Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komerčně úspěšný, ale přesto trochu bláznivý výtvarný umělec Adam Sorg (Gordon Oas-Heim) je antagonista posedlý uměním. Po špatných recenzích jistého kritika Gregoroviche se rozhodne zabíjet náhodné lidi, aby vyzkoušel jejich krev jako barvu na své údajně nevýrazné obrazy. S novou, karmínově červenou barvou na svých excentrických dílech zobrazujících jeho vraždy získává z počátku úspěch. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z kousků Herschella Gordona Lewise. Při koukání mi hned na mysl vyskočil film A Bucket of Blood/Vědro krve(1959) od Rogera Cormana(říkal jsem si je to i tím, že jsem ho teď nedávno viděl). A pak se tu v zajímavostech dočtu, že se právě tímto snímkem Herschell Gordon Lewis inspiroval. Ikdyž nutno říct, že premisa je v každým filmu trochu jiná. Ve filmu od Cormana A Bucket of Blood umělec dělal sochy z mrtvol. V tomto snímku umělec Adam Sorg používal lidskou krev, protože karmínově červená barva krve oživila jeho obrazy. Navíc Cormanovo A Bucket of Blood bylo pojato jako hororová komedie kdežto snímek Herschella Gordona Lewise je brán zcela vážně. Taktéž se tu jak je u Herschella Gordona Lewise zvykem dočkáme nějakýho toho gore. Podtrženo sečteno. Slabší 4hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Herschell Gordon Lewis je mnohými nazýván „kmotrem gore a průkopníka splatter filmů“ a to zcela oprávněně. Tento režisér si během své kariéry připsal řadu kontroverzních kousků, z nichž některé se dodnes těší velké popularitě. Inspirací pro Color Me Blood Red se stal Cormanův film A Bucket of Blood (Vědro krve) 1959 a rovněž stál 50 000 amerických dolarů. Ten se mi po příběhové stránce líbil o něco více, tady ale zase bylo o něco více násilí. Je vidět že někteří umělci potřebují pro svou múzu alkohol nebo drogy, jiní zase násilí a mrtvá lidská těla. Navíc zde se nejednalo o černou komedii. Na humor tu jaksi nezbylo místo. Feministky by však mohly mít trochu problém, že oběti se převážně skládaly z žen. No ale zas tolik jich nebylo. Já byl třeba dost zklamaný, že když už se to konečně začalo rozjíždět a atmosféra začala houstnout, přišel konec. První polovina filmu totiž zrovna dvakrát záživná nebyla, nejste-li milovník excentrických obrazů. Pak v rychlém sletu proběhne pár vražd a finální odhalení malířova tajemství. Což trochu zamrzí, klidně si ještě mohl pohrát s kamarády pohledné April. Na to ale už asi nezbyli peníze. Color Me Blood Red tak řadím do kategorie podivných průměrných kousků, které mohli ze svého příběhu vytěžit rozhodně více. 50% ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Tento snímek byl zařazen na DVD kolekci Blood Feast Film Series, která byla v roce 2017 na předávání cen Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films nominována na hlavní cenu Saturn v kategorii Nejlepší DVD / Blu-Ray Collection. (Epistemolog)
  • Natáčení bylo dokončeno už na začátku roku 1964, ale snímek zůstal na polici déle než rok, protože producent David F. Friedman z osobních důvodů ukončil obchodní partnerství s režisérem Herschell Gordon Lewisem. (Epistemolog)
  • Natáčelo se ve floridském městečku Sarasota. (Epistemolog)

Reklama

Reklama