Reklama

Reklama

Epizody(7)

Recenze (9)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Naprosta klasika. Skvela zapletka, vyborne zahrane, britske jako maloco, skvost zanru. PS: zminovat u spionskych filmu / serialu neco jako tempo je imho maximalni az epic fail... ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

První zhlédnutí: Britský špionážní klenot. Samozřejmě pro ty, co vědí, co od žánru chtějí, diváci vyživení popkornovými detektivkami umřou nejspíš nudou. Jednotlivé střípky do sebe bezchybně zapadají, každá scéna má své místo a svůj čas. Monolog následuje dialog, dialog monolog. Dlouhé záběry na tváře postav. Skvělí herci (zdaleka ne jen Alec). Velká porce anglického humoru a Československa (kdy jste naposled slyšeli v anglickém filmu češtinu?). Akorát scény ve druhém dílu mohly být diskrétnější. Dvojitý agent s dvojitou sexuální orientací – tak nekorektní hlavní záporák by dnes neprošel. Každý díl končí Simeonovým chvalozpěvem; tehdy měli i anglikáni ještě trochu stylu. Kromě špionážních kliček a smyček je tu působivě ukázáno, jak touha po moci rozbíjí přátelství. Při sledování filmu s anglickými titulky jsem téměř zavařil slovník, vzletnou mluvu gentlemanů střídá nejhrubší slang. Druhé zhlédnutí: Slovenské titulky mi usnadnily porozumění, ovšem náročnost na pozornost nezměnily. Nicméně jsem si uvědomil, že děj je v podstatě velmi jednoduchý a Georgovi stačilo pročíst několik spisů a promluvit s pár lidmi, aby krtka odhalil. Kromě toho, jak poznamenala moje manželka, uhodí diváka do očí ukecanost agentů, kteří na potkání vyprávějí svá největší tajemství a při první příležitosti se prořeknou, tedy kromě Karly. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller, kde místo zbraní střílí úsudek a charisma George Smileyho v podání Aleca Guinnesse. Atmosférická pecka, charismatický hlavní "mozek" na stopě "krtka" a Karly z Moskvy. Pomalé tempo nechává vyniknout minimalistickému herectví a skvělým dialogům, jak už jsme u britských seriálů zvyklí. Nevím, zda je seriál u nás vůbec k sehnání, ráda bych ho měla ve svém "zlatém fondu". ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Klasická stará škola anglickej kinematografie na špionážny námet Johna La Carré. Možno to síce považovať za klasický žáner s dlhými dialógmi a spomaleným natočením deja, avšak mne to naozaj nesadlo. Dej, ktorý sa dal natočiť do jedného celovečerného filmu, sa tu pretiahol na sedem dlhých častí. Podľa mňa úplne zbytočné. Normálne by som dal dve hviezdičky, ale tretiu pridávam kvôli Alecovi Guinessovi. Inak šedý podpriemer. 50 % ()

BlondShark 

všechny recenze uživatele

Určitě není pro ty, kteří očekávají jednoduše předloženou a snadno prokouknutelnou zápletku - série je skvěle zpracovaným a postupně gradujícím dějem se skvělou atmosférou a velmi dobrými hereckými výkony ()

Shaman::.. 

všechny recenze uživatele

Takhle pomalu natočené - to se dnes už moc nehodí. Herci výborní, dialogy taktéž, až smrtelně těžko přeložitelné... Jsem zvědavý na film. Snad i tam dostane Československo svoje místo:-) ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Smrtelně pomalá, suše britská televizní série o těch starých dobrých špijónech, kteří nemůžou věřit ani vlastním podvlékačkám. Pan Bertrand ze začátku trpěl, všichni mluvili pomalu a velice britsky, v pěti dílech se toho řeklo a stalo zhruba za jeden a teprve když pan Smiley uchystal past, začalo jít do tuhého a došlo nám, že je to všechno může být jen hra. Potvrdila nám to manželka hlavního hrdiny, která v poslední minutě hravě triumfuje nad celým tím pomateným a vyšponovaným mužským světem. Těšíme se, že to samé zopakuje i ve filmu! ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Seriál je to pěkný, trošku pomalejší než tempo, na které jsme u současných seriálů zvyklí; méně adrenalinu, více koverzací, atd. Bohužel/bohudík pro diváky, tahle doba Studené války a špiónů už je pryč a opakovat se nebude. ()

Reklama

Reklama