Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 427)

golfista 

všechny recenze uživatele

Co se sakra na týhle kravině všem líbí ?! Nakopal bych je všechny do prdele a poslal bručet do lochu ! No jo, ale kde já se všechny tyhle výrazy naučil, že se pak používaly v ostatních filmech jako by se nechumelilo ? Noooooooooo, v toooooooooom, s Willisem ! V "Posledním skautovi" ! Hodně synáčků své otce přeskočí (a taky přeskočilo), ale taťka je a zůstane jenom jeden :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční snímek Tonyho Scotta s jednou kultovní hláškou vedle druhý. Duo Wayans - Willis skvěle šlape, Berry není moc minut na plátně a akce je hodně zajímavá. Jeden z nejlepších filmů devadesátých let. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že Willis chrlí jednu hlášku za druhou a že některé scény jsou nezapomenutelné ("Ještě jednou na mně šáhneš a zabiju tě."), ale jinak jde o docela průměrný akční snímek. Na nejvyšší hodnocení to prostě není. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten nejwillisovsštější Willis, jakého si jenom můžeme (snad s výjimkou smrtonosných pastí) představit. čistá akce a skvělý hlášky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Připojuju se k těm několika kolegům, kteří Skauta označili za Willisův nejlepší film. Vynikající scénář, podle kterého se nikdo s ničím moc nesere, taková normální rodinka, zkorumpovaný svět amerického fotbalu a vysoké politiky, psychopatický slizký záporák Milo, co víc si přát? Pokud to bude natočené takhle dobře, tak už nic. Dnes už klasika, obzvlášť máte-li k dospozici legendární videodabing. Ještě jednou a zabiju tě. Ještě jednou a... no ne, sakra, zase za devadesát:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tady není hvězda Willis (i když je to životní role), ani Scott, ale scenárista Shane Black. Ten chlap je génius, pokud jde o hlášky a originální situace. Můžeme jen litovat, že mu neprošla pátá Smrtonosná zbraň, protože měl Donner "vlastní vizi příběhu"... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Řečeno slovníkem ústřední dvojice, „k posrání dobrej film.“ Podle scénáře Shanea Blacka natočil Tony Scott humorem i násilím drsný neo-noir, v němž je všudypřítomná temnota brána za standard, proti kterému nemá smysl bojovat a lze se nad ním leda hořce usmívat. Cynický detektiv, hrdina s prošlou záruční lhůtou, své chlapáctví rozřeďuje chlastem. Jeho kocovina je permanentní, sebevědomí nulové. Stejně nekompromisní jako k vlastnímu já je i ke všem ostatním a rovnocenného parťáka dokáže vidět jedině v jiném muži, nikoliv v ženských, které jsou ve filmu vesměs na odstřel. Chlapskou perspektivu a na ni vázaný přístup typu "žádné sraní" v sobě nádherně spojuje jedno z nejupříměnšjcích vyznání lásky v závěru filmu. Jinými slovy, ženský maj tajemství, ale koho to žere. Black se Scottem jasně dávají najevo, nakolik jim je ukradená nějaká romantika. Podstatné je, že lidi umírají, auta vybuchují a Willis hláškuje. V rámci mačistického univerza, jež příběh rámuje, je tedy všechno, jak má být. 90% Zajímavé komentáře: Renton, Divočák, milicjant, dokktor ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne. Podle mě by měl mít akční film nějakou protiváhu a ta vážně není v tom, jak Willis řve na třináctiletou holku a ona na něj. Nemám nic proti větám typu NECHCE MI HO VYKOUŘIT či AŽ JÍ BUDE ČTRNÁCT, BUDE S NIMA ŠOUSTAT, ale pokud se tohle děje celý film, vydává se to za skvělé hlášky a divák se nemá možnost z toho vzpamatovat, nějak mi to nesedí. Párkrát jsem se zasmál a dvakrát lekl, ale abych přehršloval hvězdičkama, to tedy ne. Nebe je modrý, voda je mokrá, ženský maj tajemství. Některý filmy ne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelný jaký je rozdíl vidět film v cenzurované verzi a té ostré. Viděl jsem nejdřív kino a bomba, jasných pět hvězd, pak to monstrum co vytvořil jakýsi moralistický cenzor a dva dny se mě z té výlsedné hrůzy nepostavilo péro. Včera jsem zase viděl ty necenzurovanou verzi s půvopdním dabingem a byl jsem u vytržení, jak kdybych porodil sedmero krkavců. Totální akční lahůdka ve který defiluje jedna luxusní hláška za druhou a Joe Hallenbeck tu skvěle hraje Bruce Willise. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady v té záplavě pětihvězdičkových hodnocení si připadám se třemi hvězdami jako záškodník. Faktem ale zůstává, že tenhle film kromě přehršle více či méně zábavných hlášek nabízí jen standartní děj a průměrné herecké výkony. Bruce Willis je sice dobrý, stejně tak i Damon Wayans, ale to prostě na lepší hodnocení nestačí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $59,509,925Tržby Celosvetovo $60,700,000║ Vyšperkovaná akčná pecka! Mňamka. /95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hláškami smrtelně výbušný film s výbornou ústřední dvojicí, která si s nikým nebere servítky. Bruce Willis je v nejlepších letech a jeho hlášky si říkají o kulku do hlavy, vedle něj vypadá Damon Wayans jako velký boxer, ale jeho rychlí jazyk taky není zrovna příjemný. Tahle dvojce je opravdu k nezastavení, protože od prvního okamžiku, kdy se ukáží ve filmu si ho ukradnou a divák je oba začne obdivovat/milovat/nenávidět. malá rolička Halle Berry zpětně jistě potěší. Takhle nabitý snímek se nevidí často a to nemluvím jen o postavách a hercích, které je bravurně ztělesňují, ale také o scénáři, který se ničeho neobojí, o čemž vás přesvědčí už v úvodu hráč amerického fotbalu co musí položit touchdawn. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů Tonyho Scotta, ve kterých ještě točil filmy a ne své halucinační představy a fantazie. Kdo tvrdí, že nejkultovnější film je Pulp Fiction ten by potřeboval jednu přesně mířenou od Wayanse jeho oblíbeným fotbalovým míčem mezi nohy... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Shane Black .. Joseph Cornelius 'Joe' Hallenbeck je soukromý detektiv služebně i rodinně na dně. Žena mu píchá s bývalým kolegou a k tomu jeho nepovedená poslední „prácička“, ta skončí rozstřílená na ulici... To jest na úvod. K tomu navrch výtečně obsazená hlavní herecká dvojice, který prostě nemá chybu. Scénář je hodně cool, ale zejména hláškové dialogy předčí téměř každý podobný snímek. A režie - to je třešnička na dortu !! Na rozdíl od některých plně chápu proč jsou někteří z tohoto filmu tak unešení. Prostě nejlepší film Tony Scott a možná i Bruce Willis. Po prvním shlédnutí v patnácti letech jsem byl mladistvě nadšen.. a nadšen jsem i dnes po letech!! Ty hlášky a slovní přestřelky jsou prostě kurewsky kultovní! The sky is blue, water is wet, women have secrets.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Joe Hallenbeck je jedna z nejlepších postav v tomto žánru. Hlavním hrdinou filmu je stroj na hlášky scénárista Shane Black, u něhož ani tak nejde o dějové peripetie jako o slovní přestřelky, které se tu prakticky nepřetržitě vedou - a hláškují všichni, včetně Willisovy dcery. To ovšem nesmí naše milá TV NOVA zničit ten film novým dabingem, v němž většinu hlášek doslova zadusila - původní dabing byl úplně o něčem jiném. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NIKDO TĚ NEMÁ RÁD, POSEREŠ TO, USMĚJ SE ČURÁKU - životní motto Joe Hallenbecka. ,,MLUV SAKRA SLUŠNĚ JOE!" ..... Poté, co jsem viděl ,,sprasenej" dabing v TV jsem nadšenej, že DVD zůstalo neposkvrněno. Mluva bez kudrdlinek a k věci. I to dělá z tohoto filmu klasiku. B.Willis vypadá jako když nic nehraje, jako by se tak choval doma každej den. A na tanečníka je to výbornej detektiv. D.Wayans je podobnej parchant jako Joe. Mele stejný hadry a nebezpečí je jeho druhé jméno. Proč je pro mě film klasikou?,, PROTOŽE DNESKA NESTAČÍ NĚKOHO ZMLÁTIT, NEJDŘÍV HO MUSÍŠ SEJMOUT SLOVNĚ!" P.S. Mimochodem, spousta lidí si myslí, že jsem vtipnej !! ()

Související novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama