Reklama

Reklama

2000 maniaků

(neoficiální název)
  • USA Two Thousand Maniacs! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdesi na americkom vidieku existuje geograficky neznáme mestečko Pleasant Valley, ktoého obyvatelia usporadúvajú pravidelné oslavy. Vrcholom týchto osláv je nalákanie okoloidúcich turistov do útrob mestečka, poskytnutie im free-ubytovania a kadejakých vymožeností. Všetko samozrejme v duchu oslavného mávania vlajkami a srdečných úsmevov. Turisti však netušia, že budú počas tohoto krátkodobého pobytu jeden po druhom rozsekaní, rozkrájaní, rozštvrtení atď... (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Radko 

všechny recenze uživatele

Veselé country, vítajúci starosta, rozšantené deti s maličkými slučkami v rukách namiesto mávadiel a mestečko pripravujúce sa na veľkú slávu. V rámci osláv sú do mesta "rafinovane" vohnaní šiesti Američania zo severu aby sa stali dobrovoľne nedobrovoľnými hosťami osláv, v rámci ktorých budú mať všetko zadarmo. Ubytovanie, pohostenie, program. Vrátane brutálneho mučenia. Lacný herecký i kostýmový vizuál, atmosféra 60. rokov v objatí južanského country. Obyvatelia mestečka pôsobia mierne debilne alebo jednoducho len sadisticky. V záplave hurónskeho rehotu sú ochotní a schopní ublížiť cudzincom akýmkoľvek spôsobom . Priekopnícka vyvražďovačka zároveň s ironickým nadhľadom trefne ukazuje kam až môže viesť kolektívne zdieľaná pohodovosť života, kultúrnych vzorov, politických názorov a spoločný všadeprítomný výsmech. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jižanská cháska z městečka Pleasant Valley zláká šest kolemjedoucích seveřanských nebožáků a pasuje je na čestné hosty svých oslav stého výročí. Než si ti mladí yankeeové konečně položí otázku, proč by kurva město plný jižanských buranů chtělo slavit 100 let od porážky ve válce Severu a Jihu, bude už příliš pozdě - neboť jsou na ně nachystány speciality typu lidský BBQ, koňská roztržka, downhill v ohřebíkovaném barelu, nebo megašutr. Mám rád jak tohle téma (US obč. válka), tak remake 2005, nebyl tedy důvod si to neužít. Starosta Buckman je správnej vypasenej pantáta, jeho rozesmátí kumpáni taky stojí za to. Gore je prostě 60’s Lewisovská práce, ale spíš jde o ty hezky zvrhlý nápady... Sranda, která navíc znamená začátek buranského hororu. ♫ Yeeeeeyeehaaa – the South’s gonna rise again! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Ukážeme vám jižanskou pohostinnost!- Pokud člověk viděl remake s Englundem, pak ví, o co přibližně půjde. Čtveřice nedobrovolníku, doplněná vzápětí o další dvojici, se stává čestnými hosty na stoleté slavnosti jižanského města, které kdysi roznesli na kopytech vojáci Severu. Cílem je samozřejmě návštěvu ze severu oddělat co možná nejzrůdnějším způsobem. V tom je remake asi dokonalejší, ale i tenhle snímek zvrácenými vraždami pobaví. Nejsympatičtější jsou koňské závody hlavně proto, že dojde na střeva ven! Jinak je to celé neuvěřitelně rozjuchané a být o dvě písně více, je z toho muzikál. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když se mi remake z roku 2005 líbil více a to především díky Robertu Englundovi a Christě Campbell, svižnějšímu a vtipnějšímu ději, tak shlédnutí originálů vůbec nelituji... Ač lehce amatérsky natočen a v průběhu mu dochází dech, tak úchylné nápady a našení buranských usedlíků při místních oslavách vás prostě musí chytit za srdce... Já byl v rámci možností spokojen... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Boha jeho Lewis je uchyl. Ne kvůli tomu gore, ale kvůli tomu jak film ve výsledku vypadá. Ty postavy to je něco neuvěřitelného. Keždá postava dostala svojí vlastní idiocii každá se chová jinak a každá je dementní až na půdu. Na film jsem se těšil protože remake s Englundem mám dost rád. No pravda starosta v tomhle filmu nesahá Englundovy ani po kotníky ale ostatní postavy jsou fakt k popukání. Ted k samotnému gore na které jsem se strašně těšil, jeho tu dost, a krev vypadá o něco lépe než v Blood feast. Některá nápadná umrtí byly fakt dobré(sud) a chtěl by ho vidět jak by vypadal v dnešní době. Co ale moc nepochválím je šílená hudba která mě štvala od začátku do konce. To country bylo strašný. Postavy jsou jak jsem řekl směšné a narozdíl od remaku jsem nikomu nefandil. Průměrnej horor kterej na to jedno podívání stojí. ()

Galerie (25)

Související novinky

Spousta maniaků na metr čtvereční

Spousta maniaků na metr čtvereční

23.02.2005

Svojí premiéru na režijní stoličce si v právě dokončeném hororu 2001 MANIACS odbyl Tim Sullivan, rodák z New Jersey. Spolu s Chrisem Kobinem napsal scénář k příběhu o cestovatelích, kteří se… (více)

Reklama

Reklama