Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z vesmírneho korábu záhadne zmizne americký astronaut. Vzápätí sa premení na rádioaktívne monštrum, mizne a znovu sa objavuje vždy, keď sa ho pokúšajú dolapiť. (Sme.sk)

Recenze (8)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Jejda, tak to byla síla! Kdo neviděl, neuvěří, jaký se mu dostal do ruky skvost. Zde stále málo známý, ale na IMDb 2. nejhorší film s 3005. hodnoceními a se známkou 1,4/10. Aspirant na nejhorší film v historii světové kinematografie jako vyšitý, o to víc mě příliš netěší, že ho má na svědomí člověk považovaný za průkopníka splatter a gore filmu. Směšný pseudovědecký blábol natočený v jakémsi dokumentárním stylu s doprovodným komentářem vypravěče (sám režisér Lewis), který nás stále ujišťuje, že sledujeme surrealistické antimistrovské dílo. Co je moc, to je moc, dokonce snad i pro úplné masochisty. Film který jsem skoro nedokoukal. Nulové výrobní hodnoty, žádný děj a spiknutí, jen nějak náhodně poskládané scény, amatérské herecké výkony, mizerné osvětlení, žádné napětí, o strachu nemluvě. Jediný strach jsem měl snad z toho, abych to přežil bez újmy. Pokud se chcete unudit k smrti, budiž vám přáno, po deseti minutách jsem měl už vážně dost, po dvaceti jsem chtěl vypnout telku, po třiceti jsem si musel odskočit, ale koukám, že jsem o nic nepřišel, po čtyřiceti jsem chtěl už rozflákat televizi, po padesáti s velkým přemlouváním jsem nakonec ze zvědavosti vydržel až do konce (ještě že film byl tak krátký a většinou se zde jen sedělo, akce žádná, vysoký zmutovaný netvor byl na obrazovce v součtu méně než jednu minutu) a byl zvědav na to, jak to dopadne, ale to jsem ještě netušil, jak skvostného konce se dožiji:-). Film s pohnutou a neštastnou výrobní historií jednoho originálního, ale neúplného Rebansova filmu, později Lewisem dokončeného, jak se dočtete na netu. Jednoznačně nejhorší Herschell Gordon Lewisův film srovnatelný s některými díly od Colemana Francise, Teda Mikelse, Eda Wooda jr., Archa Halla Sr. nebo Hala Warrena ("Manos' the Hands of Fate"). Extra špatný a velmi nudný film, dokonce snad i pro všechny okrajové a špatné fanoušky;). Film byl uveden v kultovní scifi tv sérii MST3K ("Mystery Science Theater 3000") v roce 1993. ()

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, na tomto filmu je špatně vše, a to naprosto nelegračním způsobem. Nesmyslný je celý ten "příběh", staticky prkenně odehraný. Hemží se to "vědci", kteří do nás hustí zhůvěřilé bláboly o tom, jak si režisér představuje, co je to radiace a jak dělá z lidí monstra. Absence zvukaře a použití zvuku přímo ze scén bez směrových mikrofonů a bez sebemenší úpravy devastuje uši a většinou je problém rozeznat dialogy na hlučném pozadí. Tento film bych pouštěl jako mučení svým nepřátelům, pokud by byli imunní na televizní estrády. Je o 70 minut delší, než se dá snést. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Herschell Gordon Lewis nedokončený film kúpil a dorobil po svojom. Niektorých hercov z nedokončenej verzie odignoroval, iných pridal, dokrútil pár záberov a pridal sprievodný hlas. A výsledok? Naozaj to vyzerá, akoby rozpočet tohto filmu bol cca 1000 dolárov, no tie sa minuli na niečo úplne iné, len nie na film samotný. Smiešnym paradoxom tejto skutočnosti je fakt, že v titulkoch uvedený pôvodný režisér Bill Rebane skončil práce na filme, pretože mu došli peniaze. Preboha aké a ako? Možno sa minuli na maketu vesmírneho modulu, ktorá pristála na poli a zmizol z nej človek. No tá v porovnaní s ľuďmi, čo sa okolo modulu točia vyzerá, že by sa do nej sťažka vošiel potkan. A aj ten by mal natesno. Filmová pravda je však oveľa pompéznejšia: rádioaktivita stvorila ultravysoké zabijácke monštrum. (vyzerá, ako jeden z IMdB komentárov poznamenal, akoby Abraham Lincoln vstal z mŕtvych - https://sk.pinterest.com/pin/107382772336250477/). No nie a nie ho polapiť! A to vedci vyvinuli špeciálny antirádioaktíny spray. Koniec je "záhadný a mysteriózny", no celkom iste nečakaný. Určite nie také zábavné ako Ed Woodove filmy, no kvalitnej zábavy v štýle, tak hrozne zlé, až je to zaujímavé, si divák užije do sýtosti. A vzhľadom na čosi vyše hodinovú dĺžku sa to dá vydržať. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

V podstate snímku ublížila jeho neblahá produkcia, pri ktorej sa nedokončený snímok jedného, dostal do rúk druhého. A symbióza nefungovala. Je to však stále lepšie, ako keď sa natočí niečo od niekoho, ktorý si film drží pevne v rukách a poserie to sám. Lenže mnoho a mnoho takýchto prípadov, dopadlo v štýle - tak zlé, až je to dobré - a získali kultový status ( viď Ed Wood ). MONSTER A GO-GO je tragický prípad pravého opaku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném součtu je tohle tedy spíše sci-fi, ale jsou zde i trochu hororové prvky, které jsou nesmírně nudné a které v současnosti už nedovedou překvapit. Tenhle film vám snadno splyne s jinými béčky té doby, navíc nemá ani tu pořádnou zápletku, která se sice ze začátku jeví jako funkční, ale s tím, jak byl film později doděláván, je prostě jenom vidět, že skončil jako paskvil. ()

Arkanoid odpad!

všechny recenze uživatele

„Douglas was gone without trace.“ Už koláž človeka idúceho v skafandri v kombinácii s hviezdnou oblohou pri úvodných titulkoch neznie dobre. Pri pohybe obrazu lacnotu cítiť, ale úvodný song tento divácky žiaľ a pohoršenie zmierňuje, ale nie tak, aby sa film dal nejako pozitívne hodnotiť. Z lietajúcich objektov tu máme helikoptéru, z ozbrojených zložiek dvojicu policajtov. Postavy aj dej sú nudné a nevýrazné, plné suchých konštatovaní. Prvé stretnutie s monštrom je príliš krátke (2 sekundy?) a nudné. Podobný základ ako The Thing from Another World. Záver je nekonečne hlúpy a lajdácky. Ospravedlnenie pre režiséra Herschella Gordona Lewisa sa dá nájsť len v tom, že za tento film nenesie zodpovednosť sám. Zatiaľ najhorší Herschell Gordon Lewis (doteraz som videl jeho 10 filmov), lebo aj keď predtým natočil filmy podobných kvalít, tie nebudili ambíciu strašiť a predtým natočil slušné béčkové horory a tu sa dostal mimo svoj štýl. ()

Reklama

Reklama