Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Recenze (336)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,883,000║ Ja neviem čo Neil Marshall vidí na tom rýchlom zmätenom strihu, ten mu asi najviac podráža kolená, príbeh ujde, aj keď sa tam postupne kopí veľa nelogických vecí a konaní, masky vlkolakov fajn, nuda nehrozí, stále sa niečo deje... ale aj tak nedosiahne to ani na priemer. /40%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čo môže zachrániť nízkorozpočtové akčné béčko s vizuálom rakúskeho televízneho seriálu? Schopný a nápaditý režisér. Je Neil Marshall schopný a nápaditý režisér? Nie je. Nedokáže natočiť efektne ani jazdu džípu po lese. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad filmu spadajícího do kategorie "guilty pleasure". Je to neskutečná hloupost, dialogy i většina scén jsou ať už chtěně nebo nechtěně k smíchu, stejně jako triky, ale já se zkrátka bavila. A nebylo to jen díky účasti Kevina McKidda, který si roli drsného vojáka v tomhle vlkodlačím nízkorozpočtovém béčku vyloženě užíval. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci? Pche! K smíchu! To už jsou drsnější sousedčiny čivavy, když se mi ty mrchy sápou po nohách, kdykoliv je míjím. Britský pokus o akční podívanou s lykantropy prostě nevyšel. Vizuálně velmi chudý, mezi ty německé, či rakouské blbiny na Primě by v pohodě zapadl. Připitomělý dialogy, což sice u béčka není handicap, ale hlavně po většinu času děsná nuda, kterou nevytrhne ani těch pár krvavých scének s vesele holdujícími vlkodlaky. Jediná lekací scéna v úvodu a posledních deset minut jakž takž ujde, zbytek je nuda, nuda, nuda......... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Decentní horůrek okořeněný řadou ohodnocení není ale nic zvláštního, nebo jedinečného, jak by na první pohled mohlo vypadat, ale taky nemuselo, protože zdejší hodnocení to jenom potvrzuje. Pro mě je to čistý průměr, čistý nechutný, krvavý průměr. Psí vojáci možná jsou horor, který si postupně brousí atmosféru na diváka, ale co od něj především čekat. Především teda lekací scény, kopy psů, kteří mají krev u držky, kteří by rádi do něčeho zakously, a to se jim také v tomto filmu podaří. Možná je to po příběhové stránce velký nesmysl a hodně nijaký, neočekávaný inovativní průběh, ale furt to účel hororu docela plní. Ale jak už vím, zlá tajuplná atmosféra vyvolávající strach se může konat i jinak, než nechutným kapáním krve všude kde se dá, jen aby divák měl strach viz. třeba Znamení ve zdi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Základ přežití není v utíkání a skrývání se, ale v likvidaci schopností nepřítele vedoucí k vašemu dopadení..... Dům v lese, málo munice a venku něco mezi člověkem a vlkem. Žádná paranoia středověku, žádní blázni, ale ORGANIZOVANÁ JEDNOTKA OBROVSKÝCH VYJÍCÍCH HNUSŮ. N.Marshall natočil (jak je jeho zvykem) zajímavý film – no, ehm - jedná se spíš o takovou blbost, která má za cíl víc pobavit než vystrašit, ale já přemýšlím, proč nemám Marshalla mezi oblíbenými režiséry…. Počkám na Centuriona! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vyrážím s rodinou do hlubokých skotských hvozdů. 2.) Chci vidět K.McKidda než ,,ovládl“ Řím. 3.) Jsem fanda snímků N.Marshalla. 4.) Zítra jdu na houby. 5.) Tenhle Vlkodlak mi připadal trochu nudnej. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Thomas: 1. Dog Soldiers [3:55] ,2. Kinght's Sword [2:51] ,3. Special Forces [2:33] ,4. Sarge's Theme [3:47] ,5. Christ on a Bike [2:49] ,6. Come on Sunshine [2:19] ,7. Predators [2:27] ,8. Silhouettes [2:09] ,9. Sanctuary [3:59] ,10. No Ordinary Enemy [3:51] ,11. Wildlife [4:31] ,12. Battle [4:41] ,13. Rabbit's Foot [3:21] ,14. Megan [2:07] ,15. Have a Go [3:39] ,16. Claire de Lune - Claude Debussy [5:09] ,17. Expendable [3:53] ,18. Metamorphosis [1:33] ,19. Full Moon [3:57] ,20. Comrades [3:41] ,21. They Think It's All Over [1:30], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie najhoršie, ale Neil Marshall mal tú skutočnú bombu ešte len pred sebou (Pád do tmy). Vlkolaci sú nakrútení podľa hesla "za málo peňazí málo muziky", takže sa ledabolo vynárajú z tmy nočnej Škótskej vrchoviny v tak bleskovom tempe, že nemáte šancu užiť si ich (pri "úrovni" ich spracovania by som povedal, že mohli - a mali - byť ukazované EŠTE menej). Nepomáha tomu (skôr naopak) ani biedne herecké obsadenie, z ktorého zaujme snáď len frajer Sean Pertwee. Fanúšikov žánru asi potešia hardcore krvavé výjavy (ťahanie čriev), ale gore ešte horor dobrým automaticky nerobí, také ľahké to veru naozaj nie je. I tak ale režisér stvoril dobrú atmosféru temných lesov, kde síce zopár ľudí váš krik počuje, ale rozhodne vám nepomôže. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nadupaná horrorová akce. Rychlé, dobře natočené, dravé ... prostě super. Pokud jste si mysleli, že vlkodlakům na plátně už odzvonilo, tak Dog Soldier vás přesvědčí o opaku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

voják: "Seržante musíme okamžitě vypadnout!" seržant: "Kurva lezou mi střeva, vypadněte pryč." voják: "Tak vám je nastrkám nazpátek." seržant: "To nemá smysl, nebudou tam držet."... Problém se střevy se nakonec vyřešil vteřinovým lepidlem, kterým se všechna střeva seržanta přilepila k sobě a následně nastrkala nazápatek do břicha. Vynikající úlet? To možná ano, kdyby se autoři snažili o nadsázku, bohužel to mysleli vážně. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Až na trochu slabší vlkodlaky to bylo překvapivě hodně slušné. Začátek mě moc nebral (až na krávu samozřejmě), ale jakmile se vojáci s vědkyní ocitli v domě, začalo to být sakra zajímavé a napínavé. Maličko nezvládnuté mi přišlo jen to, že se smrtelností vlkodlaků to bylo dost podivné, jednou zabít šli, podruhé nešli, tak čím se tedy měli zabíjet? Ale nač nad takovými věcmi uvažovat u tohoto typu filmu, zábavné to je a víc od toho netřeba čekat. A dokonce i herci byli fan. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

A střílí, střílí, střílí...všude samé samopaly a tvrdí hoši proti partičce vlkodlaků. Plno akce, krve a atmosféry. Už jsem řekl, že se tam hodně střílí? Klukovský sen se stal realitou. A co na tom, že je to blbina od začátku až do konce, tady Tarkovského nehledám. Podruhé by to nejspíš nebylo tak chutné, ale napoprvé hodně příjemné setkání. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na dobrý a atmosférický vlkodlačí horror. To ještě nebyli vlkodlaci vidět a obrazovkou se míhaly jen jejich siluety. Jakmile se zbytek vojáků opevní v domě uprostřed lesa a započnou útoky kreatur, jde veškeré napětí do háje a do tváře se divákovi vkrádá úšklebek. Vlkodlaci vypadají naprosto otřesně, jako vypelichané cosi, co právě vyběhlo ze školního kabinetu. Při kontaktním souboji jednoho chlupa s vojákem jsem málem prskal smíchy. K tomu si přičtěte spoustu stupidních heroických keců, přehrávající herce, nic moc akci, kopec nudy a klišé a dostanete nepovedené akčně horrorové béčko jak vyšité. Dvě hvězdy dávám za Seana Pertweeho a jeho vyhřezlá střeva, úvodní půlhodinku a ústřední hymnickou hudební skladbu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční horor, kde lidi nezastupuje parta pitomých vřeštících teenagerů, ale družstvo paragánů, kteří uvažují celkem logicky, používají všechny dostupné prostředky a neprodají kůži lacino. Když jde co tuhého, dochází na prolamování z místnosti do místnosti nebo dokonce boj na férovku. Musím řict, že jsem vojákům opravdu fandil. Co dál filmu pomáhá je velký nadhled a některé pěkně černé hlášky ("seru na folklór", "aport", "Co uděláme? - Schováme se do skříně."). Dál nebývá obvyklé, - spoiler - aby se jediná ženská hrdinka ukázala jako zrádce. Celý film jsem se dobře bavil a těšil jsem se, čím mě tvůrci překvapí v další scéně. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vší tou laciností (pár efektních záběrů se najde, ale obraz vypadá televizně, hudba mi tam zoufale neseděla) a neiritujícím zřetelným fandovstvím (nespočet nápadů a fórků a celková poctivost) mi to bylo dost sympatické - měl jsem pocit jako by se amatérský tvůrce konečně zmohl na levný celovečerák, v rámci možností se vyřádil a stvořil solidní žánrové béčko. A dech mu nedošel ani ve finále, kdy v chajdičce v lese obležené vlkodlaky konečně dojdou náboje a jde se hodně nablízko. Jako horor slabé, survival slušný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Marshall dokázal s malým rozpočtem a špatným technickým zázemím natočit až překvapivě dobrý horor o vlkodlacích. Má cit pro skloubení humoru, akce a hororu, je ovšem pravda, že občas poněkud pokulhává. Psí vojáci dokazují, že Neil Marshall je dobrý režisér, který, pokud dobrousí svou formu, jednou natočí překvapivě kvalitní film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přerostlé lykantropické kolie se pokouší zmasakrovat speciální jednotku ve skotských lesích. Námět interesantní, realizace dozenová. Z šedého hereckého průměru vyčnívá jako lodní stožár charismatický Sean Pertwee. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne tupý film, ktorý si ani nezaslúži pomenovanie horror a šiel by som pozabíjať ľudí, ktorí píšu debilné upútavky na obaly v požičovniach!!! Strašne trápne, ani by som tento pocit tak nenadobudol, keby tento film nebol na obale vychválený do nebies. 45%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný horor. Má výborný príbeh o vojenskej jednotke, ktorá je v rámci cvičenia vysadená hlboko v lesoch, ale tam musí čeliť skupine vlkodlakov a tak sa vojaci zabarikádujú v opustenom dome, kde musia vydržať noc. Spracovaný je skvelo, dej sa ničím nezdržuje a tak po dvoch zaujímavých úvodných scénach je už hneď vojenská jednotka vysadená v lesoch, chvíľu sa ešte divák oboznamuje s postavami a už nasleduje len neustály stret s vlkodlakmi, takže nudiť sa tu nedá ani na okamih. Samotná akcia je zvládnutá veľmi dobre, vojaci sa samozrejme bránia, takže je tu množstvo streľby a aj viacero výbuchov. Nájde sa tu množstvo výborných momentov, obzvlášť v záverečnej fázi a slušných krvavých scén. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, na rozdiel od väčšiny filmov, kde vojaci svojou primitívnosťou len nudia sú tu zaujímaví, ich dialógy často pobavia a minimálne traja si dokážu získať sympatie. A pobaví aj ich výborný čierny humor, ktorý ale nenarúša atmosféru filmu. Réžia v rámci hororu až tak moc neobstojí, film nemá atmosféru hororu aj aj pocit napätia je veľmi občasný, ale celkovo som rozhodne spokojný a technická stránka je na tom dosť dobre, efekty sú kvalitné a vlkodlaci vyzerajú výborne. Síce plné hodnotenie nedávam, ale aj tak sú Psí vojaci jedným z mojich najobľúbenejších hororov a jediný film, kde vlkodlaci nie sú na smiech. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 80%. ()

Reklama

Reklama