Reklama

Reklama

2000 maniaků

(neoficiální název)
  • USA Two Thousand Maniacs! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdesi na americkom vidieku existuje geograficky neznáme mestečko Pleasant Valley, ktoého obyvatelia usporadúvajú pravidelné oslavy. Vrcholom týchto osláv je nalákanie okoloidúcich turistov do útrob mestečka, poskytnutie im free-ubytovania a kadejakých vymožeností. Všetko samozrejme v duchu oslavného mávania vlajkami a srdečných úsmevov. Turisti však netušia, že budú počas tohoto krátkodobého pobytu jeden po druhom rozsekaní, rozkrájaní, rozštvrtení atď... (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

hladass 

všechny recenze uživatele

I když se mi remake z roku 2005 líbil více a to především díky Robertu Englundovi a Christě Campbell, svižnějšímu a vtipnějšímu ději, tak shlédnutí originálů vůbec nelituji... Ač lehce amatérsky natočen a v průběhu mu dochází dech, tak úchylné nápady a našení buranských usedlíků při místních oslavách vás prostě musí chytit za srdce... Já byl v rámci možností spokojen... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Remake z roku 2005 s dnes už hororovými legendami Robertem Englundem a Lin Shaye jsem viděl minimálně 4krát. Tenhle originál od Herschella Gordona Lewise mi ale stále unikal. Konečně se ale dostalo i na něho. Co k tomu dodat Lewis byl určitě průkopníkem a na svou dobu jde určitě o pozoruhodnej a v hororových kruzích jistě zábavnej kousek ale já si nemůžu pomoct. Remake se mi prostě líbil víc. Ikdyž ono se to těžko srovnává. Dnes si totiž tvůrci můžou dovolit v podstatě cokoliv. Kdežto Lewis s takovýma filmama teprve začínal. Nu což. Pocitově spíš na lepší 3hvězdy. Ale přihodím i tu 4hvězdu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl až po "remaku" s Robertem Englundem a náramně jsem se bavil. Lewis byl prostě průkopník každým coulem! Zatímco v prvotině "Blood Feast" zažehl svíci splatteru, tady bych řekl že jako první vůbec naznačuje témata explotation a zejména hixplotation. Tedy týrání lidí z města burany a domorodci v jejich domácím prostředí. A to se stále mluví a píše o "Deliverance" a "Straw Dogs" a on to vlastně všechno začal taky Lewis ještě dříve v 60. letech ... Ano, myslím to sice trochu ironicky, ale základní kameny hixplotation horroru tento film má. Nevsází již tolik na gore scény, ale spíš na využití moci a tyranie vesnických buranů nad městskými lidmi, kteří do jejich vesnice "zabloudili". 60. léta nemám rád a snad právě proto mě tento film tolik bavil, sledovat brutální, násilný a občas i krvavý horror z 60. let je totiž paráda!! Člověk se musí prostě smát, ale baví se a kolikrát neví, jestli to tvůrci takhle fakt mysleli nebo ne ... Herecké výkony ... no, jako některé jsou šílené, některé výborné. Vesničani jsou naprosto neuvěřitelní ... nebo spíše právě naopak uvěřitelní, z těch jsem také nechápal. jejich neustálé nadšení a entusiasmus do krvavých atrakcí místních oslav mne opravdu dostávali. Navíc, některé nápady jsou na svoji dobu, zvláště v rámci žánru velice originální a odvážné!! Film nese typický Lewisův rukopis. Vzhledem ke stáří filmu musím hodnotit čtyřmi pěknými hvězdičkami. Ten film je "fajn" ... Samozřejmě jen pro příznivce žánru a okrajové publikum. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rok po „slávnom“ gore-feste Blood Feast nakrútil Herschell Gordon Lewis tento film. Režijne poučený už nerobí elementárne kiksy ako minule. A tentoraz je humornejší, vníma veci s nadhľadom a roztomilú úchyláreň poníma ako dekadentne čiernohumornú gore-absurditu, v ktorej sa najnásilnejšie scény striedajú s komickým vystupovaním malomeštiakov, podmaľovaným sviežou country hudbou. 2000 Maniacs je pestrofarebná a veselá zvrhlosť s príšernými hereckými výkonmi (trademark režisérovych filmov) a veľmi osobitým autorským "cítením". 3* v rámci rebríčku, ktorému kraľuje Bad Taste. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Boha jeho Lewis je uchyl. Ne kvůli tomu gore, ale kvůli tomu jak film ve výsledku vypadá. Ty postavy to je něco neuvěřitelného. Keždá postava dostala svojí vlastní idiocii každá se chová jinak a každá je dementní až na půdu. Na film jsem se těšil protože remake s Englundem mám dost rád. No pravda starosta v tomhle filmu nesahá Englundovy ani po kotníky ale ostatní postavy jsou fakt k popukání. Ted k samotnému gore na které jsem se strašně těšil, jeho tu dost, a krev vypadá o něco lépe než v Blood feast. Některá nápadná umrtí byly fakt dobré(sud) a chtěl by ho vidět jak by vypadal v dnešní době. Co ale moc nepochválím je šílená hudba která mě štvala od začátku do konce. To country bylo strašný. Postavy jsou jak jsem řekl směšné a narozdíl od remaku jsem nikomu nefandil. Průměrnej horor kterej na to jedno podívání stojí. ()

Galerie (25)

Související novinky

Spousta maniaků na metr čtvereční

Spousta maniaků na metr čtvereční

23.02.2005

Svojí premiéru na režijní stoličce si v právě dokončeném hororu 2001 MANIACS odbyl Tim Sullivan, rodák z New Jersey. Spolu s Chrisem Kobinem napsal scénář k příběhu o cestovatelích, kteří se… (více)

Reklama

Reklama