Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už mě ty vaše plky unavujou, Foley! Jestli mi do tejdne nedáte nějakej důkaz, tak vás nasekám do psího žrádla!..... Najlepší diel z trilógie. Je najvtipnejší, najakčnejší a najzábavnejší. Na vyššie hodnotenie to však u mňa aj tak nestačí. V týchto akčných krimi komédiách totiž vznikli aj lepšie kúsky. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Znatelne horsi jak jednicka - mene vtipu a vice blbosti. Na co vsechno jsou schopni Foleymu skocit je zoufale. Ale par perlicek se tu najde, stihacka michackou a opet Billy, ktery neprestava prekvapovat. Jestlize u jednicky jsem chvalil dabing, tak zde se musim pozastavit nad jednou z nejvetsich prisernosti ceskeho dabingu, kdyz "Maybe the Pointer Sisters live here." bylo prelozeno jako "Mozna tu ziji Spice Girls" a to prosim u filmu z roku 87. Spousta let pred tim, nez tato hruza spatrila svetlo sveta. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

"Škoda Eddie. Jednotku si zvládol excelentne, tu trocha zaostávaš! " Tony Scott mierne klesol s touto sériou o černošskom policajtovi a je to dosť aj vidieť. V jednotke držal konštrukciu filmu vymakaný scenár a Eddie Murphy, pre ktorého to bola poctivá rola a presne naňho ušitá. Tu už slabší prejav z jeho hereckého talentu a aj scenár už nie je to čo býval. Pobaviť sa na tom dá no nie do takej miery ako v predošlej časti, kde humor prekypoval. No nič, musím dať iba priemerné hodnotenie...60% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Dvojka Policajta v Beverly Hills ctí hollywoodskou zásadu být dynamičtější a svižnější než jednička. Pro tento účel byl angažován "topgunář" Tony Scott, který film obdařil organizovanějšími a rafinovanějšími zločinci, a také větší překážkou na vlastní policejní straně v podobě zabedněnějšího šéfa policie, který se stává odrazištěm mnoha gagů. Zábavná oddychovka kvalitativně na úrovni prvního dílu. 70% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Axel Foley bez výraznejšieho zakopnutia drží úroveň hláškujúceho kecálka do posledného výstrelu aj v druhej časti. Výdatne mu pri tom sekundujú staré známe postavy pričom najmä jedna z nich prešla diametrálnou zmenou na akúsi odrodu Mariona Cobrettiho akého plagát dokonca krášli jeho izbu. Stále výdatná porcia zábavy však postráda ľahkosť originálu čo Policajtovi v Beverly Hills 2 uberá na hodnotení. Možno k tomu dopomáha aj zbytočne prekombinovaný dej a minimálny priestor pre hlavného záporáka aký má prekvapivo menej priestoru ako trebárs vypomáhajúca chladná víkendová hviezdička Brigitte Nielsen. Pokračovanie je stále zábavné a pozerateľné. Neprináša už síce nič nové, ale ani nešlape po legende čo si myslím, že ocenia fanúšikovia prvého dielu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Když Axel Foley (Eddie Murphy) během úvodních titulků vychází ze svého bytu, na dveřích jsou vidět vyškrábaná písmena “AF“ (Axel Foley). (becki_tu)
  • Ve scéně, kdy se Axel (Eddie Murphy) rekreuje na lehátku v bazénu, má Taggart (John Ashton) na očích sluneční brýle a domlouvá Axelovi. V širším záběru s uklouznutím je ale bez brýlí. (kyrtab)
  • Po úspěchu prvního dílu Policajta v Beverly Hills chtěl Paramount z filmu udělat televizní seriál. Eddie Murphy (Axel Foley) se však nechtěl vracet zpátky na televizní obrazovky, a tak nakonec vzniklo další filmové pokračování. Pokusy dostat na obrazovky seriál proběhly znovu v roce 2013, kdy byl dokonce natočený pilotní díl, v němž byl hlavní postavou syn Axela Foleyho (Brandon T. Jackson). Seriál ale nakonec nevznikl. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama