Reklama

Reklama

Ultras

  • Itálie Ultras
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí fotbalový ultra čelí následkům svojí minulosti a snaží se pro sebe a svého mladého následovníka vytvořit úplně jinou budoucnost. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (33)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začiatok úplne top, ale potom to už celé upadalo. Ako povedal jediný známy komentujúci, netflix by nemal robiť takéto filmy o ktorých vie minimum. Ale tak niekedy stačí Američanom naozaj málo. Opäť, ale už asi klasicky, chýbal cz dabing. Konkurencia pre netflix neexistuje, aspoň v podobe hbo go nieje dostačujúca, tak asi sa na to vykašlali. Davam hodnotenie priemer, aj kvôli otrasnému lgbt filmu, ktorý som pozeral pred ultras, radšej som ho pozastavil a pozrel si ultras a urobil som ozaj správne. Pre fanúšikov SSC Neapol povinnosť. 3* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po třech jihokorejskejch filmech to chtělo změnu. Ano, přímo do itošky... Tam se narozdíl od jižní koree podívám :o). Filmy t chuligánskýho prostředí mám rád. Vlastně je to jedno z mejch neoblíbenějších témat. Takže poč né novodobý pojetí odvěkýho koníčku. V itošce to očividně dělaj víc na hrdost než tady u nás. Tady u nás v HK je sice celkem dost fanoušků, jenže pořád +- stejně starých, ocž znamená, že ti staří na to počase kácej. V itošce tam asi kurňa věřej celej život :o) Akorát tam maj zakázanej vstup na staďáky, což je jediný řešení jak určitý fanatiky zkrotit. Jako třeba Banik pičo :o)) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Netflix opäť predviedol svoje znalosti a celkový prehľad o všetkom. Je veľa filmov z prostredia futbalových chuligánov, ktoré majú niečo do seba (Green Street Hooligans 1, Football factory) a medzi ne sa rozhodne film Ultras nezaradí. Minimum scén z futbalových štadiónov (snáď iba v úvode, ktoré sú však iba zostrihom násilia zo skutočných štadiónov a približne 10 minútový úsek po príchode fanúšikov SSC Neapol do Ríma) je sklamaním a celkovo to je jeden nevydarený príbeh o rozpore vo vnútri futbalových Ultras klubu z Neapola, v ktorom pôsobil aj náš Marek Hamšík. Ako v každom príbehu od Netflixu je polícia vykreslená ako neschopná, nedochádza k stretu s inými fanúšikmi iba zopárkrát "Ultras" zaspieva niekoľko hymien svojho klubu a to je asi tak všetko.Úprimne lepšiu sondu do srdca futbalových chuligánov získate aj keď si na youtube pozriete videá či už jednotlivých táborov fanúšikov alebo videá z policajných zásahov povedzme zo zápasov medzi Widzewom Lodž a LKS Lodž, Partizanom a CZ Belehrad alebo výjazd ostravských fanúšikov do Opavy či Karvinej. Kto čaká prienik do tvrdého jadra futbalových Ultras ostane sklamaný a ostatným tento film nepovie vôbec nič. Francesco Lettieri mal ostať verný krátkometrážnym filmom. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě tady se čekaj bitky, bitky a zase jen bitky a jak film nedá co chceš tak ho spláchneš, ale to je chyba. S ohledem na věk hlavního hrdiny má film poněkud hlubší apel a to, že ty někam nakráčíš v mladiským rozvášnění a pak pomalu nemůžeš vykročit ven, protože skupina, partza, rodina je jen na první dobrou, na druhou je to banda co se nedokáže vůběc jinak realizovat než v kontextu s fotbalovým klubem šířit rvačky a podobné rozdávání lásky ven i vně skupiny. Minimálně mě to přišlo zajímavý i když to nikam moc dlouho nevedlo, až tedy na ten konec, který ale taky moc nepřekvapil. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Až na příliš poetickej závěr slušný a i s ohledem na taliánskou náturu zcela vypovídající. Generační výměna a nástup děcek je vždycky o trochu víc průserový období a taky, přesně jak vypráví tenhle příběh, vymanit se z onoho komunitního kruhu je u některejch fanatiků prakticky nemožný, kor když vlastně nic jinýho v životě nemají. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní představitel Aniello Arena byl v mládí členem neapolské Cammory. V roce 1991 byl odsouzen na doživotí za trojnásobnou vraždu. Ve vězení začal navštěvovat tamní divadlo, kde se naučil hrát. Později byl podmínečně propuštěn. (Punisher)
  • Natáčelo se v Itálii, konkrétně v Neapoli, Římě a na ostrově Ischia. (BMW12)

Reklama

Reklama