Reklama

Reklama

Kdo vyhraje v divočině

(seriál)
  • Velká Británie Win the Wilderness: Alaska
všechny plakáty
Velká Británie, 2020, 60 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest britských párů soutěží o uznání starších majitelů odlehlého, ale úchvatného dřevěného srubu v srdci Aljašky. Vítězové vyhrávají nemovitost v aljašské divočině. (Patuse)

Recenze (6)

Najnou 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál (Šou? Realityšou? Soutěž? Pořad..) k večernímu posezení. Jakožto největší zázrak se mi jeví skutečnost, že snad nikdo z účinkujících není totální napřesdržku kretén, který by jinak pohodovou atmosféru neustále rušil svou debilitou zvyšující sledovanost. Jo aha, ono to je z Británie a ne z Emeriky, chápu. Jen ty "survival" úkoly mi připadaly na takovém přežívacím levelu, že bych je snad přežil i já, známý to nepřežívač. Trochu se obávám, že následný střet s realitou v opuštěné chatce po odjezdu štábu velmi brzy vyústí v ještě opuštěnější chatku. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Několik párů jede na Aljašku zkusit vyhrát chatu, kde budou žít v náročných podmínkách bez možnosti jen tak odjet, k chatě se dá pouze přiletět. Jeden pár předem ví, že tam nemůže žít, i přesto se do reality show hrne, nejspíš chtějí donate pro jejich situaci. Poradce pro přežití dá vlastníkům domu vágní informace "Tento pár si vedl skvěle, tamten taky, tamten taky, budete mít fakt těžký rozhodnutí, vůbec vám to nezávidím... rozhodli jste správně." To zopakuje úplně pokaždé. V pořadu zcela chybí napětí. Ale záběry na přírodu jsou krásné, je to spíš takový odpočinkový seriál, u kterého můžete vytuhnout a nic moc vám neuteče. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemný pořad. Soutěžící jsou sympaťáci a okolí Aljašky je nebezpečně přitažlivé. Samotné úkoly jsou mírné, čekal jsem přeci jen trochu toho soutěžení a fyzické námahy, tady se s nimi pouze mazlili. Přesto ten samotný příběh, který stojí za tím a to úsilí, s kterým majitelé nemovitosti svůj domov postavili, je neskutečný a díky němu to má smysl dokoukat až do samotného konce. Sice se dočtete, že opustili svou chatu až 2 měsíce po natáčení, přesto to je dojemné a vlastně smutné. Neberte to jako show a ani jako Kdo přežije. Je to spíše dokument. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Jedná z mála reality show, kde si nikdo nejde po krku a nesnaží se za každou cenu vystupovat natolik kreténsky, aby ho hloupý divák měl rád. Je sice pravda, že už teď, pá hodin po dodívání, vlastně pořádně nevím, kdo se jak jmenoval, ale z celé show si nesu příjemný pocit. Nutno podoktnout, že nosným dějem není ani tak pohled na soutěžící účastníky, jako vyobrazení života starého páru, protože soutěže bych zvládl i já, městský kluk. Museli překonávat něco, o čem mnozí soutěžící nemají ani potuchy. Archivní záběry jsou zajímavé, vyprávění těch dvou téměř až dojemné. Na konci mi uronila i slza, bohužel jsem si tento pocit docela zničil tím, že jsem si hledal, co se dělo dál. Ústřední dvojice staroušů zůstala ještě dva měsíce po natáčení v domě, takže finální scéna není zrovna ukázka posledního loučení se s domem a místem, kde žili přes 30 let. Jeho manželka nedlouho poté zemřela a stařík si našel o století mladší ženu, která z něj tahá peníze. Ten chce dům zpátky a dělá obstrukce. A v neposlední řadě mě překvapilo, že původně byl dům k prodeji, filmaři se ale dohodli, že jim vyplatí nějaké peníze a udělají z toho show. Žádné předávání "žezla", ačkoliv věřím, že jeho manželka to natolik těžce nesla, že už neviděla v životu větší smysl. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Žádné drama? Žádné intriky? Žádné pomluvy a úrážení za zády ostatních soutěžících? Sním či bdím? Tahle hodně klidná a pohodová reality show je krásným úkazem toho, že i bez přemistrovaných retardů a recyklovaných panenek barbie z onlyfans se dokáže vytvořit sociální drama, které je na úrovni a předevšim kultivované a já uznale tleskám. Celý příběh Ose Mountain a dvojice manželů by se dal krásně zfilmovat jako dokument o hledání dokonalého domova v nekompromisní divočině a i po skočení celé reality show by bylo pořád zajímavé sledovat osudy všech, včetně výherců, protože to co se stalo po skončení soutěže, by vydalo pomalu za celou další serii. ()

Zajímavosti (6)

  • Celá reality show vznikla díky trojici knih, které napsal Duane Arthur Ose pod názvem „Alaskan Wilderness Adventure“, kde mapuje celou svou cestu za získáním vlastního pozemku na Aljašce a následného přežití mimo civilizaci. Poté, co BBC uviděla, že je srub na Ose Mountain k prodeji, nabídla se, že dům od Oseho odkoupí a formou reality show budou moci určit pár, kterému jejich srub připadne. (UncleMorty)
  • Rena zemřela po operaci srdce nedlouho po dokončení natáčení. (dan4815)
  • Duane a Rena si vydělávali na živobytí v domě prodejem kožešin. (dan4815)

Reklama

Reklama