Reklama

Reklama

Ten, kdo mě hlídá

  • USA Someone to Watch Over Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek se odehrává v současném New Yorku a jeho jednoduchý a poměrně předvídatelný obsah je ozvláštněn Scottovou řemeslnou zručností a zejména výrazným smyslem pro vizuální ztvárnění filmového příběhu. Scott zde na pozadí kriminální zápletky konfrontuje dva odlišné světy - přistěhovaleckou čtvrť Queens, kde žije šťastně ženatý policista Mike Keegan, a nablýskaný svět manhattanské společenské smetánky, který reprezentuje krásná a nezávislá Claire Gregoryová, jež se jako svědkyně vraždy dostává do ohrožení života. Převážně v noci se odehrávající snímek má zvláštní atmosféru, jež zdařile podkresluje silné, ale krátké citové vzplanutí mezi oběma hlavními postavami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Derek 

všechny recenze uživatele

filmy z 80. rokov si ridley do vitriny urcite neda. i ked ich zacal s dnes uz kultovym, ale vo svojej dobe prepadakom Blade Runner a pokracoval s fantasy filmom Legend, ktory mu ako to byva producenti pomenili ako sa dalo, oba boli vsak financne neuspesne. jeho prvy film odohravajuci sa v sucasnosti a pravdepodobne i jeho najviac zabudnutelny kusok pokracuje v jeho tradicii vizualne peknych filmov (vela klipovej estetiky ako paprsky pretinajuce hmlu, chladne farby pocas celeho filmu) avsak scenar ktory si vybral je neskutocne slaby kde podobne tema bolo zfilmovane nielen sto krat predtym ale i potom a neprinasa nic nove cim by sa odlisoval od podobnych priemernych thrillerov z tej doby. v bratskom osemdesiatkovom suboji tak financne vyhrava mladsi tony, i ked z umeleckeho hladiska ma ridley navrh... ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Hlavní padouch je nejsympatičtější postavou celého tohoto otřesného snímku. Sorry, ale já opravdu nesnáším 80. léta. 20. století. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky, ale stale len priemerny film s dobrymi kulisami. Romanticka linia zaujme a dost scen sa odohrava v noci, to je ako zaujimavost : 57 % ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nechci jakkoli zatracovat filmy Ridleyho Scotta, ale tohle se mu rozhodne prilis nepovedlo. Napeti neni nikterak tizive a ani atmosfera vas nevtahne natolik abyste meli moznost vice se zzit s postavami. Urcite jeden z nejslabsich Ridleyho filmu. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi předvídatelný děj ve velmi obyčejném thrileru. Mimi Rogers to sluší jako vždy, profesionální herecký výkon. Ale pak to dopadne jako všechny thrillery z Hollywoodu. Je lhostejno jestli dobře nebo špatně, protože z hlavy to vyšumí během 48 hodin. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahrané i když tuctový příběh. Na druhou stranu v roce 87 zase tak tuctový nebyl. Takže Ridley Scotte, klobouk dolu ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film Ridleyho Scotta. V několika málo scénách jde cítit mistrova vizualita (střelba v šatníku), v celkovém měřítku jde ale o nezáživnou a roztahanou kriminálku, jejíž psychologie drnčí jako trakař na kočičích hlavách. Berenger je snad obsazen správně, Rogersovou jsem ale nikdy nemusel a atraktivní polohu ji prostě nedokáži uvěřit. Po všech stranách fádní rutina. 40% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zamilovať sa do práce, keď je ženského pohlavia, o tom by vedel rozprávať hlavne Costnerov Bodyguard. Obyčajný poručík pričuchne k vyššej spoločnosti a romantická zápletka je na svete. Tá sa vlečie až do konca, ale Ridley Scott z toho urobil aspoň priemerný thriller. –––– Zastřelil jste někdy někoho? – Ano. – A ztvrdnul vám? ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tenhle Scottův kousek mě vyloženě zklamal. Čekal jsem dech beroucí napínavý thriller a ono je to dilema policajta, jestli střihnout svědkyni nebo ne. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Typický produkt osmdesátých let. Bohužel kvality třeba taková Smrtonosné zbraně to samozřejmě nedosahuje ani trochu (i když hudba je občas její přesnou kopií = Michael Kamen). Ani Tom Berenger nebyl do této role asi tou nejzdařilejší volbou. Příběh je slabý, ihned odhadnete, co se na plátně (nebo spíš monitoru) bude dít, přesto jsem se nenudil, takže ty tři hvězdy dám. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal. Aj jeden z najlepších režisérov všetkých čias Ridley Scott. Áno, nie je to výnimočný počin, ale možno to nie je spôsobené iba režisérskou taktovkou. Napríklad Mimi Rogers mi neprišla ako predstaviteľka role, ktorá by stála za to, aby chlap podviedol Lorraine Bracco. 😂 To píšem z čisto egoistického chlapského pohľadu.  Ale možno keby miesto Mimi hrala vraj pôvodne zvažovaná Sharon Stone... 🤷 ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedený thriller s čitelnou a nudnou zápletkou, na mnoha místech nepasujícím soundtrackem a nevěrným Berengerem, na kterého se díky přerostlému účesu tentokrát není tolik příjemné dívat. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu velmi kvalitní. Líbí se mi velmi ponurá atmosféra a přesto reálnost daných situací. Pak ale přichází zlom v podobě suspendace detektiva za to, že zachránil svého kolegu...(?) Druhá polovina pak, mnou dříve obdivovanou, reálnost ztrácí a zapadá mezi spousty trapných thrillerů. Škoda, škoda... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Podla mňa je Scott výborný režisér, no dostáva do rúk zlé scenáre. Tento bol ničím zaujímavý a strašne predvídateľný. Herci sa výkonovo nepredrali, až na Lorraine Bracco. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já myslel, že mířit se má na srdce..." A já zase myslel, že tento film zamíří do mého vkusu, ale moc se nepovedlo... ()

Reklama

Reklama