Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriálové spracovanie príbehu so známym psím hrdinom, z ktorého sa nakrútili dve série v celkovom rozsahu 52 epizód.  Hank je majiteľom starej zberne kovov a zároveň vlastní sučku Lassie. Pes žije vo veľmi zlom prostredí, no jedného dňa sa mu podarí ujsť smerom do lesa. Tu si poraní labku a nájde ho Timmy, ktorý práve prechádza okolo na svojom bicykli. Timmyho mama je veterinárka, a tak chlapec Lassie zoberie domov, aby ho ošetrila. Medzi chlapcom a psom sa rýchlo vytvorí pevné puto priateľstva, avšak jeho matka mu Lassie povolí iba v prípade, že sa k nej nikto neprihlási. Na desiaty deň sa však objavuje Hank a chce si Lassie vziať so sebou. Timmy je rozhodnutý mu v tom zabrániť a Lassie ochrániť. (Incantator)

(více)

Recenze (22)

MM11 

všechny recenze uživatele

Lassie je psí fenomén to ano, jenže ve čtyřicátých letech, což je poněkud "z ruky". Ta současná zástupkyně psího rodu působí v kontextu úplně obráceně. O půlstoletí starší filmy spoléhaly na psí kolii a uhrančivou přírodu. Současný seriál naproti tomu dává Lassie pouze dílčí prostor a zaměřuje se na špatně vyprofilované postavy. Scénář taky není žádný zázrak a z původně dobrého nápadu Vám zůstane pouze kyselý úsměv nad zneužitím kdysi tak slavného pojmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi "sem divnej", ale já si na Lassie nikdy moc nestěžoval... Navíc ten klučina má tak roztomilej ksicht, že tomu prostě musím dát alespoň tři hvězdičky :-). ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Srší z toho dobro, ale hlavne aj obrovská naivita. Príbehy sú pomalé, často nudné a čokoľvek sa stane zachráni to pes. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Takouto kinematografiou mi to ničí vzťah k zvieratám, tu špeciálne psom. Lessie bola pekná, za ňu to dám, ale inde sa ťažko hľadajú pozitíva. ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale ja by som tento seriál určite neradil medzi odpad. Seriál má čo ponúknuť, a psia hrdinka Lessie s malým Timmym tvoria nerozlučnú dvojicu, ktorá prežije mnoho zaujímavých a nebezpečných príbehov. Ja na seriál spomínam len v dobrom, a preto mu dávam zaslúžené 3 hviezdy. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám tak trochu z nostalgie k celému samotnému příběhu, který poutal k obrazovkám hodně dětí. ()

wellar 

všechny recenze uživatele

Nemam rad take ucesy. (ako ma chlapec z Lassie ) .Ale inak ani to plemeno ( psa ) sa mi velmi nepaci. Je to pes skor do lesa ako do filmu. Ceni sa ze ho dokazali vycvicit na takeho slachetneho a slachoviteho tvora. Co sa tyka pribehu, tak asi ho pisala samotna Lassie. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má tento kanadský seriál o Lassie takl špatné hodnocení, já si naopak myslím, že je to zdařilá moderní verze příběhů na námět "Kolie Lassie", jichž jsem měl možnost vidět celkem šest (originál z roku 1943, Malované pohoří, Velké dobrodružství, Kouzelná Lassie, Lassie (irská verze) a tento seriál...) Timmy v tomto seriálu je podle mne výborně obsazený a je pěkné, že má i dobrého kamaráda, s nímž prožívá mnohá dobrodružství společně. Já si nemohu úpompoci, ale tomuto seriálu, který běžel v České televizi, dám bez zaváhání plné hodnocení... ()

zawa 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za dobře vycvičeného psa a za to, že jsem se na to díval, když jsem byl mladší a bez rozumu. ()

Reklama

Reklama