Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 426)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Připojuju se k těm několika kolegům, kteří Skauta označili za Willisův nejlepší film. Vynikající scénář, podle kterého se nikdo s ničím moc nesere, taková normální rodinka, zkorumpovaný svět amerického fotbalu a vysoké politiky, psychopatický slizký záporák Milo, co víc si přát? Pokud to bude natočené takhle dobře, tak už nic. Dnes už klasika, obzvlášť máte-li k dospozici legendární videodabing. Ještě jednou a zabiju tě. Ještě jednou a... no ne, sakra, zase za devadesát:) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Brullis" ve své nejlepší formě. Jeho McClainovský hrdina typu "Život mi sere na hlavu, ale já mu to vrátím a vás klidně vemu sebou (a jestli mě budete srát, tak vám vrazím zavřený deštník do prdele a otevřu ho)" je v dnešní době už téměř zapomenutou legendou a současný akční žánr jen marně čeká na jeho návrat (jestli se to podaří v "Smrtonosné pasti 4" si říct netroufám). V Posledním skautovi si ho ale užíváme v té nejčistší podobě a můžu upřímně říct, že moje klukovské srdce u toho plesá. Ve srovnání s ostatními Willisovými snímky sice spíš než jako akční film působí Skaut jako konverzační komedie, ale kdo kdy kde řekl, že konverzační komedie nemůže dostat za *****. P.S. Když tenhle komentář píšu, je zrovna "Poslení skaut" na 197. místě top 200 csfd;)!!! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný jaký je rozdíl vidět film v cenzurované verzi a té ostré. Viděl jsem nejdřív kino a bomba, jasných pět hvězd, pak to monstrum co vytvořil jakýsi moralistický cenzor a dva dny se mě z té výlsedné hrůzy nepostavilo péro. Včera jsem zase viděl ty necenzurovanou verzi s půvopdním dabingem a byl jsem u vytržení, jak kdybych porodil sedmero krkavců. Totální akční lahůdka ve který defiluje jedna luxusní hláška za druhou a Joe Hallenbeck tu skvěle hraje Bruce Willise. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ten film má svoje chyby, to nepopírám. Malinké mušky ve scénáři. Ale jsou filmy, zvláště pokud k nim máte vztah už odmala, kterým to bez mrknutí oka odpustíte. Špičkový buddy movie, nejpamátnější Bruce Willis, kterému nezapomenutelně sekunduje Damon Wayans, hektolitry těch nejsušších hlášek a sprosťáren... Hlavní postava Joe Hallenbeck je cynik, vedle kterého by jiný detektiv, Philip Marlowe, vypadal jako optimistický extrovert. A hlavně, naprosto grandiózní závěr... Onen odchod dvou ústředních postav do zlatavého losangelského slunce je tak dokonalá a památná scéna, že se může hrdě postavit vedle obdobné z Cassablancy. "V devadesátých letech už nestačí jenom mlátit zločince, musíš u toho říkat vtipné hlášky...". No a abych nezapomněl, nejdokonalejší hláška všech dob: "Nikdo tě nemá rád...Všichni tě nenáviděj...Usměj se, kreténe!" 90% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od první scény, ve které fotbalista vytáhne během zápasu pistoli, jsem věděl, že je tady něco špatně. Shane Black. Jeho scénář je esencí toho, co bylo na 90. letech špatně. Třeba "humorné" hlášky, které mezi sebou postavy trousí, ale nesouvisí s dějem a neposouvají ho dál, to je fakt zlo. Dá se to akceptovat u Austina Powerse nebo Scary movie, ale v akčním filmu, byť odlehčeném a vtipném, jsem (fakt naprosto chybně) čekal nějakou úroveň. Čechovova puška. Willis: "Ještě jednou se mě dotkneš a zabiju tě." Jenže k tomu nemá příležitost a divák prostě ví, že si na to musí počkat až na úplný konec filmu. A tam mu to ten Willis ještě připomene! "Já jsem tě varoval. Jestli se mě ještě dotkneš, zabiju tě." Bože můj. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (37)

  • Futbalová scéna na konci filmu bola natočená počas zápasu medzi BYU Cougars a Texas A&M Aggies. (WalterIK7)
  • Shane Black byl prvním scenáristou, který dostal za scénář milion amerických dolarů. (Kulmon)

Související novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama