Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Recenze (119)

POMO 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro sa tomuto projektu bránil. Tony Scott ho ale prehováral tak dlho, až sa podvolil. A urobil chybu. The Fan je príšerný thriller a herec v ňom má ešte príšernejšiu rolu. Kde nie je dobrý scenár, tam nepomôžu ani efektné kamerové filtre. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to není Zuřící býk ani Taxikář, taky to je Tony Scott, ale Roberta De Niro pořád raději vidím v takovýchto filmech než ve Fotr je lotr nebo Přeber si to. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tahle role De Nirovi skutečně vůbec nesedla a jen doufám, že podobných omylů se nebude dopouštět příliš často. Psychopata sice umí zahrát dobře, o čemž přesvědčil i v Mysu hrůzy, ale tady nebyla jeho "ujetost" vykreslena tak přesvědčivě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $18,626,419Tržby Celosvetovo $-║ Toto Scottovi až tak úplne nevyšlo, nie je to zlé ale bolo by tam treba okresať ostré hrany. /50%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Did You Mean What You Said - Sovory [3:49] 2. Letting Go - Terence Trent D'Arby [5:35] 3. Unstoppable - Mic Geronimo [3:46] 4. Hymn of the Big Wheel - Massive Attack [6:34] 5. (Let Me Up) I've Had Enough - Kenny Wayne Shepard [2:43] 6. Little Bob - Black Grape [5:35] 7. Border Song (Holy Moses) - Raymond Myles [3:37] 8. What's Goin' Down - Honky [4:18] 9. Deliver Me - Foreskin 500 [3:57] 10. Forever Ballin' - Johnny J/Big Syke [4:25] 11. I'm Da Man - Jeune [5:23] 12. Sacrifice - Hans Zimmer [19:08] ()

tron 

všechny recenze uživatele

Klasický stalkerovský triler t.j. nie je to špička pod-žánru, ale ani dno. Akože ja na rozdiel od niektorých iných proti Wesleymi nič nemám, ale pri De Nirovi je naozaj zrejmé, kto je lepší herec a kto z nich má nižšie posunuté hranice herectva a poviem diplomaticky, že De Niro to nie je. Druhou stranou mince je, že ani on tu nepodáva nejaký strhujúci herecký výkon, čo je škoda, lebo keď v minulosti hral relatívne podobného magora v Myse hrôzy, bol z toho šokujúci psychotriler. Teraz je to len búrka v pohári vody, ktorej možno niečo špeciálne dodáva pre našinca špecifické prostredie bejzbalu, ale možnože práve v tom je problém, pretože nalejme si čistého vína, v našich zemepisných končinách sa nájde málokto, kto inklinuje práve k tomuto druhu športu. Scenár je predvídateľný a plný klišé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Baseball je lepší než život. Je spravedlivej." Tak to je fajn. Pro mě je sice spíše nudný, ale jestli je spravedlivý, tak mu taky fandím. Samozřejmě ne tak fanaticky jako "skvělý" nadhazovač Gil. Gil mě dost bavil, tedy dokud řešil problém kvality prodávaných nožů, ale jakmile se proměnil v psychopata, tak to u mě prohrál kontumačně. A jelikož si hvězdný Rayburn odpálil mé sympatie někde ve třetí směně, tak jsem začal fandit alespoň novinářce Sternové, protože ta se za svou zvrácenou povahu rozhodně nestyděla a na rozdíl od obou "hrdinů" s ní byla sranda. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Znám jenom několik málo herců, který dokážou utáhnout celej film od začátku do konce a dostat ho svym výkonem na vyšší level. A mezi takový herce patří rozhodně Robert De Niro. Sice třeba ve srovnání s Taxikářem tady hrál tak na půl plynu, ale na film to bohatě stačilo. Wesley Snipes měl tehdy taky zrovna nějaký lepší období, takže odehrál svou roli celkem se ctí. Trochu mě zklamalo, že moji oblíbenci Richard Riehle a John Carroll Lynch se ve filmu ukázali dohromady asi tak na 10 vteřin. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Gil je debil fixovaný na baseball, Bob je nabob fixovaný na číslo 11. S tímhle materiálem bylo těžké něco udělat.. Pod Scottem je audiovizuál rolling stone, co svou dynamikou, kamerovými rejdy a hřmotnou hudbou dlouho drží Fanatika ve hře, ale zvítězit proti ve frašku se měnícímu obsahu bylo stejně obtížné, jako kdyby Giants chtěli bodovat s domácí metou na pozemku Alcatrazu. Vypadá to, že když se Bobby nesveze na podvozku, není jeho stalkingové nasazení úplně na Max.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrně odvedená práce ode všech zúčastněných, snad až na Hanse Zimmera, který je tentokráte jen nadprůměrný. Wesley Snipes se narodil pro jiný typ rolí a Robert DeNiro evidentně šlápnul hodně vedle, nechajíc se ovlivnit jménem Tony Scott. Ani ti téměř bezchybní režiséři, bavící masy a rozumějíc svému řemeslu nemůžou vždy natočit film hodný jejich reputaci a přesně to se stalo ve Fanatikově případě. Ani vlastně nevím, za co dávám ty dvě hvězdičky, ale ono se na to tak nějak neškodně dobře koukalo. Rychle to uběhlo, sice se kroutilo krkem z jedné strany na druhou při téměř každé DeNirově akci, ale dvě hodiny utekly jako jedna a když v televizi dávají prdlajs a na práci taky nic jiného není, Fanatik v pozadí někde na monitoru není úplně špatný způsob jak strávit sychravé odpoledne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Presne jeden z tých prípadov, keď sa stretne prvotriedne obsadenie s prvotriednym režisérom, ktorí aj predvedú svoje tradičné výkony, ale kvôli priemernému scenáru vznikne síce vôbec nie zlý, ale aj tak vlastne len priemerný a zabudnuteľný film. A pritom potenciál tu aj celkom bol, ale akoby sa tvorcovia báli zájsť trochu ďalej. Hlavným plusom je, že sa film môže oprieť o zaujímavé a dobre obsadené postavy, hlavne Robert De Niro ako skrytý psychopat sa mi tu veľmi páčil a tak hlavne v prvej polovici, kedy ešte mal prácu predavača nožov som si všetky scény s ním celkom užíval, no ani potom nie je zlý a Wesley Snipes sa mi síce viac hodí do akčných filmov, ale predsa len je to športový typ, takže mi vyhovoval aj tu. A práve oni sú rozhodne hlavné klady tohto filmu. Aj mimo nich sa tu nájde niekoľko známych hercov, ktorí vždy potešia, ako John Leguizamo alebo Benicio Del Toro, ale ich postavy už nemajú až taký priestor, aby mohli výraznejšie zaujať. Takže film, ako taká jednoduchšia dráma o dvojici mužov so svojimi problémami, ktoré sa snažia prekonať aj celkom funguje, ale ako thriller už vôbec nie. Síce aj na tú druhú polovicu sa pozerá celkom dobre, ale chýba tomu akýkoľvek nápad alebo aspoň napätie, tu sa toho dalo vymyslieť dosť, ale tvorcom sa asi nechcelo. A Tony Scott tiež nesklame, zopakoval si športové prostredie z Posledného skauta a hlavne vizuálne je to nadmieru atraktívne, pri tomto scenári už viac urobiť nemohol. Takže celkovo Fanatik nie je zlý film, dá sa na to raz, dvakrát pozrieť, ale prekvapuje ma, že do filmu bez väčšišho potenciálu sa vložil nielen taký rozpočet, ale aj také hviezdne mená. 62% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dívala na tenhle film, říkala jsem si, že to s mojí posedlostí různými herci není zas tak hrozný :-) Jinak námět filmu zajímavej, ale místy trochu blbě uchopenej, i když musím říct, že jsem se ani chvíli nenudila. Proč mám ale pocit, že De Nirova filmografie s lety spíš upadá, než aby zrála? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scottova režie je sice jako vždy dynamická a ty jeho kamerové "fígle" opět vypadají dobře, ale scénář je v tomhle případě velmi slabý, a příběh sám o sobě je vlastně jeden velký nesmysl. Wesley Snipes se mi zde vůbec nelíbil (kde je to jeho charisma z Blade serie) a samotný De Niro dostal tak příšernou roli, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes si odehrál svůj standart (který nikdy nezvedl, ale zároveň ani nesnížil), ovšem Robert De Niro mi vyrazil dech. Ovšem tentokrát bohužel v negativním slova smyslu. Předpokládal jsem, že když hraje fanatika, kterých si už pár střihl ("Mys hrůzy", "Dospívání po Americku") ,bude řádit o sto šest. Opak je bohužel pravdou. Bobe, tohle se ti nepovedlo, ale vím, že se ti do toho ani nechtělo. Vím ale, že toto byl jen pouhý úlet. Jinak rutinní thriller. 35%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jsou jako ženy. Když to jde, milují vás, když to nejde, začnou po vás plivat. – Drama o posedlosti a nevděčnosti, a ti, kteří si nedokáží vážit služby druhých, budou trpět. Alespoň tak přemýšlí fanatický fanda a prodavač nožů Robert De Niro, který balancuje na hraně, která dělí docela milého chlapíka od šílence. Realita mu uniká, takže když to novému černošskému pálkaři příliš nejde, vezme bývalý hráč a současný zuřivý fanoušek spravedlnost do svých šílených rukou. Tohle portrétování agrese nicméně Tonymu Scottovi zrovna dvakrát nevyšlo, nohy mu podkopává scénář i několik zbytečně natahovaných scén. Možná chtěl rozšířit nekomplikovanost svých hrdinů o nový rozměr, přidat trošku temných charakterů, jenže postavu á la Douglas z Volného pádu se mu vytvořit nepodařilo. De Niro je i tak velmi přesvědčivý a solidně nasírá všechny okolo, Snipes nikoho nekope, herecky to však žádný průšvih není. Scott vizuálně znovu velmi spolehlivý. Prostě taková normální plichta. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ve druhé polovině (přitom do 40. minuty film jede jako po másle) příběh přestane dávat zcela smysl, protože sledovat hlavně Gilovo postupné šílenství v počátku je zážitek. Tohle prostě pan De Niro umí na jedničku. Jeden z nejslabším Tonyho kousků. 50% ()

Reklama

Reklama