Reklama

Reklama

Highlander

(seriál)
Akční / Fantasy / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / Francie, (1992–1998), 96 h 58 min (Minutáž: 48–49 min)

Hudba:

Roger Bellon

Hrají:

Adrian Paul, Alexandra Vandernoot, Elizabeth Gracen, Peter Wingfield, Lisa Howard, Christopher Lambert, Ben Pullen, Jan Tříska, Gregory Smith (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Je nesmrtelný. Narodil se před čtyřmi sty lety na Skotské vysočině a není sám. Jsou tu i druzí jako je on - někteří dobří, někteří zlí. Již celá staletí bojuje se silami temnot a jediné útočiště mu poskytuje svatá půda. Nemůže zemřít, pokud ho nepřipraví o hlavu a nevezmou mu jeho sílu. Na konci může zůstat pouze jeden. Je to Duncan MacLeod, Highlander. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

RedRose 

všechny recenze uživatele

První filmový Highlander byl skvělý. Další 4 filmy stály za prd a vůbec nechápu jakým způsobem vznikly. Ve čtvrtém a pátém filmu dokonce smíchali filmového Connora se seriálovým Duncanem a výsledek je doslova strašný!! Proti tomu je tento seriál špičkovým dílem a i bez toho je výborným seriálem, který jsem sledoval rád a moc se mi líbil. (Spin-off Havran už byl taky hrozný) ()

Actias 

všechny recenze uživatele

Všechny série drží pohromadě a navíc se jejich úroveň překvapivě zvyšuje. Souboje vypadají reálně i díky tomu, že Adrian Paul je choreograf a tanečník. Nadsázka a humor funguje i po letech, stejně jako boj dobra se zlem, kde všechno zdaleka není černobílé (toho se dočkáte spíše v pozdějších sériích). Jenom nechápu, jak je možné, že policie už dávno nevyhlásila pátrání po sériovém vrahovi. Co všechna ta těla bez hlav - to je někam zakopávají, když to divák nevidí? Ale co. Jak se podařilo uspaného King Konga dostat na loď , taky nikdo neřeší. I když je jeho tendence kolísavá, tenhle seriál mě prostě bavil. Za mě nejlepší postava Mythose. Tři hvězdy (Mythos má samozřejmě pět:-)) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Connorovi se vyprávění ságy o nesmrtelných bojujících ušlechtilými (i když na můj vkus přerostlými) ostrými předměty, dokud nezůstane jenom jeden, soustředilo na Duncana McLeoda. Není to sice taková bomba jako erste Highlander, ale mezi seriály je to širší špička...taky není divu, Mario Azzopardi má na triku dost velkou část Stargate SG-1;) Celkově 70% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci musí být jen jeden! Vlastně mi bude Highlander docela chybět. V 90. letech to samozřejmě byli úplně jiné seriály, než jaké známe teď. Scénář byl tragický, peníze a triky ještě horší, ale i tak to mělo svoje kouzlo. Byl jsem naštvanej, když Duncan na začátku druhé série ztratil Tessu, strašně příjemný prvek, který dával seriálu o nesmrtelných lidskou stránku. Stejně tak Richie. Postupem sérií ale sledujete Duncana, jak je vlastně 400 let sám. Pětka byla určitě nejlepší, postavy Methose a Joea seriál zachránily a daly mi nejlepší sérii vůbec. Byla akční a překvapivě vtipná, občas dokonce brilantní. Škoda šestky, která je očividně naprosto zbytečná a přijde mi, že se jen daly dohromady scénáře, který zůstaly v šuplíku. Díky skvělýmu soundtracku (ne, nemyslím Queen) pro mě Highlander zůstane vždycky takovou emocionální záležitostí, protože jak na konci bude stát zahloubaný Duncan, uvidíte jeho život v několika scénách a Laura Creamer zazpívá svou Bonny Portmore, nejedna slza ukápne 🙂 Díky Duncane, Joe, Methosi, Richie...a Tesso! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvostných šest let patřil Highlander mezi top seriály 90. let. Dnes, po procitnutí z nostalgie, budiž k jeho cti, že stále funguje velice dobře. V prvních letech po roce 2000 se zdálo, že bude nadále nekoukatelný, ale po dalších 10 letech se ukázalo, že svou patinu už prokázal dostatečně. Kvalitní multižánrový seriál, který hravě strčí do kapsy všechny filmy, včetně toho prvního. Nepřeberné množství zajímavých příběhů, hlavních i vedlejších postav, nápadů všeho druhu... takto si představuju velice dobře odvedenou práci. K reprízám se vracím pravidelně. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Ve 44. minutě při souboji u vody se lodě v dálce různě ztrácejí a pohybují nepravidelně, podle střihu. (Likan7)
  • V první epizodě seriálu se objevil Christopher Lambert jako Connor MacLeod z filmové série Highlander. (tyzmrde)

Reklama

Reklama