Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Recenze (256)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý Policajt si se svým předchůdcem v ničem nezadá a přesto, že jaksi zmizela ona lehkost prvního dílu, kterou vystřídalo rychlejší tempo, byla by velká škoda si nechat toto pokračování ujít. Možná není ukázkové, ale rozhodně vysoce zábavné. Scéná s "králíčky", míchačka, Rosewood! - minimálně stejně zábavné, jako první díl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Podobnej druh filmu, kde si dává rande vydařené akce s vydařeným humorem můžu kdekoli a kdykoli. Kvůli tomuhle filmu maj smysl i přerušovaný soulože. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela slušné pokračování jedničky, byť už těch gagů bylo trochu méně, nebo byly trochu méně vtipné. Koukat se na to ale stále dá a jako oddychová komedie pro víkendový večer je to ideální. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy, když ještě byl zábavný a v době kdy po něm možná šílela celá Amerika. Velká hvězda Saturday night live to zkusil ve filmové branži a zabodoval na 100% a díky Axelu Foleyovi se pravděpodobně stane "věčným"... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Druheho Policajta z Beverly Hills jsem videl teprve nedavno a musim rici, ze se mi libil jeste vice nez jednicka - skvele vtipy a neuveritelne ukecany Murphy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Druhé Axelovo představení zůstává věrno hollywoodské strategii, že ve správné dvojce musí být všeho více. Škoda, že to té strategii je věrné i ve výrazném úbytku zábavy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harold Faltermeyer : 1. Shakedown - Bob Seger [4:01] ,2. In Deep - Charlie Sexton [4:14] ,3. Hold On - Corey Hart [3:32] ,4. Cross My Broken Heart - The Jets [3:43] ,5. Be There - Pointer Sisters [4:44] ,6. I Can't Stand It - Sue Ann [4:09] ,7. All Revved Up - Jermaine Jackson [3:59] ,8. Better Way - James Ingram [4:05] ,9. I Want Your Sex - George Michael [4:16] ,10. Love/Hate - Pebbles [4:04] ,11. 36 Lovers - Ready For The World [4:00] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapi, čoraz viac sa na mňa podobáte. Za chvíľu budete mať afroúčesy a veľkých vtákov.“ Prvý diel predstavoval svižnu kriminálnu akčnú komédiu, ktorá sa stala komerčným trhákom a predstavila svetu urečneného Eddieho Murphyho. Nečudo, že sa skúsení producenti Bruckheimer/Simpson okamžite pustili do dvojky. Kým originál bol relatívne krotkou zábavou, stojacou predovšetkým na dialógoch (či skôr dravých Eddieho one man show monológoch), sequel dostal do rúk Tony Scott. V tom čase mal na konte horor Hlad a stíhačkový trhák s Tomom Cruiseom Top Gun a podľa toho dvojka vyzerá: výrazná audiovizuálna reklamná, hudba, plno strihu a veľa akcie. Logika nepatrí k najsvetlejším bodom filmu (vo finále sa 20 samopalmi ozbrojených grázlov dobrovoľne dá na útek pred dvojicou policajtov) a miestami je neuspokojivá (slabá likvidácia titulného zlosyna a jeho pravej ruky). Ale... EDDIE MURPHY ČLOVEČE! Smršť vynaliezavých monológov a hlášok (ako presvedčíte robotníkov, že vila, ktorú opravujú, patrí vám, aj keď vám nepatrí?), ktoré vypúšťa v každej druhej scéne, je skvelá. Plus potešia milé podporné figúrky (Paul Reiser, Judge Reinhold, John Ashton) a chytľavý hudobný motív. Tržbová žatva pokračovala: pri rozpočte 27 miliónov ich dvojka celosvetovo vyinkasovala temer 3OO. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me nejlepsi dil serie, ale na tech 5* to stejne nebude. Pribehove asi nejzajimavejsi dil, i kdyz uz tu nejsou zadny zmatky z toho, ze je Eddie v jinym meste, vsichni uz ho znaj a hlavni dvojka poldu s nim hned spolupracuje. Nutno uznat, ze od prvniho dilu se dost zlepsily, takze to Reinhold nakonec rozjede s dvema brokarnama a raketometem, coz je fajn. Skoda zaporaka, Prochnow by byl paradni, jenze bohuzel nedostane prakticky zadnej prostor, misto nej tu vic vyvadi Nielsen, ktera je tu absolutne zbytecna. Narozdil od prvniho dilu tu uz Eddie hraje paradne a zaroven predvede daleko vic ultimatnich okecavacek. A taky je videt, ze Scott je hlavne akcni reziser, protoze tenhle dil je asi nejakcnejsi, nejsviznejsi a zkratka nejzabavnejsi. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování skvělé jedničky. Eddie Murphy ve své nejslavnější roli opět nezklamal. Tony Scott, který převzal režiserskou židličku po Martinu Brestovi zvládl svou úlohu perfektně........ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Humor Axela Foleyho naštěstí zůstal. Jinak ovšem kouzlo prvního dílu vyprchalo, takže lze hovořit jen o nepříliš zkaženém sequelu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Palebný síly není nikdy dost." Proměna ňoumy Billyho v ozbrojeného tvrďáka byla tím nejlepším, co mi druhá návštěva Beverly Hills nabídla. Samozřejmě provokatér Axel se svým čerstvě ukradeným barákem byl taky skvělý, ale od něj se to tak nějak dalo očekávat. I ex-prezident Ford Taggart se poměrně rozjel, takže jsem měl chuť okamžitě vytáhnout z kapsy raketomet a jít s nimi válčit do města, ve kterém vládne byrokracie, hraje skvělá hudba, poldové se nadšeně honí s autodomíchávačem a blondýny metr osmdesát rostou na stromě. Tam se mi prostě líbilo. Už zase. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už mě ty vaše plky unavujou, Foley! Jestli mi do tejdne nedáte nějakej důkaz, tak vás nasekám do psího žrádla!..... Najlepší diel z trilógie. Je najvtipnejší, najakčnejší a najzábavnejší. Na vyššie hodnotenie to však u mňa aj tak nestačí. V týchto akčných krimi komédiách totiž vznikli aj lepšie kúsky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání to ještě ujde. Klasická dvojka. Bigger, longer, more spectacular... (I když ono to vlastně neni delší, ale to je detail). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka jede tvrdě přes kopírák - Axela přivede do BH další vražda jemu blízké osoby, ukecá si další luxusní bydlení, vydává se za smyšlené lidi, je tu další honička s velkým vozidlem, další návštěva striptýzového klubu a závěrečná přestřelka... Jen je to celé vytuněné sexy reklamními obrázky Tonyho Scotta, který koupe L.A. i Detroit v oranžovém světle, a z pomrkávání na diváka je vidět, že Eddie už byl sebejistá hvězda. Ale tentokrát jsem se prakticky nezasmál (i když hlášky "Nemysli. Když myslíš, svrběj mě koule.""Tohle je Max a živí se zabíjením poldů." pobavily), z Rosewooda dělají až moc velkého šaška a akce taky nic moc, viz. úvodní nezajímavá loupež, která se nechytá na honičku s kamionem, která otvírala jedničku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Tony Scott prostě umí. Zručná režie, skvělé herecké výkony a kvalitní hudební doprovad pasují Policajta v Beverly Hills II na kvalitní oddechovku, u které se nudit určitě nebudete. Nebýt té šílené blondýnky (Brigitte Nielsen), rozepsal bych se víc, ale takhle chuť opravdu nemám, ta ženská je snad všude... [TOP 19/9 60%] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když skončíte v Beverly Hills s dírou v hlavě, může to být ze dvou důvodů. Buď vás do ní střelila Stalloneho dvoumetrová matrace a nebo jste potkali Axela Foleyho na pracovní dovolené.. Pokračování stojí na stejných dějových pilířích jako jednička, přičemž domíchávač Rosewood a exprezident Taggart se pod vlivem výřečného detektiva z Michiganu ještě více odvázali. Scottův sexy režijní styl patří k době, stejně jako bezstarostnost a naivita krimi-akce z osmdesátek a raných devadesátek - asi nebudu první ani poslední, koho mrzí, že se podobné filmy již netočí. No nic, třeba se to období v rámci střídání trendů zase jednou vrátí na filmařské palety. Budu čekat.. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama