Reklama

Reklama

Pretending I'm a Superman: The Tony Hawk Video Game Story

  • Austrálie Pretending I'm a Superman: The Tony Hawk Video Game Story (více)
USA, 2020, 71 min

Režie:

Ludvig Gür

Hrají:

Tony Hawk

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

O zrodu herní série THPS, jejím úspěchu a dopadu na skateboarding. Od samotných vývojářů toho příliš nepadne, v jádru je to hlavně nostalgický vzpomínání Tonyho a spol. Chybí druhá největší celebrita, Bam Margera, nepřekvapivě vzhledem k jeho tragédský osobní dráze od posledního dílu Jackass... Pravda, muzika a styl, vliv na naši generaci byl veliký. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

V životě jsem se nezajímal o skateboarding, V životě jsem nestál na prkně, páč bych si něco 100% zlámal. Ale hrál jsem Tony Hawk Pro Skater 2. A proto i já vím, kdo je Tony Hawk, Steve Caballero nebo Chad Muska, i když jsem neviděl jediný ročník (?) X-games. A teď díky řemeslně natočenému dokumentu Ludviga Güra vím i něco z historie a jak to tenkrát bylo s touhle herní sérií. A očividně nejsem jediný, kdo tuhle hru hrál, než u Activision vyhrála chamtivost a dojná kráva po několika přídavcích nakonec chcípla. Než o hře samotné je tenhle dokument o tom, co k jejímu vývoji vedlo, a jak je fascinující, kolika lidem (včetně například autorů hudebního doprovodu) změnila život... [Rakkautta & Anarkiaa 2020] ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Dokument provázející nástupem Skateboardingu do mainstreamového povědomí, jeho vzestupy a pády a nakonec i to jaký měl Tony Hawk's Pro Skater dopad nejen pro samotné hlavní postavy, ale třeba i pro kapely, jejichž soundtrack ve hře zazněl. Plusovým bodem budiž, že se nebáli zmínit i to, že po několika velice úspěšných pokračováních přišel postupný pád celé značky a že se na trhu objevily lepší alternativy. 75/100 **** ()

rottenpolo 

všechny recenze uživatele

Ja nemám slov, som totálne uchvátený, dojatý a nesmierne rád, že som mohol nahliadnuť do zákulisia vzniku hry THPS. Pevne verím, že tí čo vyrastali so sériou hier THPS ocenia tento dokument. Mnohým ľuďom dala táto hra niečo do života alebo ich ovplyvnila nejakým spôsobom. V prvom rade samozrejme samotným skejterom, ktorí sa objavili v jednotlivých hrách a účinkujú v nich, potom hráčom a kapelám, ktoré poskytli skladby do hier a ktoré výborné dotvárajú atmosféru pri hraní a neodmysliteľne k tým hrám patria! Je to proste krása a najlepšia hra na svete! :D ()

Reklama

Reklama