Reklama

Reklama

Flowers 02

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rovnaký extrém ako prvá časť. Gore, gore a ešte raz gore. Musím uznať, že už dlho som nevidel taký hojný počet mŕtvol na jednom štvorcovom metri. Hniloba, špina, hnus. A potom to v tradičnom režisérovom duchu pokračuje nekrofíliou, pitvami a telesnými tekutinami od výmyslu sveta. Dokonca sa nám to oprie aj o zombie žáner. Bez dialógov, s depresívnou hudbou a v tradične experimentálnej forme. Iba pre tých, ktorým sa páčila jednotka!!! Samozrejme vrátane mňa, lebo Stevensovu formu umenia musí milovať každý hororový gurmán. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování depresivní schízy od choré mysli Phila Stevense. Flowers mám rád, jelikož jde o extrémně tíživou, depresivní, náročnou, němou a artovou podívanou, kde se příběh vykládá skrz symboly, obrazce a metafory. Tímhle mě jednička bavila a představovala jakýsi očistec 6 dívek, které si prochází "peklem" v podzemí baráku plný mrtvol, kostí a hnusu. Zkrátka nepříjemná podívaná samo o sobě. Dvojka mě bavila o něco méně. Příběh popisuje finální dny zvráceného sériového vraha během zvrácené narozeninové oslavy, kde sledujeme všechny jeho vražedné oběti. Většinu času jedna dívka prochází místnostmi škaredé barabizny, kde každá místnost je naaranžovaná kostmi, mrtvolami zabalenými v igelitu, krví, fotky mrtvých lidí, vražednými zbraněmi, vnitřnostmi a různými tekutiny. Nutno uznat, že všechny ty jednotlivé místnosti vypadají nechutně a děsivě, divák by tam zkrátka nechtěl strávit ani minutu, hraje znepokojivá hudba a celé je to silně artové, experimentální a surreální, ale jelikož se zde nemluví, tak se divák může značnou část nudit. Tady se zkrátka dá jen kochat nad tou vší pervérzností a úchylností, ikdyž si myslím, že Stevens šel v jedničce více na dřeň a zde mi chyběla nějaká zapamatovatelná scéna, něco co by mě posadilo na zadek či vytrhlo ze židle. Těžko se takový film hodnotí, ale na čtyřku se tentokrát bohužel necítím. 6/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dekadentní skvost a Stevens je pro mne společně s M. Dorou nejtemnějším básníkem současného filmu. Pokud se dekadence snažila najít krásu ve smrti a rozkladu, pak tento film je krásný. Mladá žena s černýma očima prochází říší smrti, kde ale není vše mrtvé, jak se na první pohled zdá. Říše je labyrintem ve starém domě, kde cesty vedou mezi zdmi a jsou plné starých věcí, veteše, lidských ostatků a zaschlé krve. Věci a ostatky při dotyku v krátkých záblescích prozrazují, jakými hrůzami prošly. Divák postupně zjistí, co je mladá žena zač a jaký je její úkol. Les, na padlém stromě je velké rudé jablko. Žena ho bere do rukou a hle, není to jablko, nýbrž lidská lebka. Kruh života a smrti se uzavírá. Úžasná hudba! Film není určen mainstreamovému divákovi, protože krása v něm zobrazená má naprosto jiná měřítka, než je její obecná definice. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po trochu " slabším " Lung II přichází Phil Stevens s nášupem Flowers 02. Mé chlípné srdíčko zaplesalo blahem a moje perverzní duše byla ukojena.Tohle se fakt povedlo. K filmu mám snad jen jednu výtku. A tou je poměrně krátká stopáž. Protože já chci víc, víc, víc,......... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, jako u jedničky. Naaranžovat místnosti špínou a hnusem, se podařilo opět výborně. Vše ostatní je ale prostě nuda. Nehorázná nuda. Nechuťárna vyloženě pro hluchoněmý, hlavní postava totiž opět nevydá ani hlásku, její reakce jsou dosti úsměvné, no nedokážu tohle prostě ocenit. Já osobně jsem měl co dělat, abych u toho neusnul, po polovině, už jsem to lehce přetáčel. A pustit tohle někomu známému, tak mi asi zavolá záchranku a pošle mě směr Bohnice. (11. hodnocení) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po extremnej,spinavej,nechutnej a sialenej jednotke nemozem skryvat velke sklamanie z dvojky,no ocakaval som ovela ovela viac,reziser Phil Stevens polavil vo svojej chorej mysli a ani to neprinasa nic nove,pocit hnusu sa takmer nedostavil,zatial co po prvom filme som bol este dlho mimo z toho,co som videl,tu nie,bohuzial,pripominalo mi to exkurziu po starom roz*ebanom dome a aj finale bolo cajove,bez chuti a zapachu,velka skoda,no nic,tentoraz to budu len tri hviezdy a priemerne hodnotenie...:-) ()

Reklama

Reklama