Reklama

Reklama

Útočníci z Marsu

(neoficiální název)
  • USA Invaders from Mars (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimozemská invaze začíná... Na planetě Zemi přistává mimozemská loď. Toto přistání vidí malý chlapec, ale nikdo mu nechce věřit. Vetřelci začínají pomalu ovládat místní obyvatele, a tak chlapci nezbývá nic jiného, než se s prosbou o pomoc obrátit na armádu. Ta se musí postavit hrozbě z vesmíru, která by mohla znamenat konec lidstva. (Chupacabre)

(více)

Recenze (27)

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, krásně zapadající do 50.let, do doby, která tak přála béčkovým scifárnám, plným zlých mimozemšťanů. V tomhle případě se nějaký frontální útok ufonů nekoná, spíše je tu rozvedeno téma mimozemské infiltrace (jako třeba v klasice Invaze lupičů těl ) za pomocí implantovaného zařízení do mozku lidské oběti. Celý příběh je vyprávěn z dětského pohledu chlapce,který jedné noci uvidí z okna přistávat létající talíř, který se zakope pod zem. Chlapcovi rodiče, kteří se na místo přistání jdou podívat, se tam propadnou do země (k základně mimozemského šmejdu) a za pomocí implantované sondy do mozku jsou na dálku ovládáni ufony k záškodné činnosti. Chlapec na všechno přijde a za pomoci jednoho vědce (který chlapcovi uvěří, že viděl přistát ufony...muhehehe) se mu podaří zmobilizovat armádu k zásahu proti mimozemským vetřelcům. Ti většinu filmu nejsou vůbec vidět, teprve v poslední třetině se ukážou v celé své kráse. Vypadají docela legračně. Navlečeni jsou do jakési kombinézy, mají tři prsty a na očích vypouklé klapky se štěrbinou. Jejich vůdce sídlí v akvárku, pouze velká vypouklá postříbřená hlava s rameny, ze kterých vyrůstají dvě chapadélka. Film má dva různé konce. Verze určená pro evropský trh končí zlikvidováním ufonů, ta americká končí tím, že se chlapcovi všechno jenom zdálo a po té, co se probudí, vidí z okna opět přistávat létající talíř, tentokrát jakoby už v reálu. Já viděl tu americkou...... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Solidní tisící variace invaze Marťanů za využití "hacknutých" lidí. Tento můj popis je možná trochu mimo mísu, protože byla jedna z prvních. Co mě mile překvapilo asi nejvíc: Říkal jsem si podle zjevu a chování chlapečka, jehož očima vlastně příběh vnímáme, že ho budu po pár minutách nenávidět -- ale kupodivu ten kluk docela dobře hrál. P.S. koukám, že si zahrál v remaku r. 1986 :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom fajn, miestami nudne sa vlečúci, ale nepochybne nízkorozpočtový sci-fi snímok natočený takmer celý v interiéroch filmových štúdií. Využitie archívnych armádnych záberov pre zdôraznenie akčnosti, pôsobí mimoriadne lacno. Tiež scenár o expanzii mimozemšťanov, ktorí za pomoci transplantovaných chipov ovládajú ľudí, nie je ničím originálnym. Hádam že, ani v roku 1953, kedy boli "Invanders from Mars" natočení. ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Úvodná a záverečná päťminútovka vrátene veľkého twistu je fakt super. A všetko medzi tým je tak strašne zle urobené WTF, až sa miera nechcenej zábavnosti dostáva do nepriamej úmery a vyvoláva dve dôležité otázky 1, fakt to nerežíroval Ed Wood? 2, A prečo na to stále pozerám? Videl som dosť paranoidných 50´s sci-fi a mám ich veľmi rád, ale toto je úplne mimo mňa. 3/10 kvôli tomu, že na papieri to muselo byť super a vo finále sa celá tá bizarnosť objasní. Ale už je príliš pozde. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvé farebné sci-fi o invázii mimozemšťanov, vďaka zrýchlenej produkcii o pár mesiacov predbehlo Vojnu svetov. Nenáročná žánrovka orientovaná na detského diváka, na ktorej vidieť, že gro rozpočtu zožralo prevedenie do farby a zopár trikových scén. Má to príjemný začiatok s paranojou okolo zmiznutej vesmírnej lode a obstojné finále vo vesmírnej lodi, ale aj vlečúci sa ukecaný stred, otrasný kostým votrelcov a ujačané nesympatické decko v hlavnej role. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Povídka Johna Tuckera Battlea má zajímavou vizi, zato mimozemské kostýmy zavalitých komparzistů v pyžamech, kteří nosí v akváriu mozek sem a tam, jsou spíše z výprodeje. Emzáci příjdou na scénu až v závěru, ale ponurou atmosféru po celé stopáži celuloidu nelze upřít. Snímek je z doby, kdy studená válka byla už horká a svým způsobem jde o ozvěnu liberálního obsahu Dne, kdy se zastavila země (1951) i hysterie Invaze do USA (1952). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní a výrazně militantní alegorie na studenou válku. Pro někoho chvílemi možná až příliš doslovná. Invaders from Mars jsou na velmi slušné technické úrovni (nápaditá a barevná výprava spojená se skvělou kamerou Johna F. Seitze), jen ten design mimozemšťanů je opravdu legrační - hlavně když běhají. Přitom jinak je to chvílemi docela mrazivá, z pohledu dítěte zcela hororová podívaná. Veliká škoda, že si tvůrci vybrali až pohádkově bezpečné řešení, jak příběh zakončit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako 1000. komentár si musím vybrať nejaký ťažký wtf. Invaders ním určite sú. Klasické (čiže z dnešného pohľadu v akomkoľvek zmysle slova neuveriteľné) scifi o útoku mimozemšťanov. Aj v porovnaní s tými, čo som videl, sú jeho masky niečo neskutočne vtipné. Menzies nezabúda ani na povinné zamyslenie sa, na konci nás dokonca čaká šokujúca pointa. Treba povedať, že veľmi vydarená, dáva filmu nový rozmer. Ale tie masky....prečo tu nie je galéria? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře udělaný nicméně poměrně divně natočený sci-fi. Chlapec uvidí jak spadne ufo a táta se tam jde podívat, no a teď je průser na světě. Mimizešťani se za tátu převlíknou. Celý film je krásně sentimentální a to je bohužel i podstatná srážka celého filmu. On neví co chce být, neví jestli chce být spíše dětský nebo dospělejší a tak se z filmu stává takový podivný mišmaš všeho. Film mi byl ale mile sympatickej a líbil se mi o něco málo více než Hooperův remake. Ale vážně jsem nesnášel toho malýho kluka a jeho věčný "Oh gosh". ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, co se s filmem zhruba v jeho polovině stalo! První půlka i přes toho nesympatického spratka byla vynikající, atmosférická, něco ve stylu Invaze lupičů těl, a já se tetelil blahem, jak se lidé začínají postupně chovat víc a víc divně, vzadu na krku mají něco zvláštního a mimozemská invaze plíživě začíná. Jenže přibližně v polovině dojde k velkému zkratu, začne nudný dětský film o emzácích a Marťani samotní (gumoví panáci s šéfujícím Krangem z Želv Ninja) jsou už jen smutnou třešničkou na zpackaném dortu. Konec sice je příjemně otevřený (jak píše Lima, i já viděl americkou verzi), ale dojem to skutečně nevylepší. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Laciné béčko, skrz které jednoznačně promlouvá dobová napjatost kolem studené války. Cizí invaze tu je rozpoutána vysokými mimozemšťany, kteří vzdáleně připomínají Jů a Hele. Přinejmenším kvůli nim stojí film za shlédnutí, hodnotu to však má i coby svědectví o 50.letech. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dal bych i 3 ale za ten nekonečný záběr na běžícího chlapečka, na jehož pihatý xicht jsou ´´promítány´´ scény jako shrnutí předchozího děje či co (který jsem nemohl přetočiti neb jsem držel v obou rukou kus obří 50cm mexické pizzy a přece si nezas...kvůli tomuto průměrného po všech stránkách filmu, dálkové ovládání) nikoli. Dodávám, že jsem též viděl US verzi a divím se, že kolega Lima opoměl v souvislosti z onou US verzí, že její syžet, je na vlas stejný jako v mnohem zábavnějším a efektově efektnějším (to je myšleno z 60% vážně) Robot Monster asi jen tak náhodou ze stejného roku.;-) 1.pol. byla bez těch ufounů paradoxně lepší, neb mi připoměla parádní povídku od mistra P.K.Dicka.....Otcova Napodobenina aka the Father-Thing, která vyšla (Dick tento film musel viděti) o 3 měsíce později a jejíž právě orig. název silně vyzařuje Campbellovu super classicu z 38. A že tohle nesouvisí s tímto filmem? Možná. Ale je to zajímavější, než film samotný, buhehe.  P.s. a barva tomu taky zrovna moc nepomohla. V monochromatické variantě (kterou si ostatně každý může nastaviti na tv sám, mě vyjímaje, páč to 1x stačilo a navíc jsem chtěl vidět film tak, jak byl v kinech prezentován) by to bylo lepší II. P.p.s. jo a plakát nelže! Monster Marťan opravdu nese v náručí ječící ženu roztomile třepotající nožkami v lodičkách a 2x! ;-) Jen s tím rozdílem, že ve výsledném produktu má bílé šaty, zatím jak můžete viděti i zde, jsou červené.:) Začínám si myslet, že když plakát k tomuto druhu filmu nelže, je většinou slabší a naopak. Zatím mi to tak příjde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten začátek je naprosto skvělý, protože to je skutečně krásně ukázáno to, jak vlastně může nebezpečí číhat všude, že napadený může být kdokoli. Druhá polovina už tak výborná není, ale přece jen ty pozitivnější dojmy převládají. Krásná ukázka toho, co bylo v padesátých letech točeno, navíc v tomhle případě i v barvě. Sci-fi béčka o únoscích těl jsou prostě parádní téma. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Vidieť to v tej dobe ako decko asi by som bol fakt nadšený, ale s odstupom času už to vyzerá strašne amatérske, lacné a nezaujímavé. Jediná scéna čo stála za to bola hlava hlavného mimozemšťana v sklenenej nádobe. Ostatok dosť veľká múka, slabá atmosféra obzvlášť keď sa tie isté scénky neustále opakujú dokola... (2,5*) ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Chlapec spatří na noční obloze přistávat létající talíř.Zanedlouho jsou oba chlapcovi rodiče a několik dalších obyvatel města ovládnuti mimozemšťany.Chlapec vyvolá poplach a s pomocí armády je invaze zažehnána....Tento film se nese ve velmi pomalém, chvílemi až nudném tempu, všechno je ale napraveno adrenalinovým závěrem, který se odehrává na palubě létajícího talíře. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, jehož první část připomíná později vzniklou Invazi lupičů těl (1956). Mimozemšťané chytají lidi a pomocí čipu implantovaného do krku z nich dělají své pomocníky. Atmosféru, kdy nikdo si nemůže být jist, kdo je člověk a kdo Marťan, se podařilo tvůrcům filmu navodit velmi zdařile. Druhá část je již ve znamení boje proti Marťanům. Zde bylo kvůli nízkému rozpočtu využito několik minut záběrů vypůjčených z vojenského archivu. Film nabízí slušnou dávku nepřesvědčivých hereckých výkonů, podprůměrných triků, laciných kulis, podivně vypadajících mimozemšťanů, ale především opravdového napětí a zábavy. Závěr navíc stojí opravdu stojí za to. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších sci-fi 50. let, co jsem měl možnost vidět. Zajímavý příběh o mimozemské invazi na naši planetu. Mimozemšťané začnou díky implantátům ovládat obyvatele nedalekého města Vše je od počátku viděno z pohledu malého chlapce a to dodává filmu na obrátkách, milující otec se mění v bezcitného vykonavatele vůle mimozemšťanu stejně jako jeho matka. Velmi dobrá je scéna na policejní stanici. Bohužel zřejmě nebylo dost peněz a to je v druhé části filmu citelně znát. ()

Reklama

Reklama