Reklama

Reklama

Banda na výletě

  • Česko National Lampoon´s a výlet maturantů (více)

Maturanti Reggie a Dag přijedou pozdě do školy a srazí stožár na auto ředitele Mosse. Jdou do posluchárny, kde probíhá přednáška o škodlivosti drog. Dag a Reggie zmírají nudou, a tak pustí kazetu oblíbené skupiny. Škola se začne dobře bavit. Ředitel se rozzuří a nechá všechny po škole s tím, že musejí napsat dopis prezidentovi. Téma: Jak bych změnil školský systém. Jediná Lisa dopis napíše a jménem třídy ho odešle. Prezident se rozhodne studenty pozvat k sobě, aby promluvili na podporu jeho reformních zákonů. Pošle do školy senátora Lermana, aby studenty přivezl. Ten radostně souhlasí. Je totiž prezidentův rival a v setkání s maturanty vidí příležitost, jak hlavu státu znemožnit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak to může dopadnout, když na výlet za prezidentem Spojených států vyrazí partička těch nejhorších studentů z jedné střední školy, kteří umějí jen dělat mejdany, hulit marihuanu a chlastat tvrdý alkohol ve velkém? Může to skončit průšvihem, to nepochybně, ale ta cesta do Washingtonu může být hodně dobrý odvaz, což se také stalo. Od začátku do konce jsem se parádně bavil, film mi maximálně kápl do noty a nápad, který se mi zdál zpočátku hodně šílený, se nakonec ukázal jako geniální a velice originální. Hlasitý výtlem z mé strany přišel jen jeden, ale stálo to za to, mám teď na mysli scénu, kdy se ti studenti hromadně fotili a výsledkem byla "lidská pochodeň", jak to pak o něco později nazval komentátor ve zprávách. U zbylých fórků jsem se taky smál a bavil se u nich, ale hlasitý výtlem byl opravdu jen jeden. Tvůrci těmi nápady rozhodně nešetřili, a tak například ředitel v kómatu, učitelka s bonboniérou vylepšenou nějakou psychotropní látkou (zřejmě alkoholem) či scénka s inzulínem, to všechno dokázalo pobavit, ale těch vtipných momentů zde bylo mnohem víc. Tohle není jen obyčejná teenage komedie, tohle je hodně vydařená a nadprůměrná teenage komedie, která stála za to a která dokázala být i originální. Škoda toho trochu ohraného konce na půdě kongresu, nebýt toho, tak bych dal i pět hvězd, takhle to vidím jen na 90%, neboli na lepší čtyři hvězdy, ale i tak si myslím, že pro teenage komedii je to více než dobré hodnocení, každopádně rozhodně jsem tenhle film neviděl naposled. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Trochu drsnější šílenost o buranských, neustále chlastajících a vše ničících středoškolácích na výletě do Washingtonu. No musím říci, že tvůrci si vůbec nebrali servítky a na diváka chrlí tvrdou kanonádu, která je i přes slabá místa poměrně zábavná, nejste-li zarytým puritánem. Navíc dnes už má film pro mě i určitou nostalgickou hodnotu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem videl kdysi davno a zapomnel sem nazev, ale ted sem ho konecne nasel. Trosku sem se bal, jesli se porad budu bavit tak jako pred lety, ale film nezklamal, je to totalni mega masakr. Film sice ma jakz takz pribeh o ceste skolaku za prezidentem, ale o to tu vubec nejde. Tenhle film je proste o tom, jak banda dementu neustale chlasta a vsude vse demoluje. Urcite kazdej videl nakej ten film ve stylu prcicek, kde byl vzdy ve tride jeden vyhulenec, no a takova je tady cela trida, prakticky ani jedna osoba tu neni normalni. A to se nezminuju o reditelovi, to je snad jeste vetsi hovado. Dal staci zminit Star Trek magora a autobusaka Reda a mame komplet sestavu tech nejvetsich magoru pod sluncem, ktery litaj od jednoho pruseru k druhymu a vsude delaj bordel a 90% filmu to je neskutecna sranda, navic okorenena velmi slusnou hudbou. Sice ma film par hluchejch mist, ale jina moznost nez 5* neexistuje. ()

Monyfik 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se při této komedii nenasmála. Parta drzých, pubertálních a věčně opilých výrostků se snaží bojovat za školský systém v Americe. Ohrané scény se skupinou teenagerů, kteří se vydají za prezidentem. Obyčejní puberťáci, kteří jsou vždy opilí, zhulení, jednodužší, ... no, prostě nic nového, co se běžně neděje. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Humor v crazy komediích můžu, ale i ten musí mít určitou kvalitu a originalitu, obojí jsem zde ale hledal marně, příkladem je řidič autobusu, který odkazuje na Otto Manna ze seriálu Simpsonovi, což je docela smutný, ve většině případů je to přesně opačně, tedy že v Simpsonech jsou odkazy na určitý film. Dále jsou zde k vidění extrémně kýčovitý rádobyvtipný scénky s typickými postavami jak přes kopírák, konzervativní ředitel, retardovaný špekoun, zadumaně filozofující černoch, grázl-gentleman, smažka, šprtka, arijský šprt-panic s obřími okuláry, magor žijící v jiné realitě (zde Star Trek) a další. Navíc závěrečný potlesk prezidenta a spol. jako vzdání holdu srdcervoucí řeči maturantů byl vrcholem trapnosti na tomto díle. Je fakt, že existují i horší komedie, ale tohle už nikdy víc. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na cestě do Washingtonu zastaví rokenrolový řidič kouzelného autobusu Red (Tommy Chong) u samoobsluhy nazvané „Quickie Mart“, jež vlastní snědý muž jménem Ish (Marvin Ishmael), a ve které si prohlíží zboží frigidní Líza „Káča“ Perkinsová (Fiona Loewi). Tohle všechno jsou přímé odkazy na postavy a místo ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989), a to na šprtku Lízu Simpsonovou, workoholika Apua, obchod zvaný „Kwik-E-Mart“ a věčně zhuleného Ottu. (Elbarto08)

Reklama

Reklama