Reklama

Reklama

Hrozivá sekta: Colonia Dignidad

(seriál)
  • Německo Colonia Dignidad – Aus dem Innern einer deutschen Sekte (více)
Německo, 2020, 3 h 28 min (Minutáž: 52 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Němečtí křesťané vedení charismatickým manipulátorem založí v Chile kolonii a stanou se užitečným nástrojem místního diktátorského režimu. (Netflix)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť sterilne, bez mimoriadnej emócie podaný dokument, ktorý dáva priestor “vyrozprávať” sa ľuďom, ktorí sa podieľali na zrode, respektíve žili v kolónii Dignidad v Chile, ktorú v duchu kresťansko nacistickej ideológie: “Pomáhať druhým robí radosť”, viedol nemecký uprchlík, zvrhlík, pedofil a vrah: Paul Schäfer. V dokumente sa objavuje množstvo doposiaľ nezverejnených záberov, no vzhľadom nato, že jeden monológ strieda druhý, pôsobí tento počin tak nejak - nezaujímavo, čo zapríčinila najmä úplne zbytočne premrštená stopáž. Najebať tam množstvo nepodstatných záberov len preto, lebo ich mám, malo v tomto prípade úplne opačný efekt. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený dokumen, který nám představuje nejen hrůzy kolonie Dignidad, ale především to, jakou moc může mít jeden člověk, který si najde ještě mocnější přátele. Tento dokument o hrůzách odehrávajících se za Pinochetova režimu za zdmi tohoto místa nám předkládá nejen svědectví lidí, kteří to všechno zažili, ale i těch, kteří uprchli, nebo těch, kteří zde byli mučeni a vězněni, protože jejich protireživová slova byla slyšet moc nahlas. Moc povedená série, která si na nic nehraje. 5* ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Velmi me mrzi, ze jsem dokument videl az po shlednuti filmu, ktery si uz ted vubec nepamatuju. Je to neuveritelny, co je mozny, jak lidi se nechaji skrz viru uplne zblbnout a jak nakonec chrani sveho tryznitele - coz ovsem v historii neni nic neobvykleho a tady to bylo vlastne jen par lidi. Doporucuju. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama