Reklama

Reklama

Ten, kdo mě hlídá

  • USA Someone to Watch Over Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek se odehrává v současném New Yorku a jeho jednoduchý a poměrně předvídatelný obsah je ozvláštněn Scottovou řemeslnou zručností a zejména výrazným smyslem pro vizuální ztvárnění filmového příběhu. Scott zde na pozadí kriminální zápletky konfrontuje dva odlišné světy - přistěhovaleckou čtvrť Queens, kde žije šťastně ženatý policista Mike Keegan, a nablýskaný svět manhattanské společenské smetánky, který reprezentuje krásná a nezávislá Claire Gregoryová, jež se jako svědkyně vraždy dostává do ohrožení života. Převážně v noci se odehrávající snímek má zvláštní atmosféru, jež zdařile podkresluje silné, ale krátké citové vzplanutí mezi oběma hlavními postavami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

John80 

všechny recenze uživatele

Kriminálka z 80 rokov, Žena dá stane svedkom vraždy a nájme si osobného strážcu, nechýba menšia romantika, akcia a napätie, slušná kriminálka 3* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce tuctový krimi drama s nádechem thrilleru, které nevytahují ani herecké výkony, ani režie a dokonce ani hudba. Jediný náznak neobvyklosti je dělání chůvy bohaté paničky, která je svědkyní vraždy. Jinak klasická žánrovka bez čehokoliv navíc. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Méně známý Scottův romantický thriller. Zajímavý snímek, v němž vymazlená atmosféra vyvažuje předvídatelný scénář. 60 % (Ci 02/2008) ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že nebýt Ridleyho Scotta a jeho vedení, byl by to podprůměrný film. Jednoduchou a předvídatelnou linii filmu dokázal hudbou, natáčením v noci a vedením herců pozvednout nad slaboduchý film. Při některých scénách v noci a tou hudbou mi občas probleskl Blade Runner. (Ale jen v náznacích, neberte mne doslova. :-) ) ()

wick 

všechny recenze uživatele

První film Ridley Scotta ze současnosti potvrdil jeho zálibu ve vytříbené kameře a vizuálním ztvárnění, tentokrát ale příběh trochu pokulhává, i když ve srovnání s jinými kriminálkami stále vysoký nadprůměr. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

V obsahu se píše cosi o Scottově řemeslné zručnosti a zejména výrazném smyslu pro vizuální ztvárnění filmového příběhu. :)) Evidentně jde o překlep (pokolikáté už na ČSFD?). Za prvé se v tomto "filmu" nedá hovořit o jakékoli zručnosti a za druhé postrádá sebemenší náznak příběhu, který by aspoň trochu upoutal diváka. V průběhu sledování tohoto "uměleckého díla" jsem neskutečně nyl, dá se doporučit maximálně tak slepcům nebo neslyšícím nebo kombinaci obojího. ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších snímků Ridleyho Scotta.. Ani vydařený obraz nočního New Yorku nezachrání, co pokazil scénář.. je to až moc přímočaré, čitelné a dost nudné. ()

Bránolog 

všechny recenze uživatele

Ale jednu hvězdičku přidávám jen ze sentimentality - byl to jeden z prvních filmů, na něž mne přinutila jít má nastávající. Ale zase proti Božským tělům je to oskarový opus. ()

Reklama

Reklama