Reklama

Reklama

Banda na výletě

  • Česko National Lampoon´s a výlet maturantů (více)

Maturanti Reggie a Dag přijedou pozdě do školy a srazí stožár na auto ředitele Mosse. Jdou do posluchárny, kde probíhá přednáška o škodlivosti drog. Dag a Reggie zmírají nudou, a tak pustí kazetu oblíbené skupiny. Škola se začne dobře bavit. Ředitel se rozzuří a nechá všechny po škole s tím, že musejí napsat dopis prezidentovi. Téma: Jak bych změnil školský systém. Jediná Lisa dopis napíše a jménem třídy ho odešle. Prezident se rozhodne studenty pozvat k sobě, aby promluvili na podporu jeho reformních zákonů. Pošle do školy senátora Lermana, aby studenty přivezl. Ten radostně souhlasí. Je totiž prezidentův rival a v setkání s maturanty vidí příležitost, jak hlavu státu znemožnit… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Trochu drsnější šílenost o buranských, neustále chlastajících a vše ničících středoškolácích na výletě do Washingtonu. No musím říci, že tvůrci si vůbec nebrali servítky a na diváka chrlí tvrdou kanonádu, která je i přes slabá místa poměrně zábavná, nejste-li zarytým puritánem. Navíc dnes už má film pro mě i určitou nostalgickou hodnotu. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nečakane príjemný film bez akýchkoľvek úchylností, teda samozrejme všetko v rámci určitých hraníc. Bavil som sa priebežne počas celého filmu, najmä cesta autobusom stála za to. Jeremyho Rennera som najprv nespoznal, ale celkom mu to hralo už v ´95. Všetko ale predčí hláška: "Heroín, čo? .... Nie, inzulín!" ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak to může dopadnout, když na výlet za prezidentem Spojených států vyrazí partička těch nejhorších studentů z jedné střední školy, kteří umějí jen dělat mejdany, hulit marihuanu a chlastat tvrdý alkohol ve velkém? Může to skončit průšvihem, to nepochybně, ale ta cesta do Washingtonu může být hodně dobrý odvaz, což se také stalo. Od začátku do konce jsem se parádně bavil, film mi maximálně kápl do noty a nápad, který se mi zdál zpočátku hodně šílený, se nakonec ukázal jako geniální a velice originální. Hlasitý výtlem z mé strany přišel jen jeden, ale stálo to za to, mám teď na mysli scénu, kdy se ti studenti hromadně fotili a výsledkem byla "lidská pochodeň", jak to pak o něco později nazval komentátor ve zprávách. U zbylých fórků jsem se taky smál a bavil se u nich, ale hlasitý výtlem byl opravdu jen jeden. Tvůrci těmi nápady rozhodně nešetřili, a tak například ředitel v kómatu, učitelka s bonboniérou vylepšenou nějakou psychotropní látkou (zřejmě alkoholem) či scénka s inzulínem, to všechno dokázalo pobavit, ale těch vtipných momentů zde bylo mnohem víc. Tohle není jen obyčejná teenage komedie, tohle je hodně vydařená a nadprůměrná teenage komedie, která stála za to a která dokázala být i originální. Škoda toho trochu ohraného konce na půdě kongresu, nebýt toho, tak bych dal i pět hvězd, takhle to vidím jen na 90%, neboli na lepší čtyři hvězdy, ale i tak si myslím, že pro teenage komedii je to více než dobré hodnocení, každopádně rozhodně jsem tenhle film neviděl naposled. ()

Monyfik 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se při této komedii nenasmála. Parta drzých, pubertálních a věčně opilých výrostků se snaží bojovat za školský systém v Americe. Ohrané scény se skupinou teenagerů, kteří se vydají za prezidentem. Obyčejní puberťáci, kteří jsou vždy opilí, zhulení, jednodužší, ... no, prostě nic nového, co se běžně neděje. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Tak KONECNE jsem zjistil, jak se ta blbost jmenuje... Pamatoval jsem si to jako "Zvlastny skola na vylete" a ono je to pritom Senior Trip... Musim to nekde pohledat, jestli to bude porad takova racha - coz nepredpokladam - jako v case me puberty. Blondata asiatka nebo krakonosova fajka, to jsou veci na ktere se nezapomina. Drogy vubec nejsou spatne... AAAno? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na cestě do Washingtonu zastaví rokenrolový řidič kouzelného autobusu Red (Tommy Chong) u samoobsluhy nazvané „Quickie Mart“, jež vlastní snědý muž jménem Ish (Marvin Ishmael), a ve které si prohlíží zboží frigidní Líza „Káča“ Perkinsová (Fiona Loewi). Tohle všechno jsou přímé odkazy na postavy a místo ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989), a to na šprtku Lízu Simpsonovou, workoholika Apua, obchod zvaný „Kwik-E-Mart“ a věčně zhuleného Ottu. (Elbarto08)

Reklama

Reklama