Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kyle (Liam Hemsworth) a Swin (Clark Duke) by rádi co nejrychleji stoupali v hiearchii v obchodu s drogami a užívali si života. Brzy ale zjišťují , že toho lze dosáhnout jen velmi těžko, pokud svého šéfa nikdy ani nepotkali (nebo o tom alespoň nevědí). V důsledku nedostatku informací se tak lehce dopouští několika ne úplně šťastných rozhodnutí a pomalu, ale jistě se omylem stávají hrozbou pro svou vlastní organizaci.. (Krouťák)

(více)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slabá, zatraceně slabá variace na bratry Coeny a aktuálně Netflixem poměrně omýlené příběhy z amerického středozápadu. Jediný plus je tu vážný Vince Vaughn, který jediný mě vysloveně zajímal od začátku do konce. A to i přesto, že všichni ostatní tu střídají emoce jak na běžícím páse. Jednou z toho udělají absurditu, po druhé jsou zbytečně vážní...a já abych si vybral, jak mám film vnímat. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MAY YOU DREAM OF OFFERED TITS." ----------- Dôvod na oslavu nastal zhruba mesiac dozadu ihneď po zistení, že Vince Vaughn si opäť zahrá serióznu rolu, potenciálne zápornú (ešte si aj obliekal zeleno-fialové košieľky na štýl Jokera), hoci je vo výsledku jeho postavenie v rámci deja v istých chvíľach diskutabilné. A nie vážnu rolu len tak hocikde, ale vo filme, ktorý sa spočiatku javil ako typické špinavé krimi z Juhu, no tento opis sedí len veľmi čiastočne a ešte viac minimálne. Na južanské klasiky od Jeffa Nicholsa či Davida Gordona Greena sa Arkansas nedoťahuje ani omylom, je však slušným prírastkom do tejto malej rodinky tematicky spriaznených snímkov. A Brolinova dcéra ma herecky dosť bavila a vizuálne čistý tatko x) ----------- "What a lot of people don't know about organized crime in the South is that it's not that organized. The term Dixie Mafia has always been too generous, implied too grand a scale. There's a handful of big-time operators that run everything regionally, but... It's nothing like the Italians or the Mexicans, no families. Just a loose affiliation of deadbeats and scumbags. No code of honor. No philosophy of life. It's mostly boring solitary work." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dvaja čudáci v drogovom biznise, nič výnimočné, originálne, nové. Podľa mňa sa nenájde človek, ktorý by sa za tie dve hodiny aspoň chvíľu nenudil. Pritom kásting bol zvládnutý dobre, sú tu dobrí herci, ktorí nemajú priestor na akciu. Gangsterka, ktorej chýba tempo, založená je vlastne na dialógoch. Film síce prináša málo pozitív, ale zas je dobré vidieť Liama Hemswortha, že po rozvode s Miley Cyrus už chlastá menej, s tou vyschnutou vetvou to muselo byť peklo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Celovecerni debut rezisera Clarka Dukea. Rada chybnych rozhodnuti a stret mezi kriminalniky.Je to prilis dlouhe a pusobi to jako relikt vlny kriminalek z 90.let. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbilo, jak je příběh poskládaný do jednotlivých kapitol a něco do sebe měla i jižanská atmosféra. Na tu druhou jsem měl problém s tím, jak Duke bruslí na hraně klasického a černohumorného krimi. Ústřední dvojice postav působily v jednu chvíli jako ucha a v té druhé jako chladnokrevní gangsteři a totéž se dá říct o drogovém bossovi, který byl v jedné chvíli trochu střeleným mafiánem s komediálním potenciálem a v té druhé nekompromisním šéfem. Ty přechody nebyly moc zvládnuté, což má částečně na svědomí místy uspávací tempo. Pokud by režie trošku dupla do pedálů, mohlo to být o něčem jiném. Velkým plusem jsou herci s výborným Vaughnem na čele, kteří film tahají hodně nahoru. I díky nim je to nakonec celkem slušný debut. 65% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po hodnotení dvojice blízkych priateľov na čsfd mi bolo jasné že tento film mi neprinesie žiaden výnimočný zážitok, ale sklamanie bolo ešte o čosi väčšie ako som čakal. Nudný, nič nehovoriaci príbeh, ktorý sa snaží byť niečím oveľa lepším s relatívne zaujímavým príbehom a dobrým konceptom rozdeleným do piatich kapitol mal najväčšiu slabinu v príšerných hereckých výkonoch (krívajúci hlavný hrdina iritoval takmer viac ako košele z Arkansasu) a ďalší bod dole smeroval po poznámke Froga na adresu dvojičiek - dobrá práca pre bielych chlapcov z vidieka. Rasistické prasiatka z Netflixu sa skrátka nezaprú a tak jedinou svetlou stránkou filmu boli práve spomínané dvojičky a niekoľko dobrých záberov. S prehľadom zvládnuté na rýchlosti 1,5 bez toho aby som prišiel o dôležitý detail či dobrý záber. Neveril som že tomuto filmu niekto udelí 5*, ale hneď pri prvom profile ktorý tak spravil som zistil že spomínaný užívateľ dáva 5* všetkým filmom. Každý na právo na svoj názor, ale spomínaný človek sa zrejme vo svojom živote strašne nudí... ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Drámo, kde není komu fandit. Má to fajn atmosféru. Má to Vince Vaughna. Škoda, že ho vnímáme především jako těžkopádnou výplň lehkých komedií, poslední tři roky a tři povedé charaktery na tom moc nezmění což? Stejně tak je škoda, že bylo u role podrazáckého narkobosse použito retrospektivního vyprávění. Samo o sobě by to nepůsobilo prvoplánově, ale ve spojení s nadužíváním nájezdů při práci s kamerou začínám výrobu podezřívat drobnou mírou podbízivosti. Ono to dost otravuje, neustále jsem uvažoval kde jsem tuhle techniku v takové míře naposledy viděl... Only god forgives? Na kluka z kanclu a jeho režijní prvotinu je to ale dobrý. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrá hrůza.Zase jenom herci nalákali mou maličkost ke sledování tohodle filmu, ale vydržel sem jenom polovinu.Asi nikdy nepochopim, že někoho bavěj tyhle bezbarvý kraviny.0%. ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je tu dost neadekvátní hodnocení, na což tady poslední dobou narážím dost často. Nebo mě prostě baví tenhle styl gangsterek s pokřiveným humorem z maloměsta, kde se všechno nějak seběhne, aniž by se na tom hlavní postavy nějak zvlášť podílely. Moc si cením jakým směrem se poslední dobou vydal Vince Vaughn po všech těch průměrných romantických komediích, tohle mu podle mě sedne víc. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Líná jižanská "tarantinovka" se sice od svého vzoru časem vzdálila (ke "coenovce" :)), ale rádoby rafinované, prázdno-významové dialogy o ničem (o podstatě života a vůbec) a rozdělení na kapitoly neustále připomínaly, že tady se hraje druhá liga. Nejvíc neuspokojil konec, jenž plnou vahou stál na té nejmíň plnotučné postavě (paradoxně té hlavní) v podání necharizmatického Liama Hemswortha. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Fakt najslabší film kde sa objaví Vince Vaughn, bolo to utrepenie dopozerať. Aj keď sa podarilo, väčšiu pozoronosť som dával iným veciam. O nič som neprišiel. Zdlhavé a nudné, čo viac k tomu? Nevydarená novinka od netflixu a dávno som sa tak pri sledovaní filmu netrpel a nenudil. 1* ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jo tohle je presne pro me, Jih a pomaly tempo, to ja muzu kdykoliv. A jako bonus roztomila Eden Brolin - spokojenost. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Clark Duke tímto svým filmem dokázal pouze jedno jediné, a to že stojí za hovno nejen jako herec, ale nyní už i jako scénárista, respektive režisér, trefněji řečeno, z těchto třech disciplín mu jde to herectví vlastně ještě nejlépe, a to je přitom dost strašný. Já to každopádně beru asi tak, že si tento nekňuba chtěl prostě zřejmě splnit svůj sen a po všech stránkách si udělat jen čistě svůj film, který si sám napíše i natočí a inspirovat se při tomto svém zoufalém činu nechal rovnou filmy bratrů Coenů. Dost odvážné, no a dopadlo to doslova tak otřesně, že já Arkansas okamžitě pasuji snad na nejnefunkčnější film, co jsem kdy měl tu čest vidět. Arkansas je tedy jeden obrovský scénáristický průšvih a paskvil, co se snaží jen opisovat, ale zároveň přitom být ukrutně cool and crazy, jenže všechno, od dialogů, přes postavy, až po zápletku, je nevídaně nudné, až otravné, konkrétně dialogy nemají šmrnc, vtipnost, nápaditost, postavy působí nesympaticky, nezajímavě a naivně, a zápletka nedisponuje ani spádem, ani záživností, ani čímkoliv poutavým, co by mě byť jen okrajově oslovilo. Obsazení pak sice sčítá pár výrazných jmen, nicméně Malkovich se tu příliš neohřeje, Vaughn působil jako že ani neví, jak má svou postavu v podstatě pojmout a Liam Hemsworth by se měl na herectví raději úplně vybodnout a nechat to jen na bráchovi Chrisovi, který je ve všech ohledech diametrálně někde jinde. Celkově je to zkrátka vážně nesnesitelná podívaná, co dokáže prakticky jen na pěkně dlouho diváka otrávit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snaha coenovsky přinést do filmu černej humor a nadsázku, občas se to trochu podaří, jindy ne... výsledek je takovej nemastnej, neslanej. A ani tomu nepomáhá celkem hvězdný obsazení, ač se snaží sebevíc, když není co hrát, nic zvláštního se stát nemůže. Jižanskej nádech tam je znát a je to celkem příjemný, ale to je asi tak všechno. Jednou jsem se na to podíval a asi si ani moc nebudu pamatovat, o čem to bylo. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, humor nenápadný, jsem zvědavá...Park ranger dobrý, ústřední dvojka mě celkem baví...Pak to začne divnět, proplítat se, ubývá humoru a to tempo! Pomalu se mi začaly klížit oči (odpoledne) a to je známka, že mě to přestalo bavit. Sorry, ale ne...Za mě 50% ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

O dvou jížanských low-level dealerech, kteří se omylem díky smrti svého bosse (John Malkovich) dostanou víš na žebříčku, což ale nebude zadarmo a začne to přinášet problémy. Tváří se to víceméně Coenovsky, když na scénu vstoupí Vince Vaughn, tak to chytne takovej lehce westernovej nádech. Prostě divná artová gangsterka pomalejšího tempa, která předpokládám nebude pro každýho. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Sice jsem se na to těšil, ale že Clark Duke přijde s takhle jistým a osobitým debutem, jsem vážně nečekal. Poklidným tempem, rytmem dialogů a prací s tichem (a pochopitelně účastí Vince Vaughna) mi to nejvíc připomínalo filmy a knihy Craiga Zahlera, především Dragged Across Concrete. Má to správně jižansky bizarní zápletku, zajímavé charaktery i strukturu, funguje tomu napětí, humor i zvraty a umě to úročí připravené motivy ("Nechcete koupit mrtvolu?") – zkrátka jestli máte rádi kriminálky ze zapadákova jako Hap and Leonard nebo Justified, Cormaca McCarthyho, Joea R. Lansdalea nebo i Kena Bruena, je tohle jasná volba. Jdu si koupit knihu a doufám, že se Duke v žánru natočí ještě spoustu dalších filmů. Tohle byla fakt pecka. ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Film zaměřený na jižanský drogový dealery? To jsem zkrátka musel vidět. Je super vidět Vaughna ve vážný roli a celkem mu to sedělo, za mě ale TOP postava Swine (Clark Duke), který z počátku působí jak totální kokotko, ale jak sám řekne ''časem si mě oblíbíš''. Liam Hemsworth je naopak od začátku drsňák a to se ani nezmění, ba naopak ještě jeho nekompromisnost roste. I přesto, že je tempo kolikrát neskutečně pomalý, ani mi to tak nevadilo. Naopak do tohohle snímku to sedělo. Přeci jen to neměl být akční film, ale je to hlavně o dialozích (suchý humor mi tu fakt sedl). Avšak hlavní potíž filmu je v tom, že má dost zkratek v příbězích a kolikrát si říkáte wtf? Každopádně to mi dojem nezkazilo a slabší 4* tomu dám s klidným srdcem. ()

Reklama

Reklama