Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kúzelník predvádza show, v ktorej si vyberá ženy dobrovoľníčky z hľadiska a ukazuje na nich rôzne druhy mučenia, prepichovanie mečmi, prevŕtava ich a pod. Dobrovoľníčky v zdraví odchádzajú, no v ten istý deň po vystúpení zomierajú na rovnaké zranenia, aké im spôsobil mág. Polícia je bezradná a nedarí sa jej zistiť súvislosti medzi vraždami a kúzelníkom... (matriosa)

(více)

Recenze (24)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečný, extrémně krvavý brak o kouzelníkovi, který baví publikum masakrováním nebohých dobrovolnic, které sice po vystoupení odejdou po svých ale záhy umírají. Film má v sobě všechny atributy, kterými se pyšnily převážně horory italské produkce, jen hororovou atmosféru a příběh byste tu hledali marně. Krve, vnitřností, umělých hlav a špatných herců tu je ale mimořádný nadbytek. Zajímavé je, že i takový brak se po necelých 40 letech dočkal remaku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tam, kde prestal Edward D. Wood Jr., tam začal Herschell Gordon Lewis. Snímkami, ktoré idú ,,beyond the imagination,, a kde sa fantázia tvorcu kĺbi s dopytom diváka. Herci tu hrajú podobne, ako slovenské celebrity v dnešných drama(shit)ných televíznych seriáloch našich ´´obľúbených´´ TV staníc, pozerajú sa pri tom raz do kamery, raz na rejžu. Kým Ed zdvíhal kritikom len tlak, Gordy sa snažil zdvíhať aj žalúdok ( ženám ), aj štekliť prostatu ( mužom ). Čo múdre možno povedať o tomto filme? Dbajte na vlastné zdravie. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[LFŠ 2008] Zábavné dílko, ale kvalit Lewisovi starší Krvavé hostiny (1963) nedosahuje. Kouzelníkův úvodní proslov jako by vypadl z Matrixu :-) Nejlepší je stejně originální a neotřelé rozuzlení na konci zdánlivě jednoduchého a předvídatelného Čaroděje ze země Krev. Zkrátka nic není takové jak to na první pohled vypadá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel hlavní příčinou neúspěchu The Wizard of Gore je potřeba hledat ve velice špatném výběru herců, kteří předváděli opravdu tragikomické výkony. Nevěděl jsem jestli se mám u toho smát, nebo to samou zlostí raději vypnout. Herec Ray Sager nikdy nepatřil mezi moje velké oblíbence a ani zde v jeho začátcích tomu nebylo jinak. Osobně moc nechápu jeho výběr. Možná to bylo díky jeho uhrančivým očím, protože kamera si nejčastěji vybírala právě je. Dalším kamenem úrazu je i zbytečně zdlouhavá stopáž, která je plná nudných pasáží, stupidních dialogů a bez nutné dávky napětí. Pouze při trýznění dívek jsem pocítil malou změnu atmosféry, kdy se tvůrcům přece jenom podařilo zaujmout mou pozornost. Bohužel i samotné triky ( či gore efekty) chcete-li patří do kategorie těch podprůměrných. Sterilní střih a lehce zmatená kamera rovněž ději moc nepomohli, ale musím ocenit samotný tvůrčí nápad. Šílenec Lewis se totiž později snažil vyvarovat většiny svých chyb a na sklonku své kariéry natočil ještě dva mnohem zajímavější snímky. 4/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lewis se nezapře, je to úchyl kterej točí filmy bez příběhu zato s nemalou porcí gore a hnusu. Tady tomu není jinak. Jako první jsem viděl remake kterej mi přišel celkem v pohodě a i s dobrým příběhem, tohle bylo sice o něco horší ale i tak poměrně zábavné. Gore tu hraje prim a na tu dobu je hodně velké a drsné, nicméně některé scény byly takové spíše úsměvné. A některé mučeníčka byly naprosto zbytečně natahované. Nemá cenu tu hodnotit jak hrají herci když tu jsou téměř nepotřební a ani hlavní herec za moc nestál. Hudba byla lehce úsměvné a též zbytečná ale něco mi na tom sedlo a celkem rychle to uteklo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Krev a vnitřnosti v gore scénách byly skutečné. Nebyly však lidské, ale zvířecí, a to konkrétně ovčí. Mršiny zvířat tvůrci zakoupili na jatkách – bylo to levnější, než použití falešné krve a umělých orgánů. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se v americkém Chicagu v Illinois. (Epistemolog)

Reklama

Reklama