Reklama

Reklama

Doors v Evropě

(koncert)
  • USA Doors: Live in Europe 1968, The
všechny plakáty

Obsahy(1)

"Přistoupil k mikrofonu. Hrábl po něm pravou rukou, prsty levé se dotýkal stojanu a vzhlédl. Reflektor mu ozařoval tvář. V ten okamžik začal existovat svět. Neznám druhý takový obličej. Je překrásný, a přece není tuctově hezký. Myslím, že je to proto, že už od pohledu poznáte, že je Bůh. Když nabízí, že za nás zemře na kříži, je to OK, protože on je Kristus." (Kris Weintraubová, 1968). V roce 1968 vyrazila skupina The Doors na turné po evropských městech - Londýn, Stockholm, Frankfurt a Amsterdam. Kromě ukázek koncertů ve filmu mluví Paul Kantner a Grace Slick, členové skupiny Jefferson Airplane, skupiny, která byla s The Doors na tomhle turné.

Seznam songů: 01 Light My Fire / Main title
02 Love Me Two Times
03 Back Door Man
04 Spanish Caravan
05 Hello, I Love You
06 When The Music's Over
07 Unknown Soldier
08 Light My Fire (II)
09 Five To One
10 Alabama Song (Pawlinkaaa)

(více)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární film je spíš koncert nebo spíš taková kolekce raných vystoupení The Doors v roce 1968: London, Stockholm, Frankfurt a Amsterdam. Jimův osobní a pěvecký projev a vůbec projev celé jeho skupiny byl na těchto třech koncertech jedinečný, a vtom nejlepším tvůrčím období. Jim zpívá, chvílemi křičí, je zasněný jako básník-poetik, atmosféra je hustá že by se dala krájet, ovzduší plné dýmu protkaného kouřem z jointů. Seznam skladeb které na koncertech zazněli jen tak na mátkou:1 Lifght My Fire/ Main Title. 2 Love Me Two Times. 3 Back Door Man-dobrá kytarovka. 4 Spanish Caravan-jemná příjemné pohlazení po duši. 5 Hello, I Loe You. 6 When The Music's Over-asi nejlepší výkon v roli zpěváka a nejdelší skladba vůbec. 7 Unknown Soldier-temná-atmosferická a psychedelická zároveň. 8 Light My Fire (II). 9 Five To One-tvrdá jak skála. 10 Alabama Song-houpavá a kolísavá. Dodatek-zajímavost: Jako hosté v toto dokumentu vystoupily ještě jiní známí hudební osobnosti konce šedesátých let, a to sice Grace Slick a Paul Kauntner oba z Kalifornské skupiny Jefferson Airplane. Samozřejmě živák je živák, později vydané CD se tomu koncertu vyrovnat nemůže. Příjemný hudební zážitek z konce šedesátých let, nejen pro všechny fanoušky této již dnes legendární skupiny, ale i pro všechny vyznavače hudby jako takové. Člověk by si tímto koncertem měl, určitě doplnit své klasické hudební vzdělání tak jako já. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na pódiu se potácejí čtyři černobílí kluci, kteří po naladění instrumentů blíže nespecikovanými omamnými látkami prezentují s nebývalou soustředěností svoji muziku. Hudba je zcela pohlcuje a publikum je příliš nevzrušuje - oni totiž potřebují mít ze svého hraní povznášející pocit. Jsou to The Doors a v zachycení jejich vystoupení je největší síla tohoto dokumentu. Informace od lidí mimo kapelu považuji za útržkovité a mírně rušivé, ale naštěstí jich není tolik, aby přebily nadčasovou tvorbu kapely, která svého času průkopnicky otvírala dveře novému vnímání hudby. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Krása, síla, srdcerváč... Nestárnoucí, vlastně věčný J.M. s kumpány & spol. ... Ano, i po čtyřiceti letech (;-) jsem pořád fanouškem skupiny... - - - P.S. A hospod, kde vám ve dvě ráno pustí k pivu a radosti svojí i vaší ty starý dobrý Dorsíky... :o) - - - - - (Poprvé viděno 29.11.2008 na ČT2, komentář zde jako šestý - 29.11.2008) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tento jedinečný dokument nám podává nejen koncertní záznamy, ale jeho hlavní síla spočívá v tom, že skvěle zachycuje dobu - bouřlivou druhou polovinu 60.let. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

The Doors očima Jefferson Airplane, co si přát víc. Jakmile začne Jim pronášet své texty a upře na kameru ten svůj uhrančivý magnetizující pohled, má nad vámi vyhráno. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Báječný dokument který nám ukazuje zajímavý pohled na Doors a vlastně celou scénu na konci 60tých let ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Trochu mě sralo, že většina toho vystoupení je jen studiovka pro kamery a záběrů z koncertu s diváky(tedy to v čem jsou/byli The Doors opravdu dobří) je tam jen velmi málo... ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Dle mě tento dokument hodnotili zatím pouze velcí fanoušci této skupiny... Já si ale nemyslím, že by měl co nabídnout... nedozvěděl jsem se z něho nic nového, hudbu tohoto tipu moc neposlouchám... Nebylo to nic světoborného - to dle mého názoru má BBC občas lepší dokumenty... Jde spíe o archivní záběry, které fanoušek skupiny ocení, protože se k nim nemá jak dostat.. ()

filmer 

všechny recenze uživatele

I když byl Jim alkoholem a drogami dost rozvrácený člověk, jak předvádí i zde, byl i velkou osobností a hudba Doors má sve sily a kvality i dnes. ()

Reklama

Reklama