Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (363)

InJo 

všechny recenze uživatele

Kila tvůrčí kreativity (prasopes a hlavně duo defektních robotů jsou geniální) využitá pro miliontou variaci příběhu o rozklížené rodině, jejíž členové se k sobě snaží znovu najít cestu. Vůbec mi nevadí archetypální příběhy, pokud jsou nějak zajímavě ozvláštněné - proto nemám problém užít si naplno i opakovaně např. Avatara, protože jeho tradiční a snadno předvídatelnou dějovou kostru ozvláštňuje provokativní myšlenka o oprávněnosti zrady vlastní rasy. Rodina na baterky (btw obdivuhodně nesmyslný český název) nic takového bohužel nemá (tedy za předpokladu, že si - tak jako já - nevystačíte s faktem, že homosexualita hlavní postavy je zde prezentována jako něco naprosto běžného a přirozeného). Klíčová linie vztahu otce a dcery je od začátku až do konce natolik banální a nepřekvapivá, že to v kontrastu s tou všudypřítomnou (a chvilkami až přehnanou) invencí bije do očí o to víc. Podvědomě jsem doufal, že natolik chytří, nápadití a odvázaní tvůrci očekávaný emocionální vrchol snímku podají nějak neotřele (a o to dojemněji), ale je to nudně obyčejné jako v těch nejlínějších a nejgeneričtějších disneyovkách. 70 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecna jizda, jeste vetsi masakr, nez jsem z ukazek cekal. Ulitlej mix zbesily akce, dokonaly hudby, ultra stylovy animace se super sympatickejma hlavnima hrdinama a povedenym pribehem, kterej jede na maximum od prvni do posledni minuty a i v tech dojemnejsich momentech zvlada bavit. Uz hodne dlouho jsem se u animaku takhle nepobavil, jasnejch 5*. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Mitchells vs. The Machines" je podľa mňa filmový adept na animovanú klasiku. A nemyslím si, že by som preháňal. Veril som, že pôjde o dobrý animák, no nečakal som, že ma to prekvapí až na takomto leveli. Myslím si, že všetky najdôležitejšie aspekty zvládol film absolútne perfektne. Má silný rodinný príbeh podaný s postavami, ktoré pôsobia skutočne. Napriek tomu, že sú trošku blázniví. Pôsobia skutočnejšie než väčšina uhladených rodín, ktoré sme videli miliónkrát a nevedia priniesť dokopy nič nové. Mitchellovi sú správne komickí, no súčasne pôsobia aj veľmi skutočne. Pravdou je, že môžem opísať všetky postavy a rovnako aj ich vzťahy. Vzťah medzi Katie a jej otcom je spracovaný skvele. Vnútorne si nerozumejú, no majú sa radi a chceli by, aby jeden pochopil toho druhého. A teší ma, že film neukazuje, že jedna strana má pravdu a druhá nepočúva. No film si nájde ideálny balans na to, aby obaja pochopili chyby vo svojom správaní. A to je super, lebo tínedžeri môžu lepšie pochopiť svojich rodičov, no rovnako rodičia aby vnútorne nemaľovali neustále čerta na stenu ale reálne verili v talenty a schopnosti svojich detí. A dali šancu tomu čo robia. Je to veľmi dôležité. A film to skvele adresuje. No rovnako super sú aj ostatné vzťahy. Medzi Katie a jej bratom. Medzi mamou a otcom. Spôsob akým mama obdivuje svojich susedov a ich perfektnú rodinu. Všetko toto sú skvelé aspekty a kvalitne zapracované do príbehu. Animácie? Fantastické. Osobne mám pocit, že Sony konečne našli tú správnu cestu akou by sa ich animované štúdio mohlo uberať. Dáva to totiž ich postavám skutočne jedinečný charakter a nepôsobí to ako lacná karikatúra. A okrem toho tá skvelá farebná paleta stojí za to takisto. Dokonca musím povedať, že aj odkaz filmu je skvelý. Ako veľmi sme závislí na našej technológii a ako to môže vyzerať ak by sa začalo napĺňať Čapkovo R.U.R. Okrem toho zloduch v tomto filme je rovnako skvelý. Je to síce predvídateľné, no motívy sú veľmi dobre vysvetlené a pochopiteľné. Myslím si, že monológ, kde vysvetľuje svoje dôvody s názornou ukážkou na Markovi je super. Film má občas nejaké logické chyby, ktoré ale dokážem odpustiť, lebo všetko ostatné je zvládnuté skvele. Pýtate sa aké? Napríklad prečo keď všetky notebooky v obchoďáku začnú byť agresívne, tak jedine notebook, kam sa uploaduje vypínací kód ostane nedotknutý. A je tu ešte pár ďalších. Ale nemalo by to zatieniť všetko ostatné. Toto je skvelý film pre celú rodinu, ktorý sa stane klasikou. Bez najmenších pochýb. Hodnotenie: A+ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Senzační a vtipná rodinná komedie, jejíž největší vadou je konec. Konec, který náhle začíná být zcela neuvěřitelný a postupně popírá veškeré zákony, které si předtím sám stanoví. Další slabinou je, že když dílo srovnám například s Reya and Last Dragon, film který jsem viděl zhruba v tom stejném týdnu, tak je to poměrně zapomenutelná komedie, kterou již nepotřebuji vidět znovu. Není to tak pěkné na pohled, ale vidět se to dá a vlastně jsem se i docela pobavil. Největším kladem však zůstává šilhavý pes, který se svými výstelky postará o 80% zábavy. Zbytek šel pravděpodobně na účet lidským robotům. Hodnocení asi odpovídá. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jádro je taková ta klasika.Rodinné hodnoty,nepochopení rodiče a dospívajícího dítěte,pocit,že někdo někam nezapadá atd.Nicméně tady je to podané takovou formou,že i ty stokrát viděné klišé tu vůbec ničemu nevadí a zapadají do jinak originálního a hlavně extrémně potrhlého příběhu.Pánové Lord a Miller sice tentokrát pouze produkovali,ale Mitchellovi skvěle zapadají do jejích osobitého žebříčku.Jednoduše tu všechno zapadlo na svoje místo.Vážnější momenty,fungující humor,pěkná animace...hlavně ten humor,který zprostředkovává primárně dvojice porouchaných robotů a jeden pes,vepř,pes,vepř,chleba je chvílemi odzbrojující.Zatím letošní animák roku a velmi pravděpodobně to tak i zůstane...85% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Najprv mal mať film názov The Mitchells vs. the Machines, potom bol však zmenený na "Connected". Kvôli pandémii koronavírusu Sony predalo práva Netflixu a ten sa rozhodol, že film vydá pod prvým názvom. (Nih)
  • Ústredie vzbúrených strojov svojím vzhľadom a modro-fialovo-oranžovými farbami odkazuje na film TRON (1982), ktorý tiež pojednáva o počítačových technológiách a virtuálnom svete. (ČSFD)
  • Keď Katie četuje na notebooku so svojimi budúcimi spolužiakmi, na stene za Jade visí plagát k filmu Taxikár (1976). (ČSFD)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama