Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Recenze (336)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento film mi evokoval atmosféru americké Krvavé hostiny, kde je také skupina lidí uvězněna v budově, kterou obléhají nestvůry, takže bych mohl dát průměrné 3* a jít dál. Jenže to nejde kvůli tragice tohoto filmu. A co vlastně bylo tak tragické?! Herci, scénář, kamera, ... snad jediné, co ušlo, byly ty potvory. Zkrátka jeden z těch méně dobrých béčkových hororů, který nezachrání ani střeva řinoucí se z břicha či rádoby vtipné hlášky tamních protagonistů ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se u jeho sledování zrovna dvakrát nebavil. Začátek filmu ještě ušel a je asi nejlepší z celého filmu. jakmile se však děj přesunul do toho baráku, tak konec. V tu chvíli jsem sledoval jen naprosto trapný pokus o vlkodlačí film. Masky otřesné na to jaký měli rozpočet, herecké výkony těžký průměr a ani hlášky které se snažili vypotit mě moc nebavili. Je to takový průměr mezi vlkodlačími filmy. Abych si ho pustil znovu, tak to se budu muset hodně přemáhat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fíha. Možná není zas tak těžké umístit se na nejvyšších příčkách mých oblíbených vlkodlačích filmů, když mě vlkodlačí subžánr v rámci horroru zase až tak moc nebere (pořád si na tom ale stojí lépe než upířiny), ale tomuhle filmu se to povedlo. Docela povedené masky, několik skvělých atmosférických a pozitivně nepříjemných scén (padající kráva, vrážení meče mezi zuby /husí kůže zmizela až po několika minutách!!!!!!!!!/) a i na humor dojde (lezoucí střeva, focení vlkodlaků). Moderní, akční, svižné, strhující, mrazivé, děsivé. Kevin McKidd si napravuje reputaci po Trainspottingu a sekunduje mu můj oblíbenec Sean Pertwee. Ne že bych začal mít rád vlkodlaky, ale tenhle film je skvělý. Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další skvěly horor v lese kde na vás čekají nevydařené pokusy a banda skvělých vojáku kteří se jen tak ničeho neleknou, každý voják má svoje kouzlo odvahy humoru a to se mi na nich líbí. Celkový námět filmu je výborný. Já ten film prostě žeru strašně moc. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mě už pomalu začínají nechávat v klidu a dělám si během jejich sledování i jiné věci. Je to zkrátka furt o tom samým ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První rejžův celovečerák a hned skvostná béčková pecka. Jednotka vojclů na cvičném pochodu Highlandem, je za úplňkové noci ze zálohy přepadena a postupně na kusy masa cupována rozvětvenou rodinou skotských vlkodlaků. Film je na první i druhý pohled levný a neohromí svými triky ani výpravou, ale moje sympatie si získal příjemně neformálním stylem režie i hereckých výkonů; všichni herci jsou skvělí týpci (+ jedna skvělá typka), mluví jak jim zobák narostl, na nic si nehrají a jsou vám svým vojáckým tvrďáctvím sympatičtí. No, možná že to jejich chlapácké hláškování bylo chvílemi malinko přehnané, ale určitě se na to kouká líp, než na nějakou vyteplenou romantickou komedii nebo na podobný sajrajt. "Ou, Ježíši, mám střeva venku!" "No tak je nacpeme zpátky!" "Nebudou tam kurva držet!" "Jasně že budou!" apod. Dog Soldiers jsou parádní Marshallovou generálkou před majstrštykem The Descent tři roky poté. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo maso na n-tou. Vlkodlaci byli tak nasraní, že vzduch kolem nich začal smrdět a k tomu když si připočtu hlášku "Nemám čas, jsem na záchodě" nemůžu dát jinak než za 5*. Fanoušci stmívání mi to snad (někdy) odpustí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, proč u toho přemýšlet, máme se bavit a ne hned hledat, proč to není na Oskara. Prosím jednu fotečku!!! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Poctivé, chlapské béčko, kde dominuje banda charismatických vojáků. Taktizují, komunikují mezi sebou, ošetřují si zranění, počítají náboje a mohl bych pokračovat. Téměř každému z nich jsem věřil jejich schopnosti obstát proti nepříteli. A hlavně je tu plno černého humoru a doslovných hlášek, takže jsem se fakt smál - naneštěstí to však narušuje celkové napětí a hororovou atmosféru. Sem tam bohužel dost kolísá logika a chování některých. Prostředí naštěstí funguje parádně a má to hodně pochmůrnou atmosféru. Audiovizuálně mi to přijde vzhledem k menšímu rozpočtu, dostatečně strhující, hlavně co se týče celkového nazvučení, i když se nejedná o nic speciálního. Občas jen režie některých scén působí hodně divně a i samotnej scénář/pár dialogů/sled několika scén, působí lehce nepřirozeně. Film však táhne dost kulervoucí tempo, zajímavá akce, hlášky a charisma vojáků. Ústřední hudební motiv je dost památnej, není zde tolik hororových klišé a potěší i několik zajímavých easter eggů na události, které se údajně měli odehrát v realitě, takže jsem si i něco pogooglil, viz; "Beast of Bodmin Moor / Battle of Rorke's Drift". Je zde i dost prvků kolem samotné mytologie vlkodlaků, takže se toho i hafo dozvíme. Dog Soldiers je skutečně zábavnou atrakcí, která i po všech těch letech má své kouzlo, jen místama působí lehce zastarale. Pokud však někdo chce zábavnou, krvavou a nahláškovanou vybíjenou mezi vojákama a bandou vlkodlaků, tak do toho! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Televizně působící, ale docela zábavné vlkodlačí béčko. Průběh klasický, atmosféra nikterak temná, spíše je to akční film než horor. Neurazí a pobaví, nic víc ale raději nečekat. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční horůrek, na který se vždy rád podívám. Film má pěkné triky a vtipné hlášky. Za mě 80% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli hororu. Pomalu si člověk řekně , že nového se už dnes neudělá. Ono pak postačí vzít to co už bylo a přidat k tomu atmosféru a máte opravdu příjemný horor. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Celkem dorbý horor. Sean Pertwee je bůch po tom co sem viděl. Tento film,ale není jen čistým hororem,ale i trochu komedie. Vlkodlaci vypadají slušně a akční scény jsou slušné. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Při prvním shlédnutí mě to celkem rozsekalo, s každým dalším mé nadšení opadávalo. Nicméně i tak je to jeden z nějlépe zpracovaných filmů o vlkodlacích... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mě tady teda strašně iritovalo, že to jakože mají být elitní vojáci, ale chovají se hůř než banda vidláckých domobranců.. Jakýsi nádech nadsázky fakt nedokáže zamaskovat slaboučký a průhledný scénář, herce, kteří evidentně netuší co a proč mají hrát + evidentní nedostatek peněz... Je to vlastně takové uřvané nic ze kterého se pomatený střihač snaží vykouzlit celovečerák.. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

hvězdičku dávám jenom díky Kevinu McKiddovi a díky taky mnohem horším filmům, co jsem viděla... ze začátku mi připadalo, že by to mohlo být zajímavé, ale postupem času jsem o tuto naději přicházela... možná už to bylo mnou únavou (nejsem si jistá, jestli nebyla způsobena filmem), ale nechápu, že celou dobu nemohli vlkodlaky zabít a najednou na konci to šlo.. asi aby to naše trápení ukončili a mohli jsme jít spát s vědomím, že tenhle film máme za sebou... ()

Reklama

Reklama