Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (4)

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu "Tinker, Tailor..." je tato série dějově slabá, s divným castingem, většina postav připomíná spíš karikatury... docela zklamání. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra této minisérie možná většinou není vyloženě temná a mysteriózní, ale ukrývá v sobě často dost napětí a zároveň takové zvláštní kouzlo právě probíhajícího okamžiku a probíhající sešlosti, že si mě snadno získala a nepustila. Mám rád Aleca Guinnesse a tady jsem si potvrdil, že vážně umí a předvedl skvělý výkon i mimo svůj obvyklý komediální žánr. Rozhodně však nezaostávají ani herci ve většině vedlejších rolí a drží spolu s celkovou atmosférou vysokou laťku až do posledního dílu, v němž se měl pocit, že všechny zde převálcoval ve svém velkém epizodním sólu Michael Lonsdale. Sedlo mi i pomalejší tempo, které zde demonstruje složitost a rozsáhlost detektivní práce během vyšetřování případu se všemi jeho zákoutími (zde i s přesahem do probíhající špionážní akce) a já si vychutnával snad každý (byť často hodně dlouhý) rozhovor během spousty navštívěných a zpovídaných postav. U nejedné z nich pak samotný příběh, primárně oscilující mezi kriminálním a špionážním žánrem, přechází plynule do malých dramat. Dohromady šestihodinová stopáž tak má své opodstatnění a nemusel jsem tudíž (naštěstí!) ke konci bojovat s pocitem kvalitativního sešupu a zbytečné natahovanosti, jaký mě už párkrát provázel, dal jsem-li šanci nějakému současnému seriálu. S výjimkou prvního dílu, který jsem zhlédl o den dřív, jsem zbytek série sjel během jednoho dlouhého večera do noci a po delší době se mi dostalo u tak rozsáhlého vyprávění i skutečně velkého zážitku... [90%] ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Absolutni spicka zanru podobne jako o tri roky starsi predchudce Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Takhle si predstavuji kvalitni spy zapletku / konspiraci. O to vice pak biji do oci neduhy soucasne espionage produkce. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller, kde místo zbraní střílí úsudek a charisma George Smileyho v podání Aleca Guinnesse. Atmosférická pecka, charismatický hlavní "mozek" MI5 na stopě "krtkovi" a Karlovi z Moskvy. Pomalé tempo nechává vyniknout minimalistickému herectví a skvělým dialogům jak už jsme u britských seriálů zvyklí. Nevím zda je seriál u nás vůbec k sehnání, ráda bych ho měla ve svém "zlatém fondu". ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama