Reklama

Reklama

Highlander

(seriál)
Akční / Fantasy / Dobrodružný / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / Francie, (1992–1998), 96 h 58 min (Minutáž: 48–49 min)

Hudba:

Roger Bellon

Hrají:

Adrian Paul, Alexandra Vandernoot, Elizabeth Gracen, Peter Wingfield, Lisa Howard, Christopher Lambert, Ben Pullen, Jan Tříska, Gregory Smith (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Je nesmrtelný. Narodil se před čtyřmi sty lety na Skotské vysočině a není sám. Jsou tu i druzí jako je on - někteří dobří, někteří zlí. Již celá staletí bojuje se silami temnot a jediné útočiště mu poskytuje svatá půda. Nemůže zemřít, pokud ho nepřipraví o hlavu a nevezmou mu jeho sílu. Na konci může zůstat pouze jeden. Je to Duncan MacLeod, Highlander. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po Connorovi se vyprávění ságy o nesmrtelných bojujících ušlechtilými (i když na můj vkus přerostlými) ostrými předměty, dokud nezůstane jenom jeden, soustředilo na Duncana McLeoda. Není to sice taková bomba jako erste Highlander, ale mezi seriály je to širší špička...taky není divu, Mario Azzopardi má na triku dost velkou část Stargate SG-1;) Celkově 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dost pod průměrný seriál, který se snaží držet Highlanderovské vize o nesmrtelnosti a láasce, která se k životu váže. Bohužel hlavní role A. Paula mě naprsoto nezaujala a ikdyž se snaží tvářit drsně, opravdu mu to nejde. MOžná to chtělo větší investice a více zajímavých herců. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvostných šest let patřil Highlander mezi top seriály 90. let. Dnes, po procitnutí z nostalgie, budiž k jeho cti, že stále funguje velice dobře. V prvních letech po roce 2000 se zdálo, že bude nadále nekoukatelný, ale po dalších 10 letech se ukázalo, že svou patinu už prokázal dostatečně. Kvalitní multižánrový seriál, který hravě strčí do kapsy všechny filmy, včetně toho prvního. Nepřeberné množství zajímavých příběhů, hlavních i vedlejších postav, nápadů všeho druhu... takto si představuju velice dobře odvedenou práci. K reprízám se vracím pravidelně. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše se stále se opakujícím scénářem. Vše, co bylo ve filmu (v jedničce, samozřejmě), bylo tady stokrát omleto. Nic nového se nekonalo, šermířské scény byly trapné, Jean Marais by i ve stařeckém věku vypráskal Duncanovi kožich, jediné, co stálo za pozornost, bylo bydlení na lodi. Inspirativní ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som mal rád. Občas síce varil z vody, ale Adrian Paul bol ok a dokonca tu bola snaha o čosi ako normálne vzťahy (nielen jedohubky ako vo filmoch)... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zobrali to čo bolo dobré v prvom filme o Highlanderovi a rozkúskovali to na seriál. Nič proti. No je vidieť že keď získali Lamberta, tak sa už castingom veľmi nezdržiavali. Škoda nevyužitého potenciálu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď už samotný druhý ( a pre mňa, na rozdiel od ostatných, skvelý ) diel poslal mytológiu kamsi tam, podobne to nevadí ani pri tomto seriáli, ktorý dýcha atmosférou 90. rokov a snaží sa zaujať prostriedkami, ktoré v tej dobe stačili. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z filmu pokračování ve formě seriálu rozhodně nebyl špatný, problém ale leží v hlavní postavě, nebo spíš jeho představiteli. Adrian Paul je dost nezajímavý, a jeho postava je v podstatě jen o tom, že "tohle viděl, zažil, tohohle potkal". Jeho velkou výhodou ale je, že s mečem umí zacházet a bojovým uměním se věnuje i normálně, takže alespoň tady působí věrohodně. Bohužel každá epizoda končí právě soubojem, což se po chvíli okouká a většinou se omezují jen na "zlého nesmrtelného týdne". Flashbacky do jeho minulosti byly stále nudnější a delší, a 6. série byla hodně špatná. První série byla hlavně o zachraňování MacLeodovi věčně ohrožené přítelkyně. V dalších sériích přibyly zajímavé vedlejší postavy, které si zasloužily víc pozornosti, než sám hlavní hrdina. Joe a samozřejmě tajemný nesmrtelný Methos byly mnohem zajímavější osobnosti. A i Richie Ryan si určitě zasloužil víc prostoru, než mu bylo dáno. Jeho absence ve většině dílů 2. série poté, co projde zajímavým vývojem, nedávala vůbec smysl. Tři hvězdičky čistě kvůli Richiemu, Methosovi, Joeovi a nastolené mytologii, kterou seriál víc zkoumá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nikoliv z nostalgie, ale po poctivém shlédnutí všech 6. sérií. Highlander je seriál, který rozhodně nedělá prvnímu filmu ostudu, jak jsem všude slyšel, ale právě naopak. Na rozdíl od filmu který nakousl mytologii a pravidla Nesmrtelných si jde svoji vlastní cestou, pravidla rozšiřuje a přidává k tomu ještě pravidla a mytologií prastarých kronikářů - Strážců. Když se kouknu na plusy, tak jednoznačně je jím hlavní postava Duncana McLeoda. Adrian Paul sice není nijak skvělý herec, ale svoji postavu zvládá perfektně, dokáže fajn zahrát všechny změny osobnosti v průběhu staletí. Navíc na rozdíl o jiných seriálů 90. let, kdy hrdinové používali různé bojové umění, Adrian Paul opravdu bojovat umí, ovládá spoustu technik s různými zbraněmi i bez nich, které vypadají účelně a reálně (žádné otočky z výskokem ala Chuck Norris jestli mi rozumíte). A vedlejší postavy? Lahůdkové! Ať už jsou to různí smrtelní nebo nesmrtelní, jejich povahy, problémy a vztahy se táhnou přes několik dílů i sérií a rozhodně se vyvíjejí a mění. Mezi ty nejlepší určitě řadím 5000 let starého Methose, zlodějku Amandu nebo barda a bohéma Fitzcairna. A když některé z vedlejší postav umírají, veselo Vám nebude. Samotný seriál je sice trošku stereotypní, protože tak z 80% jde opravdu o to setkání s nějakým nesmrtelným a finální souboj, ale je to bohatě vyváženo chytře napsanými a nikterak černobílými epizodami (dobře pár úletů se samozřejmě najde), změnou prostředí (v půlce každé sezóny se seriál stěhuje z USA do Francie) a hlavně geniálními flashbacky. Protože Duncan žil 400 let a rozhodně nebyl pecivál, podíváme se do všech možných historických období i prostředí a pokaždé jsou co se týče výpravy, kostýmů i věrohodnosti dokonalé. Co se mi líbí, že flashbacky na sebe opravdu časově navazují a dávají pocit, že při troše snahy se dá poznat historie Duncanova života. Co zbytek? Hudba skvělá (hlavně na začátku seriálu hard-rockové vály), akce tak akorát, stejně jako romantiky a flashbacků a i nějaké ty komediální díly se najdou. Pro mě skvělý seriál, který jsem si zamiloval a hvězdičku dolů dávám jen za to, že je to v podstatě pořád o tom stejném a ty souboje na meče ať jsou jakkoliv skvělé se časem omrzí. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Jako puberťák jsem si to hrozně užíval, protože tu a tam se tam objevil i skutečný šerm (což v tehdejší době byla ohromná výjimka). Příběh je přirozeně stupidní a plácá se od nikud nikam, a dneska by mě to asi dost sralo, ale za tu nostalgii dvě ** dávám. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Bylo to furt dokola.. uznávám.. díl začne.. objeví se další nesmrtelnej, se kterým už se povětšinou MacLeod zná někdy z předešlých století.. buď jako kamarád, nebo nepřítel.. a na konci ho MacLeod sejme.. nic moc originálního na to, aby to vydrželo na x sérií.. přesto mě tenhle seriál z nějakýho nepochopitelnýho důvodu bavil a dokázal jsem se dívat na každej díl.. ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem to poměrně hltal, mezi seriály té doby jednoznačně patřil Highlander k tomu lepšímu, měl svoji ucelenou mytologii a historicky souvislé příběhy... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci musí být jen jeden! Vlastně mi bude Highlander docela chybět. V 90. letech to samozřejmě byli úplně jiné seriály, než jaké známe teď. Scénář byl tragický, peníze a triky ještě horší, ale i tak to mělo svoje kouzlo. Byl jsem naštvanej, když Duncan na začátku druhé série ztratil Tessu, strašně příjemný prvek, který dával seriálu o nesmrtelných lidskou stránku. Stejně tak Richie. Postupem sérií ale sledujete Duncana, jak je vlastně 400 let sám. Pětka byla určitě nejlepší, postavy Methose a Joea seriál zachránily a daly mi nejlepší sérii vůbec. Byla akční a překvapivě vtipná, občas dokonce brilantní. Škoda šestky, která je očividně naprosto zbytečná a přijde mi, že se jen daly dohromady scénáře, který zůstaly v šuplíku. Díky skvělýmu soundtracku (ne, nemyslím Queen) pro mě Highlander zůstane vždycky takovou emocionální záležitostí, protože jak na konci bude stát zahloubaný Duncan, uvidíte jeho život v několika scénách a Laura Creamer zazpívá svou Bonny Portmore, nejedna slza ukápne 🙂 Díky Duncane, Joe, Methosi, Richie...a Tesso! ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Je to OK seriál, ale Adrian Paul v hlavnej role Connorovho obdobne nesmrteľného príbuzného mi nesedel. (V porovnaní s Lambertom mi pripadá ako omnoho menej vhodný do roly uveriteľného akčného hrdinu.) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Jěště jeden z těch, nerozbředlých musím povědět. Díky bohu. Na nesmrtelnýho Adriana Paula, jsem se vždycky strašně těšil. Těch usekanejch hlav, bylo po kurevsku dost. Uvodní znělka -Princes Of The Universe, nikdy neomrzí naprostá bomba! ()

Reklama

Reklama