Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Recenze (339)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Black as midnight, black as pitch, blacker than the foulest witch." Na papire to vypada dobre - Ridley Scott directing, Tom Cruise, hudba jerryho Goldsmithe, jednorozci, ale pres velmi dobre vizualni zpracovani predevsim lesnich fantasy lokalit to nejak nezabira. Mozna protoze je to az prilis pohadkove infantilni a cilene publikum je cca 3 - 11 let. Jednoznacne nejlepsi element cele Legendy je dokonale over-the-top hlaskujici lord of darkness. "I require the solace of the shadows and the dark of the night. Sunshine is my destroyer. " 6/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se bála toho hnusného skřeta a červeného démona. Ten mě děsil ve snech. Takže maskéři odvedli kus výborné práce a to samozřejmě nejen na této masce. Mladý Tom Cruise byl vážně roztomilý. Vůbec mi nevadily ani ty jeho křivé zuby, které si pak nechal upravit. Když jsem byla malá, tak jsem scény s jednorožci oplakala. Dnes jsem jako dospělá byla na tom úplně stejně. Krásný pohádkový příběh. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro starší jedince. Film se mi vcelku líbil, ale místy jsem se vcelku nudil. Zpracování postav a prostředí se povedlo, ale něco mi tam nehrálo. Pán Temnot byl skvěle namaskovaný a to cením. Mě film nijak moc nenadchnul, abych se na něj díval někdy znovu. Děj to má jednoduchý a film uplyne jako voda. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka s jednorožci a podobnou havětí ( už si to přesně nepamtuji :D). Každopádně vím, že se mi to vskutku líbilo. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Přestože je "Legenda" nádherná filmová fanatsy se vším, co k takovému filmu patří, je dnešnímu divákovi celkem neznámá. Velká škoda. Doufám, že se dočkám vydání s českou podporou na BD nebo alespoň na DVD. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ridley scott a jeho styl vynika hlavne v historickych eposoch, ktore su vacsinou vdaka jeho talentu "eye-candys", ale uplatnit by sa dokazal i v zanre fantasy ako to dokazal vo svojej legende... inspirovany rozpravkami od bratov grimmovcov sa dal do spoluprace so spisovatelom hjortsbergom a spolu prisli s pribehom o temnote a jej snahe ovladnut cely svet... pribeh je to rozpravkovo jednoduchy ale hlavne vdaka scottovmu umeniu je radost sledovat kazdu sekundu a byt opojeny magickym svetom a hlavne goldsmithovov hudbou (ktora je pritomna len v reziserskom zostrihu)... cruise ako mlade ucho ujde ale cely film pre seba ukradne tim curry v ulohe pana temnoty (i ked je vo filme iba okolo 15 minut)... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

... Nechápem také nízke hodnotenie na CSFD a už vôbec nie na IMDB. Jeden z najlepších fantastických rozprávok aké som kedy videl za masky by som filmu dal aj Oscara boj medzi dobrom a zlom ešte nikdy nebol tak temný. Dokonalá práca Ridleyho Scotta v hlavnej úlohe s Tomom Cruisom film vyzdvihuje úžasný soundtrack a vynikajúce interiéry ,exteriéri bez ktorých by to nemalo tú správnu atmosféru. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Podivná zápletka. Princezniny příšerné písně. Děsivé děti. Psychedelická výprava a hudba. Tom Cruise ještě s původním veverčím předkusem. Navíc mu kostyméři zapomněli dát kalhoty, takže to jeho neustálé dřepění s široce roztaženýma nohama už na mě bylo drobátko moc. Nicméně opravdu skvělý záporňák, ten se Scottovi povedl. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Těžký hodnocení. Na jednu stranu Scottova vizuální pastva pro oči (opět po Blade Runnerovi) a perfektní masky, na druhou stranu jsem u toho dvakrát usnul - stahovat si o necelou půlhodinu delší režisérskou verzi asi nebyl v tomhle případě dobrej nápad. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malá viděla dva běžící jednorožce uprostřed louky plné poletujícího chmýří, doufala jsem, že takhle vypadá ráj. Krásná scéna, která se náznakem objevuje v Scottově filmu Blade Runner. Legenda je jedna z mála pohádek na kterou se znovu ráda podívám a vrátím se tak na chvíli do dětství, kdy jsem o podobných světech často snila. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Na tehdejsi dobu musim smeknout predevsim maskerum a maskam vseobecne. Predevsim Pan temnoty byl uzasnej. Film sam o sobe byl hezky a mily, coz uz v sobe obsahuje to, ze tomu porad neco chybi. Nevim presne co to bylo, mozna lepsi pribeh mozna kdyby se pulka filmu neodehravala zrovna v temnote. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem měla tenhle film ráda, a proto mu dávám čtyři * . Byla jsem nadšená jednorožci, Tomem Cruisem s velkýma a křivýma zubama a pohádkovou atmosférou. Ale první, co se mi u tohoto filmu vybaví dnes, jsou barvy, perfektně namaskovaní herci a taky hudba. Pěkný film ke vzpomínkám na dětství nebo pro fanoušky již zmiňovaného Cruise. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Už jen za výpravu a kameru si Legenda zaslouží plné hodnocení. Skvělá hudba a přesně obsazená herecká družina (hlavně Gump a geniální Darkness) by se ani nemuselo zmiňovat. Scottovi se podařilo vytvořit neuvěřitelně živý a atmosférou sálající svět, který se dá srovnat s Jacksonovým, disponujícím zélandskými exteriéry, počítači a ručně dělanými unikátními rekvizitami s kde jakými detaily. I téměř po třiceti letech má Legenda nezaměnitelné kouzlo, které pro mě z nepochopitelných důvodů, není všeobecně sdíleno. -"I require the solace of the shadows and the dark of the night. Sunshine is my destroyer." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vizualna stranka filmu je u Ridley Scotta uchvatna, ale vlastne tak tomu bolo vo vacsine jeho filmov. ked si divak odmysli uchvatnu vizualnu stranku, ostane mu len plytky a prazdny dej, kopa hlucheho miesta, prazdnych rozhovorov a slabo premysleny koniec. 69 % ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Opět jedna perla z dětství, která ve vás prostě zanechá hluboké stopy a asi i tak trochu náklonost k fantasy žánru. Atmosféricky dokonale zpracovaný pohádkový příběh o boji dobra se zlem s tak neskutečně vypiplanými postavičkami, že z toho srdce plesá. Opravdu jsem neviděl fantasy, která by v tomhle mohla Legendě konkurovat viz. skřítkové, víly, skřeti a v neposlední řadě také velmi charismatický záporák, ze kterého by měl respekt i Hellboy :-). Ovšem na druhou stranu je taky pravda, že druhá polovina filmu, za tou první o poznání zaostává. Ale ta atmosféra, ta atmosféra! Chytne a nepustí. A také abych nezapomněl génius Goldsmith. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdybych Legendu viděl jako dítě, asi bych jí považoval za klasiku (a nebo jí neměl rád jako po letech Nekonečný příběh), jenže sem jí viděl až teď a ač nemám nic proti pohádkám ani fantasy, sledování Legendy bylo místy celkem utrpení. Jediné opravdové pozitivum je tady Curryho Darkness, zbytek bohužel působí extrémně kýčovitě a úsměvně a u mě bohužel tahle Scottovka neobstála ani ve srovnání s hodně podobně laděným Labyrintem. Kapitolou sama pro sebe je pak Cruise v brnění a ve slipech (nejspíš aby byly vidět jeho práce nohou) jehož Jack je extrémně otravná postava a rozhodně nepomáhá k tomu abych třeba jen trošičku podlehl kouzlu téhle pro mnohé klasiky...40% ()

Reklama

Reklama