Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádherne obyčajný príbeh prvej lásky, milovania a coming outu je zasadený do prostredia nižšej sociálnej vrstvy. Tínedžeri Jamie a Ste sú kamaráti, susedia z jedného sídliska londýnskeho East-Endu. Obaja chlapci, ich rodinní príslušníci i najbližšie okolie musí čeliť novej skúsenosti, keď postupne vychádza na povrch, že Jamie je do Stea zamilovaný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi tento snímek sušil na disku a tak jsem se rozhodla ho oprášit a zbavit se těch nejhorších filmových "prohřešků" co konečně smažu abych měla pokoj. Moje nechuť byla naprosto správná, protože takhle zobrazit objevování sexuality....to je asi ten nejnudnější způsob. Rejža se bál, aby neukázal něco víc než jen záda herců nebo nohy a i to je moc :-D. Navíc mě hrozně štvalo, že nikdo z těch herců to dobře nezahrál. Viděla jsem mnohem lepší snímky o objevení sexuality(třeba s muži) a byly záživnější. Navíc už mě přestává bavit sledovat neustále homofobickou společnost, která nechápe, že nejsou jenom heteráci. Byly doby co takovým dejme tomu vztahům doba přála více a tahle to podle mě zas až tolik není i když se tváří velice seriozně a chápavě. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Ano, Beautiful Thing není nikterak dokonalý film, ale je velice příjemný a pohodový. Kluci sympaťáci (už kvůli Glenovi Berrymu, kterého znám z Vražd v Midsomeru (hrál v epizodě Destroying Angel), jsem se na tento film musel podívat). Moc mě potěšilo podbarvení písničkami mojí oblíbené Mamy Cass Elliot. Prostoupeno klasickým britským ironickým humorem a sociální dramatičností, kterou Britové umí perfektně podat a která v kombinaci s jejich humorem působí fantasticky. A pokud AngelAngie a Brygmi daly Beautiful Thing dvě hvězdičky, tak opravdu nechápu, za co daly třeba té trapárně Latter Days pět. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle už trochu zavánělo starým dobrým Tommym Wiseau. Některý záběry a dialogy byly jak z učebnice “jak to rozhodně nedělat”. Byla to amatérština, ale drželo to jakž takž pohromadě, jsou to ty nejslabší tři hvězdy, který jsem kdy přiznal nějakému filmu. Chápu, že pro gaye, zvlášť pro ty z králíkáren po celé východní Evropě, to má úplně jinou hodnotu- takhle nějak se odehrál i jejich coming out. Filmařsky je to ale bída. ()

pohodaman 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem film videl ve svych 19ti letech, bylo to pro me naprosto uzasne.. s postupem casu tento snimek hodnotim jako prumerny. Ale svedci to jen o tom, ze film je sit na miru sve cilove skupine a tam jednoznacne boduje. Prijemna hudba, vtip a jednoduchost. Urcite si tento snimek zaslouzi pozornost. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný film tak nezklamal jako Beautiful Thing. Tématika coming-outu mě zajímá, těšila jsem se... a nic. Nudné zpracování, nevýrazní herci, časté "přešlapování" na jednom místě. Emoční chlad. Dvě hvězdičky jsou za několik scén, které se prostě podařily - sblížení chlapců, celá závěrečná scéna a několik málo dalších momentů. Škoda. Pro mě snadno zapomenutelná věc. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevují melodie písní zpěvačky, původně ze skupiny Mamas & The Papas, "Mama" Cass Eliot, a to konkrétně "Make Your Own Kind of Music" a "Dream a Little Dream of Me", což je její nejznámější singl. V tomto snímku často zmiňovaná zpěvačka zemřela ve věku pouhých 32 let nikoliv na udušení sendvičem, jak je řečeno na balkóně, ale na srdeční slabost. (Michalechal)
  • Duha, která se objeví na nebi hned v jedné z úvodních scén, nastiňuje povahu filmu. LGBT (lesbicko - gay - bisexuálně - transsexuální) komunita má jako jeden ze svých symbolů vlajku v šesti barvách duhy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama