovu a znovu a znovu, takových filmů bych řekl nebude mnoho, ale věřím, že ani málo. Zasloužil by zařadit do kategorie Výjimečné. ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Hollyvoodský velkofilm tak jak ho máme rádi, jaky dlouho neuvidíme a který bude synonymem pro fakt velkej biják. ()

T5D6L 

všechny recenze uživatele

Zábavný s výborným soundtrackem , pro mě nejlepší historický film co jsem viděl , nemůžu vytknout nic . ()

Dominum 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli například herecké výkony v tomto filmu jsem schopen objektivně hodnotit, jelikož za těch několik zhlédnutí jsem si tento film natolik zamiloval, že nejsem schopen v podstatě nic vytknout. Ti, kteří mají působit kladně tak působí, naopak to také funguje a zároveň postavy nejsou černobílé, ploché a působí celkem věrohodně. Soundtrack, to je mistrovské dílo samo o sobě. Dosahuje nevídaných kvalit. Není moc filmů, hudbu z nichž si pustím tak rád, jako z tohoto. Děj lze dle mého jen chválit a je tudíž velice těžké k němu cokoli napsat. Nemá tedy smysl tady vymýšlet nějaká zbytečná hodnocení a jediné co mohu udělat, je doporučit Gladiátora těm kteří ho ještě neviděli. No a ti ostatní by se měli podívat znova. Takový nával emocí Vás nenajdete ani v Ulici. ()

Jerkie 

všechny recenze uživatele

Já osobně nemám moc ráda filmy z dob Říma a Řecka a podobné snímky z historie, neboť na nich nedokážu překousnout často jejich charakter. Ale stačilo jednou, abych viděla, Gladiátora a spadla mi brada až k zemi. Procítěné, silné, velmi emotivní. Snaha přežít a pomstít se.. Oddanost, odvážnost, vychytralost, ale také láska.. Hlavní hrdina lapen do sítí, ze kterých nelze uniknout. Neřekla bych, že bych se u filmu v nějaký moment nudila, spíše jsem buďto smutnila, nebo opovrhovala nebo zatínala zuby nad krvavými scénami, které tam byly posazeny tak, že tam prostě patří a pokud by tam nebyly, tak by filmu něco chybělo. Nebylo jich tam málo ani moc, všechno s mírou. Jedna velmi oblíbená scéna z filmu, kdy Gladiátor shodí masku a odhalí svou tvář. Zděšení ve tváři císaře je k popukání, člověk by řekl, že si až nadělal do kalhot. Tečka filmu je dojemná, ale kdyby to skončilo jinak, nejspíše by tohle drama ztrácelo na kvalitě. Obdivuhodná podívaná při které bych řekla, že lidi dají za pravdu, pokud řeknu, že Russell Crowe svou roli zahrál velmi dokonale. Výraz zlomení a bolesti ale se stálým odhodláním a duší hodného člověka, ale zároveň rváče.. Stojí za to.. ()

erceee 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film ktorý dá divákovi všeko čo potrebuje. Zbožnujem filmy ktoré keď skončia ma donútia sa zamysleť nad určitými vecami a vnimať problémy ktore pokladáme za tažké inač a toto je jeden z tych filmov ktorý vás donuti sa ozaj zamysleť nad životom. Dokonalá výprava, kamera, strih, herci. Rola maxima ako uľiata pre Crowa. Jedine čo by som mu vyčítal keby trošku poukazovali na vtedajší život mimo colosea v Rime. Ale inač dokonalé... ()

shakeXL 

všechny recenze uživatele

Jeden z velkofilmů, kterého viděli snad všichni. Skvěle zpracováno - pokud tedy existujou béčkové a céčkové filmy (jakože ano) tenlhe bych ohodnotil A++. O hudbě H. Zimmera a Lisy Gerrard ani nemluvě. Song Now we are free je neuvěřitelná záležitost. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott ako schopný a poctivý režisér sprevádza diváka nádherným a uveriteľným vizuálnym spracovaním, v ktorom ukazuje dokonalé herecké výkony, rozpráva perfektný príbeh okorenený o nádherné dialógy s pútavo natočenými akčnými scénami a svižným tempom od začiatku do konca. Tri najkrajšie hodiny dejepisu v mojom živote. Wonderful! 100% ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že se nikdo nechce rvát! Asi budu muset někam jinam. Zeptám se kámoše Remorkéra - tak kam se pojedem porvat Remo? Tůůůůůů. Skvělej nápad! Remo si myslí, že by jsme teď měli jet do daleký Číny. Čína je jedna z nejstarších civilizací na Zemi a jak jsem slyšel, strašně rádi se tam rvou! Tak jedem! Tůůů Tůůů. Panebože, to je Russel Crowe! Panebože, to je Russell Crowe, bože blááá blááá blááá, proč si nehledíš svýho ty šoure! Bum bum plesk. Točí filmy dělá hudbu a všude se rve. To je zase skvělej den, když se můžu rvááát. Jóóó, teď mě Remo zavezl na jedno z nejůžasnějších míst v Severní Americe, do New Yorkského Brooklynu. Je tu spousta menšin, co vůbec nesnášejí bílý. Tak se mrkneme, jdeme Remo, jdeme pojď! Tůůůů. Vypadá to, že je tam pár černejch a pár portorikánců. Všíměte si těch barevnejch hadrů, to znamená, že patří k nějakýmu gangu a jsou náchylný ke rvačkám. Koukněte na toho chlápka, není to ten z Gladiátora? Kde? Za tou kytkou, vedle Remorkéru. Jo, myslim že je to von. Bože, to je ten chlap z Gladiátora, bože já ještě nikdy neviděl héércéé! Uduste se prasečíma zvratkama vy kreténi! Tak co, budete tu jen tak stát nebo si to rozdáme? Plesk. Aůů, ty vole tys mě praštil! A po reklamách se vám zase přihlásíme. Dneska jsme si teda užili, co děti? Zbouchali jsme pár číňanů, pár černejch a spoustu kolumbijců, abych jmenoval aspoň některý. Bože to je Russel Crowe! Bože to je Russel Crowe pane bože! Proč se nejdeš radši spláchnout do hajzlu! Tůůů tů. Hu hu aj aj, Remo troubí. Víte co to znamená? Já nechci žádný slzy, my setkáme se brzy, uvidíte zase Russela Crowe! Teď není proč se bát, když já se začnu rvát, protože já jsem přece známý Russel Crowe! Točím filmy, dělám hudbu a všude se rvůůůů. ()

Ragnar 

všechny recenze uživatele

Film, který má s historií asi tolik společného, jako mašinka Tomáš s maglevem. A tím mé výtky končí. Epické, hrdinské, smutné. Láska, důvěra, zrada, odvaha, pomsta. Gladiator mi dává vše, co od filmu požaduji, a ještě něco navíc, takže pět hvězdiček je, podle mého, hodnocení zcela zasloužené. ()

FanOfMovies 

všechny recenze uživatele

Perfektní film plný emocí a skvělých hereckých výkonů. Splňuje všechny atributy pro dokonalý film... Zkrátka skvělé. What We Do In Life Echoes The Eternity... ()

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama