Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

castor 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno!! Současný ostrovní horor válcuje svoji zaoceánskou konkurenci na plné čáře. Žádné pokračování nebo remake průměrné asijské duchařiny, Britové si vystačí s uvědomělým vlkodlačím béčkem. Nehostinná skotská vysočina a jedno vojenské cvičení, které skončí dřív, než se jednotliví soldieři stačí pořádně rozkoukat. Tohle standardní cvičení se totiž rozplyne ve chvíli, kdy šestičlenné komando narazí na jinou jednotku, tedy na to, co z ní zbylo. Tady se něco nepěkného událo, jenže na vysvětlování nebude čas. Buch. Bác. A už jsme v chalupě na samotě u lesa, do toho sličná studentka biologie a úplněk se blíží. Ambiciózní britští režiséři si jdou vlastní cestou a vypečený vtipálek Neil Marshall dokázal, že patří mezi jejich špičku. Vypelichané příšery asi jeho rozpočet dvakrát nezatížily, ale Marshall se s potřebným nadhledem s látkou úctyhodně vypořádal. Takhle točit umí dnes jen málokdo a po žravém horůrku Pád do tmy a postapokalyptické krvavé vizi budoucnosti Soudný den se můžeme těšit, co nám naservíruje příště. Intenzivní atmosféra, špína a nefalšovaná brutalita. Nemusíte být zrovna sadisté, abyste si tenhle výlet v lesích užili, ale neujíždíte-li na krvavých momentech, tak jděte raději o dům dál. Divácká slast je dotažena na maximum, a to zejména v závěrečných pasážích (tam se dočkáme i pěstního souboje s vlkodlakem, kuchyňské férovky, bránění záchodu aj.). Osvěžením rozhodně jest, že tady nebudou umírat žádní naivní teenageři, tentokrát je maso na porážku řádně vycvičené (navíc se vůdčí typ Kevin McKidd tváří dostatečně cool). Řadu kiksů tak rádi odpustíme, hlavně, že to střílí a stále se něco děje. Takže lehký nadprůměr a po Pádu do tmy druhý nejšťavnatější snímek hračičky Marshalla!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, zle natočené, hrozný anglický prízvuk ktorý sa sem absolútne nehodí, trápne postavy vojakov, možno trochu tej nadsázky, masky vlkodlakov a záverečné minúty stoja za to. Iba pre fanúšikov lykantropov. No vrelo odporúčam ďalší Marshalov HOROR, The Descent, ktorí je režijne už na omnoho vyššej úrovni. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

hvězdičku dávám jenom díky Kevinu McKiddovi a díky taky mnohem horším filmům, co jsem viděla... ze začátku mi připadalo, že by to mohlo být zajímavé, ale postupem času jsem o tuto naději přicházela... možná už to bylo mnou únavou (nejsem si jistá, jestli nebyla způsobena filmem), ale nechápu, že celou dobu nemohli vlkodlaky zabít a najednou na konci to šlo.. asi aby to naše trápení ukončili a mohli jsme jít spát s vědomím, že tenhle film máme za sebou... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení odpovídá také tomu co jsem očekával. Vlkodlaci jsou skvěle provedeni a stejně tak i mrazivé napětí. Je to film o vojácích kde jsou vlkodlaci a né film o vlkodlacích,kde jsou vojáci jak o filmu řekl sám režisér. Já měl ten stejný pocit. Dalo by si spíš říct,že se jedná o průměr,ale spíš ten nadprůměrný průměr. Jak je to myšleno,tak,že víte,že je to průměr,ale přesto má něco do sebe,něco na víc. Hlášky jsou skvělé,tak i souboje vojáků s vlkodlaky. Psí vojáci jsou podle mě velmi dobrým příkladem kvalitního vlkodlačího hororu klidně rovnající se Howlingu 1a 2. Ikdyž podle mě,zdůrazňuju podle mě je pátý díl Howlingu ten nejlepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Decentní horůrek okořeněný řadou ohodnocení není ale nic zvláštního, nebo jedinečného, jak by na první pohled mohlo vypadat, ale taky nemuselo, protože zdejší hodnocení to jenom potvrzuje. Pro mě je to čistý průměr, čistý nechutný, krvavý průměr. Psí vojáci možná jsou horor, který si postupně brousí atmosféru na diváka, ale co od něj především čekat. Především teda lekací scény, kopy psů, kteří mají krev u držky, kteří by rádi do něčeho zakously, a to se jim také v tomto filmu podaří. Možná je to po příběhové stránce velký nesmysl a hodně nijaký, neočekávaný inovativní průběh, ale furt to účel hororu docela plní. Ale jak už vím, zlá tajuplná atmosféra vyvolávající strach se může konat i jinak, než nechutným kapáním krve všude kde se dá, jen aby divák měl strach viz. třeba Znamení ve zdi. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Neil Marshall vytvoril 17 či 18 verzii scenáru a až vtedy bol s materiálom natoľko spokojný, že začal s natáčaním. (beso74)
  • Postava Seana Pertweeho "Sgt. Harry G. Wells" je pojmenována po spisovateli H.G. Wellsovi. (Chatterer)

Reklama

Reklama