Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Recenze (336)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa celkom snažil atmosféra tohoto snímku bola trochu mimo mňa a aj mnou veľmi obľúbené gore efekty, ktorých je tu celkom požehnane vo mne nevyvolali oné zimomriavky. Dvojhviezdičkový horor pre nenáročných. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Příšerné, ale opravdu příšerné masky. Hrůza. Ale jinak vcelku zábavný, NEhororový film, dávající jasně tušit, jakým směrem půjde Marshallova příští tvorba. A musím se přiznat, že po Descent jsou Psí vojáci mým nejoblíbenějším filmem od něj. (Soudný den byl pro mě až moc ujetý) Britští herci jsou docela sympaťáci, navrch Sean Pertwee, který si SPOILER může odšrtnout další nápadité úmrtí v průměrném hororu KONEC SPOILERU. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno!! Současný ostrovní horor válcuje svoji zaoceánskou konkurenci na plné čáře. Žádné pokračování nebo remake průměrné asijské duchařiny, Britové si vystačí s uvědomělým vlkodlačím béčkem. Nehostinná skotská vysočina a jedno vojenské cvičení, které skončí dřív, než se jednotliví soldieři stačí pořádně rozkoukat. Tohle standardní cvičení se totiž rozplyne ve chvíli, kdy šestičlenné komando narazí na jinou jednotku, tedy na to, co z ní zbylo. Tady se něco nepěkného událo, jenže na vysvětlování nebude čas. Buch. Bác. A už jsme v chalupě na samotě u lesa, do toho sličná studentka biologie a úplněk se blíží. Ambiciózní britští režiséři si jdou vlastní cestou a vypečený vtipálek Neil Marshall dokázal, že patří mezi jejich špičku. Vypelichané příšery asi jeho rozpočet dvakrát nezatížily, ale Marshall se s potřebným nadhledem s látkou úctyhodně vypořádal. Takhle točit umí dnes jen málokdo a po žravém horůrku Pád do tmy a postapokalyptické krvavé vizi budoucnosti Soudný den se můžeme těšit, co nám naservíruje příště. Intenzivní atmosféra, špína a nefalšovaná brutalita. Nemusíte být zrovna sadisté, abyste si tenhle výlet v lesích užili, ale neujíždíte-li na krvavých momentech, tak jděte raději o dům dál. Divácká slast je dotažena na maximum, a to zejména v závěrečných pasážích (tam se dočkáme i pěstního souboje s vlkodlakem, kuchyňské férovky, bránění záchodu aj.). Osvěžením rozhodně jest, že tady nebudou umírat žádní naivní teenageři, tentokrát je maso na porážku řádně vycvičené (navíc se vůdčí typ Kevin McKidd tváří dostatečně cool). Řadu kiksů tak rádi odpustíme, hlavně, že to střílí a stále se něco děje. Takže lehký nadprůměr a po Pádu do tmy druhý nejšťavnatější snímek hračičky Marshalla!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevidel som veľa werewolf-horrorov, ale "Dog Soldiers" sú určite tým najstupidnejším filmom s týmto zameraním. Profesionálna vojenská jednotka, ktorej členovia sa však správajú ako partia teplých skautov, čelí útoku niečoho, o čom ma chceli autori tejto sračky presvedčiť, že sú vlkodlaci. Pane Bože, a tie dialógy! Čo veta, to nebetyčná sprostosť. Ďalší majstrovsky sfušovaný horror z anglickej produkcie. * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že som tento film už dávno videl, no zistil som, že som ho vlastne vôbec nevidel. Vôbec nie špatné monster “béčko” od ktorého som nič nečakal a dobre som urobil, lebo vo výsledku sa vôbec nejedná o špatnú záležitosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hororový béčko podle mýho gusta. Ke zdejšímu hodnocení tady se radši opět nebudu vyjadřovat, páč proč bejt hned sprostej, že jo... Mě to třeba bavilo víc než nejlépe hodnocený film tohoto režiséra trošku přeceňovaný Pád do tmy. Tohle je ryzí zábava a jedna z nejlepších vlkodlačin. Intelektuálům vstup zakázán!80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, zle natočené, hrozný anglický prízvuk ktorý sa sem absolútne nehodí, trápne postavy vojakov, možno trochu tej nadsázky, masky vlkodlakov a záverečné minúty stoja za to. Iba pre fanúšikov lykantropov. No vrelo odporúčam ďalší Marshalov HOROR, The Descent, ktorí je režijne už na omnoho vyššej úrovni. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milé B- čko. Takmer každá veta alebo čin zo scenára sú na facepalm. Takisto to nie je ani moc dobre natočené (tá nenáväznosť záberov kole oči viac než moja gramatika). Má to však nejakým záhadným spôsobom čaro vďaka ktorému to príliš nenudí a občas aj baví. 6/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nemám rád to, co se dnes vydává za horory, nemám rád zběsilé stříhání ale........... tady mi to prostě obrovsky sedlo, těch pět hvězdiček je sice slabších, ale pořád je to pro mě asi nejlepší "horor" posledních let ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Copak se nám to plíží po Sherwoodu - není to snad Robin Hood? Kdepak, není, je to speciální britské kokomando, decimované plyšovými kokodlaky. Jó, mít kluci z British Army stříbrné kulky, nemuseli si hrát v lese na 10 malých černoušků, mohli Homo Canislupus spráskat jako prašivé psy hned ze startu a jít si v klidu vysrkat čaj o páté... Atraktivní námět, sympatické prostředí, ucházející atmosféra, solidní Pertwee a McKidd... a to je asi tak všechno - po ohlasech na Studna.net jsem čekala přece jen lepší nářez. Souhlasím se zdejším hodnocením 57%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo, aby se vojáci postavili zvláštní jednotce, musí bojovat o holý život proti smečce vlkodlaků. To ještě netuší, že farma, kterou si vybrali, není nejlepším místem k úkrytu. A jak se zdá, s kapitánem Ryanem není něco vpořádku, ba co víc, jejich zachránkyně Megan nemusí být tím, za koho ji mají. Jednoduchý scénář, děsivé dialogy, ve kterých vyniká Cooper (nás nezajímá, kdo jsou a proč tu jsou, ale kde se nacházejí), průměrné masky nejsou nejhorší, ale vlkodlaci vypadají jako vycpaní (čelisti se nepohybují, oči strnulé) a k tomu mizerná kamera. Přesto film nepostrádá napětí, akční scény a gore. Dojde i na střeva ven, utržené hlavy a probodnuté hrudi. Efektní je závěrečná exploze. Pro zábavnost ponechávám hodnocení z minula. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film, který mě spíše rozesmál, než zastrašil.... fakt úchylný hlášky, podle mě dost ztratil na tom, že byl vydáván jako horor ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Uf , tak to bylo hodně naivní hraní si na vojáčky. Prepubertální děti to asi pobaví, já se jen křečovitě usmíval:-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Psí vojaci sú fajn horor. Je vidno, že obrovský rozpočet to asi nemalo, moc Hollywoodsky to tiež nevyzerá, ale britský herci na čele s Kevinom McKiddom, napínavé akcie, fajn design vlkodlakov, hudba a hlášky dokážu rozhodne zaujať. Len škoda, toho zbesilého strihu, ktorý podráža filmu nohy. Neil Marshall strihal niekdy viac ako vojaci za minútu vystrielali. Mňa to bavilo, mám rád vojakov proti krvilačným beštiám a pokiaľ to pozeráte večer, tak máte o zábavu postarané. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost slabota. Představoval jsem si temnou podívanou, podpořenou mým oblíbeným druhem nadpřirozena- tedy vlkodlaky. Což o to, atmosféra není úplně špatná, opuštěné a zamlžené lesy mají své kouzlo a myšlenka zavření skupiny vojáků do domu obklopeného ze všech stran krvelačnými bestiemi volá po zábavě, jenže je tu několik ale. Tak nejprve ten menší průser, a to směšný vzhled vlkodlaků. Pak ten větší problém, a to zoufalý nedostatek akce a krve. Vždyť očekávané záporáky, jakkoli nevydařené, tři čtvrtiny filmu vůbec nevidíme! Ale ten největší handicap vidím jednoznačně v příběhu samotném, který nedokáže ničím překvapit ani ničím vtáhnout diváka do děje a po většinu času vládne na place vysloveně nuda. Světlejší a surovější závěr to trochu zachraňuje, ale i tak pro mě slabých 50%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z místního hodnocení by se mohlo zdát, že jde o laciné béčko, které snad ani nestojí za podívanou. Chyba lávky! Netvrdím, že Psí vojáci jsou aspiranti na výrazně vyšší procenta, však já sám čtyři hvězdy udílím především pod dojmem, že je tomuto thrilleru poněkud křivděno. Zlý jazykové mají svým způsobem pravdu, když mluví o nedokonalosti akčních scén nebo mezerách ve scénáři. Ovšem, co by mohly i největší kasovní trháky závidět, je atmosféra, která celý film provází. A zejména to slovíčko celý je velice důležité. A tak mi věřte, že ne každý padesátiprocentní film na ČSFD si zaslouží vaše přehlížení. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový anglických horor o vklodlakoch? Hmmm, to môže byť zaujímavé. Bohužiaľ nie tak, ako som očakával. Zo začiatku ešte atmosféra celkom slušne pracuje (strach z nevideného), ale keď sa lykantropi v druhej polovici ukážu v celej svojej kráse, všetok strach náhle opadne. No čo vám budem hovoriť, chlapík nasúkaný do nerealistického kostýmu s papuľou, ktorá sa samovoľne otvára a zatvára podľa toho, ako silno herec trhne hlavou... viac dúfam hovoriť nemusím. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Vizuálně slabší, ale jinak vcelku povedený horor. Pocit beznaděje jsem často vojákům (lidským) i věřil, za což si zaslouží plus... ()

Reklama

Reklama