Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bouřlivé dny ? Trocha adrenalinu říznutá špetkou romantiky a dochucená kapkou psychologie. Snímek není ničím výjimečný, ale také neobsahuje nic konkrétního, o čem by se dalo říct, že se to nějak výrazně nepovedlo. Až na jednu drobnost. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Názorový přemet milé a krásné doktorky v samém závěru filmu je až příliš náhlý. Přestože láska dokáže zázraky, jejímu náhlému vzplanutí pro automobilové závody jsem nevěřila ani vteřinu … :-) ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Bouřlivé dny, jeden z oblíbených filmů Q. Tarantina, se dle mého názoru příliš nepovedl, ale mohlo to být mnohem horší vzhledem k účasti mladého Toma Cruise, který hrál až do konce 90. let stejně a stejně špatně. Jde o typickou poloromantickou blbůstku, kterých se nejen v 80. letech natočilo nemálo, tedy hodně (například Top Gun), smíchanou s automobilovými závody, kvůli kterým jsem film kdysi dávno před cca 20 lety vyhledal a byl velmi zklamán, protože film pro fandy závodů není. Pár let poté jsem si dal opáčko a byl zklamán opět, dám třetí šanci a poté ohodnotím. Fanouškům závodů doporučuji podívat se na záznam nějakého závodu, užijí si ho více než tento film. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě mi NASCAR nepřišel jako nejtrapnější automobilové závody na světě, a to samo o sobě není špatný výsledek. Robert Duvall jako skoro geniální konstruktér a mechanik, který má svoje "děti" rád. Cruise je taky dobrý, ale kdo je lepší? Že by Nicole Kidman? A ona to je Nicole Kidman, jako obvykle:) Ale jen s tímhle by Days Of Thunder byl filmem na jedno zkouknutí, tak proč ty čtyři hvězdy? Kvůli soundtracku od Hanse Zimmera, který je naprosto famózní. A Show Me Heaven je taky skvělá věc - kvůli textu a kvůli procítěnému projevu Marii McKee jsem ochotný přežít i ten hrozivě osmdesátkový sound. 70% ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších hraných (nedokumentárních) filmů z prostředí automobilových závodů, ale přesto mě to nijak nenadchlo. Už se mi skoro začíná zdát, že asi opravdu kvalitní film z tohoto prostředí natočit ani nejde. Ale, sakra práce, co třeba Legenda o velkém návratu z prostředí golfového od Roberta Redforda? Proč tam to jde a tady ne? Možná taky že je to jen můj problém, že mám automobilové závody opravdu rád a léta je sleduji a tak jsem přehnaně kritický... Nevím. Když to shrnu, nejvíc se mi líbila Nicole Kidman a nemůžu dát vít než průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi tenhle film připomínal Top Gun. Akorát tu ale stíhačky vystřídaly káry Nascar. Jinak to bylo přesně ve stejném duchu. Osmdesátková muzika, mladej frajírek Tom Cruise, starej co mu pomáhá bejt nejlepší a láska, bez které by se to v tehdejší době vůbec neobešlo. Celkově vzato příjemnej akčňák, kterej se Tony Scottovi opravdu povedl. Když bych ale mohl, vypustil bych tu romantickou část, která mě otravovala stejně, jako v Top Gunovi. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (41)

  • Napriek prekročeniu rozpočtu a oneskoreniam v natáčaní však až po dokončení natáčania filmári zistili, že zanedbali nafilmovanie auta Colea Trickla (Tom Cruise) pretínajúceho cieľovú čiaru v Daytone, ktoré sa tak vo filme nenachádza. (Arsenal83)
  • Nicole Kidman si chcela pre svoju rolu naštudovať neurochirurgiu, no producenti jej povedali, že by to bola len strata času. (Arsenal83)
  • Don Simpson bol nadšený, že ho obsadia ako konkurenčného pretekára menom Aldo a tvrdo pracoval na tejto úlohe. Problém bol v tom, že nemal žiadne herecké schopnosti a jeho scény boli hrozné, takže postavu Alda ako hlavnú vedľajšiu postavu zrušili a Simpson mal nakoniec len jednu krátku scénu. Špekulácie potom tvrdili, že Tony Scott nakrútil scény so Simpsonom zle zámerne, aby mohli eliminovať alebo výrazne znížiť jeho herecké úsilie. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama