Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Začátek mne vystrašil - zase mám koukat na partu úplně pitomých rozmazlených postpuberťáků? A patetický závěr také nic moc....Takže zbývá jen prostředek, který je dobrý. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Zcela ideální film - pokud jste dorazili z práce servaní jak borůvky a otrávení jak Vávra po šálku turka, za okny zuří smršť, proti které vypadá ta v tomhle filmu jako vlahý jarní vánek, a na vás se pro změnu celý den sypala smršť malérů, průšvihů a katastrof. Uznejte sami, že pak koukáte na opálenou hruď Jeffa Bridgese jako na svatý grál, příběh party mořských vlčat prožíváte víc než svůj vlastní a jakékoli námitky proti sentimentu, patosu a klišé si tentokrát necháte od cesty. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges hraje fajn, i když hraje takovou nesympatickou a tvrdohlavou postavu. Některé výkony nejsou úplně povedené. Klasická ždímačka která úplně nefunguje, kromě scény Bílé smršti. O čem ten film vlastně je do potopení lodi? O partě blbečků kteří si chtějí zašukat a poznat dobrodružství? O kapitánovi který je absolutně nekompetentní a neadekvátně jedná s 15-letými kluky? Nebyl to špatný film, ale dobrý taky ne. 6/10 ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Perfektne natočená dráma s ľudskými osudmi, na záver s príjemnou dávkou napätia a akcie ... bielu smršť si nikdy nenechám ujsť, keď ju vysielajú. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Rychle šípy na lodi... Krásný, doslova odpočinkový film R. Scotta. I ta délka filmu mi zde přijde správná. Opravdový rok na moři, opravdový, prostý a uvěřitelný příběh, skvělé výkony herců a celého štábu, včetně hudby. 4/5* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejméně výrazných filmů Ridleyho Scotta o lodi Albatros a jejím převážně mládežnickém osazenstvu, z kterého se stane na konci osazenstvo mužské pod vedením perfektního Jeffa Achaba Bridgese. Pravda, na Scotta poněkud nevýrazný film, rozhodně však ne špatný, i když závěr se podle mého příliš nepovedl. Také mi trochu vadilo někdy až příliš slušné a "správňácké" chování, což se ale vzhledem k roku 1961 dá pochopit. Ničím oslnivý, ale ani vyloženě špatný film, takový lehký nadprůměr. ()

kissilen 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o americký film, zanechal vo mn tento snímok veľmi silný dojem, čo značí, že bol podľa mňa slušne spracovaný. A ja ten film hold mám rada :) ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

První hodina a půl je banální storka třicetihlavého boybandu z výletní lodi na moři, zarámovaná nádhernými záběry na moře a přímořskou krajinu. Následuje skvěle natočená sekvence ztroskotání lodi a všechno se definitivně utopí v moři slz amerického patosu. Schválně, co z toho Ridleyho bavilo natáčet. 55 % ()

Zupan_ 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott spravil obrovskú chybu že odmietol soundtrack Vangelisa ktorý bol zložený pre tento film (neskôr vydaný ako album Oceanic). Ináč veľmi pekne natočený film. ()

9HK 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Ridley Scott....já myslel že nikdy nenatočil nic dobrý....jeho jasně nejlepší film, se skvělým Jeffem Bridgesem.....hudba krásná... ()

aysxdcfvgbhn 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostala celkem náhodou, a protože jsem při úvodních titulkách neznala víc, než jeho název, každá minuta pro mě byla překvapením. Na vlnách Karibského moře přede mnou plynul příběh o dospívání chlapců v muže, a to ve všech ohledech. Příjemná podívaná a ráda si ji někdy zopakuji. Docela mě překvapilo zdejší nízké hodnocení. Já ze sebe dávám poctivé 4*! ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že film dostane tak málo procent. Pravda, i já mu dávám jen tři hvězdičky, ale ty většinou dávám filmům, kterým ostatní houfně dávají víc. Hm. Pro mě nejsou tři hvězdičky málo. Tenhle film byl takový lepší průměr. Pozorovat vývoj vztahů členů posádky, kteří se na začátku vůbec neznají, je zajímavé samo o sobě. A i když je to spíš záležitost pro dospívající kluky, jelikož posádkou jsou právě oni, tak to není špatné. Zejména když je cestou provází charizmatický Jeff Bridges. Pár klišé momentů tam je, ale co. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Ve své době slušnej biják pro podobně starý kluky co se na takové lodi rádi viděli a školní rok by takhle také chtěli strávit vše ochucené Karibiským mořem Kubánskými pohraničníky a puberťáckou psychoanalýzou, dnes již nic moc. ()

Reklama

Reklama