Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádherne obyčajný príbeh prvej lásky, milovania a coming outu je zasadený do prostredia nižšej sociálnej vrstvy. Tínedžeri Jamie a Ste sú kamaráti, susedia z jedného sídliska londýnskeho East-Endu. Obaja chlapci, ich rodinní príslušníci i najbližšie okolie musí čeliť novej skúsenosti, keď postupne vychádza na povrch, že Jamie je do Stea zamilovaný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

ondey 

všechny recenze uživatele

Tssss, dovolím si klidně říct ta NEJKRÁSNĚJŠÍ VĚC!!! :) Je to neuvěřitelně britský :D Lindu Henry jsem žral v každé její scéně, jej ta mě dostala do kolen :D A závěrečná taneční scéna??? No kam se hrabe Hříšnej tanec, tady máte chuť vzít Lindu za hlavu a vrazit jí obrovskou pusu :)))) Nejkrásnější queer film, co byl kdy natočen. Cudnost těch dvou, nervozita, pavlač, máma, kabaret.... Děkuji Ti, MacDonalde, že nesmažíš krávy do housek, ale točíš filmy :) ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla a tento film je veskrze jednoduchý. A to je jeho nejsilnějši deviza. Malá lovestory, kterých se kolem nás dějí spousty (nebo si to já aspoň myslím), a přesto neskutečně chytí u srdce. A závěrečný tanec?! wow! Jsem rád, že v záplavě všech výpravných a drahých filmů vznikají i tyto malé perly. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

ačkoliv jsem viděla mnoho gay filmů, tady cítím velký zklamání, bohužel, mám pocit že Britové neumí točit dobré filmy, dobře je to další gay tématika, ale proč to tak špatně natočily? všechno hrozně moc pokulhává, hlavní hrdinové nebyli moc sympatičtí, opravdu jeden z horších gay filmů, které jsem viděla, přitom to mohlo mít větší a dobrý potenciál, z filmu zbyli jen nějaké střípky, které se nedají posbírat a dát do děje, aby film, mohl dobře fungovat, jednoduše se film vůbec nepovedl. Coming out by měl vypadat jinak, toto bylo odfláknutý. ()

carott 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se u filmu občas nudil a roztodivný konec k vyššímu hodnocení taky nenapomohl. Na mně až moc idealistický, ale proto to má asi tak vysoký hodnocení. ()

Herriotka9 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem filmy s homosexuální tematikou hodnotila automaticky čtyřmi a pěti hvězdičkami. Proč? Ehm, řekněme, že jsem v tomhle žánru byla 'nová' a ještě jsem nedokázala rozeznat dobré od špatného. A jelikož teď, když už sama sebe považuju za 'za slovo vzatého' odborníka (:D) na tyhle filmy, musím prostě projít celý ten seznam a filmy přehodnotit. A (ne že by mě to překvapilo) na mém listě se objevil i film s názvem Beautiful Thing. No, beautiful to bylo, ale do amazing to mělo ještě hodně daleko :/. Uvědomění vlastí sexuality a coming-out se přece dá zpracovat mnohem, ale mnohem líp (třeba fantastická Letní bouře nebo Edge of Seventeen). Oba herci sice měli něco do sebe, ale tak nějak jsem jim ty jejich emotions nemohla na stopro uvěřit. Snad jenom závěrečná scéna byla bezkonkurenční... ()

taft 

všechny recenze uživatele

No...nějak jsem nepochopila proč to má tak vysoké hodnocení? Špatné to nebylo, ale podle mě je to nadhodnocené. Vlastně se divím sama sobě, že jsem přežila ten šíleně nudnej začátek a nevypla jsem to. Vydržela jsem to, snad jen z toho důvodu, že mě zajímalo co se z toho vyklube a jak bude gay tematika ve filmu zpracována. Ale jak už jsem řekla, po táhnoucím se o ničem začátku se v polovině filmu začlo konečně něco dít a když už to vypadalo že se na to snad nakonec bude dát koukat a nepůjde to do odpadu, tak to zabil zvlaštní konec. Ale i tak to ve mě něco zanechalo..a o to možná šlo. ()

Ellush 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem o trochu víc, počítala jsem se suverénními pěti hvězdičkami.. A ono ne, místy se děj zaškobrtnul, chování postav nebylo úplně pochopitelné. I když jsem čekala větší filmovou lahůdku, 4* si zaslouží. ()

Dorian.gray 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici sa tam v podstate nič nedialo, druhá polovica už lepšie a záver obstojný. Film ukazuje klasické klišé LGBT filmov - problém coming outu a vzťah syn-matka. Klasický priemer "teplej kinematografie". ()

lexa.k 

všechny recenze uživatele

Slabý scénář plný divných postav a nesmyslných zvratů. Snad jen závěrečná scéna tomu dává trochu šťávu. ()

OnCal 

všechny recenze uživatele

Nutno přiznat, že kromě děje samotného upoutá i hudba, kterou z většiny tvoří hity zpěvačky Mama Cass Elliot (ex slavné skupiny 60-tých let The Mamas And Papas) ()

penegal 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný C.O. posazený do správného porstředí poskytující dostatek dalších faktorů pro velmi dobrý film. Mimo jiného je zajímavé i to, jak se vyvíjejí filmy týkající se C.O. a musím říci, že se udělal obrovský krok, když si tento film srovnám například s filmem Shelter (12 let věkový rozdíl). Úžasný herecký výkon a vůbec výborná postava je maminka Jamieho. Taková mamka co se dokáže poprat a rychle vyrovnat s jakoukoliv situací, je ohleduplná a má schopnost se vyvíjet. Kluci to myslím také zahráli slušně a psychologie postav byla v pořádku. Bezvadně působilo slengové vyjadřování postav, ale musel jsem si některé úseky pustit častěji, abych správně pochopil, co říkají. Konec filmu byl prima a rozhodně film stojí za shlédnutí. SPSA ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v originále a ne všemu rozuměla, o to víc jsem si ale užívala toho, že to není žádná americká sentimentální hovadina, ale film s takovým zvláštním anglickým šarmem, postavy mi byly sympatické a bavilo mě na ně koukat, působily živě a přirozeně. Příběh mi ale přišel celkem nudný a nenápaditý, což je škoda. Konec to zase trošku zlepšil, ale stejně můžu dát jen tři hvězdičky. ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

KDyž jsem se díval na film, měl jsem dojem, že jsem v divadle. Scény přesně napsané pro divadlo se nějak nepovedlo převést na film. Příběh i zpracování je na film dost slabé. ()

Ayax 

všechny recenze uživatele

Absolútny unikát.... Až si človek uvedomuje spätne 1996 a pohľad na LG. Môžem to vidieť ešte 50x krát, videl som aj divadelnú verziu, angličtina ťažká, príbeh vzhľadom na 1996 8, celé 10. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Ano ano, prosím, víc takových jednoduchých filmů bez patosu a se smyslem pro humor. Coming out nemusí být nutně gala představení o třech jednáních. "Are you gay? - I'm happy. I'm happy with you." Žádná složitá zápletka, jen první zamilování dvou školáků/sousedů. Úžasně mile zpracovaná věc, která by teoreticky mohla kdekomu pomoct si uvědomit, že je jedno, co si kdo myslí, hlavně když je člověk šťastný. ()

aznaho 

všechny recenze uživatele

Stručně: Jak se mladíci z předměstí Londýna se svejch šestnácti "vobjevujou" a zjistěj, že jsou gayové. Do toho drsný sociální prostředí a britská ironie. Dávám čtyři hvězdy kvůli těm dvěma klukům, protože, když se na to dneska koukne ňákej frustrovanej chlapec, kterej nemá ve svý orientaci jasno, v lecčems mu to pomůže a dodá odvahy to třeba říct svý mámě. A kéž by každá máma byla jako Linda Henry...A vo tom to je. ()

WorteeFlex 

všechny recenze uživatele

Lehké a oddychové, na chvilku. Pro úsměv, ale to je tak vše co z tohoto filmu můžete mít. Opravdu jsou i mnohem lepší s touto tématikou. Jako oddychovka fajn, jinak celkem propadák... ()

Reklama

Reklama