Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný příběh ze starého skotského hradu, který je stále obydlený původním majitelem - obří dvousetletou žábou, jež je zčásti člověkem a žije v bludišti hradních chodeb. (Hans.)

Recenze (7)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je sice poměrně krátkej ale za to vyzradí to nejpodstatnější takže už tu moc prostoru pro překvapení nezbývá. Něco málo k příběhu. Gerald a Kitty jsou zasnoubeni a brzy mají mít svatbu. Vše změní dopis který obdrží Gerald od svého strýce v němž ho prosí aby přijel. Gerald tak učiní a vydává se za strýcem do rodinného sídla. Za několik týdnů dostává Kitty dopis v němž stojí, že Gerald svatbu ruší. Kitty neotálí a vydává se společně s tetou za Geraldem aby přišla na kloub tomu co přimělo Geralda svatbu zrušit. Gerald se k celé věci nechce vyjadřovat a tak Kitty společně s tetou postupně začnou odhalovat co a proč Gerald skrývá a co ho donutilo k takovému rozhodnutí. Jak se zdá tak tohle rodinné sídlo ke kterému patří i rozlehlý labyrint střeží a skrývá děsivé a překvapující(pokud jste nečetli zdejší obsah) tajemství. No, mohlo to být víc atmosferičtější, napínavější a i to bludiště mohlo být využito daleko víc. Za mě jen lepší 2hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je bohužel prakticky neznámý. Já jsem ho bohužel viděl ve 3D což zrovna nemusím, takže barvy a všechno jsem měl rozmazaný. Nicméně film je to dobrý. Parádní atmosféra zámku sem tam netopýr, sem tam pavučina a mlha okolo hradu. Sice to není tak často ale to nevadí. Pointa je parádní a člověk si jí "užije" celý tenhle gotický horor jsem si vychutnal a to jsem od něj totálně nic nečekal. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Unylý a utahaný děj nezachrání ani ujetá pointa, která sice působí na pohled překvapivě, ale i její "pokračování" v podobě skoku z okna působí maximálně hloupě. To nespoileruju, když je celej vtip filmu prozrazen v obsahu, moc tajemna už nezbývá. Navíc mě pokusy o gotickej horor nudily, nemohl jsem se do toho dostat, chyběla tomu atmosféra, správně ujeté postavy, něco navíc, čím by se film dal zapamatovat... a to kromě té směšné žáby není. A i ta je spíše pro mé hodnocení filmu přítěží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snaha filmárov o ´´suspense thriller´´ sa nevydaril. Vlastne ani nič napínavé sa tam neudeje, neponúka žiadnu akciu ( v tom pravom zmysle slova ) a o nejakom horore, či sci-fi ako sa uvádza, ani chýru ani slychu. 75 minút sledujeme sled nudných udalostí, ktoré vyústia v záverečný klimax, absolútne bez chuti. Skvelá výprava ( ako už neraz v histórii žánru ) opäť vyšla navnivoč, pričom mohla byť miestom pre lepší a hlavne strhujúcejší príbeh. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z amerického filmu „The Maze“ jsou cítit padesátá léta, je v tom ta béčkovost, ale stejně tak je možné spatřit snahu dát divákovi specifický zážitek, skutečně ho přimět v kině se bát, i když ty nástroje, jaké k tomu byly použity, nemusely nutně za každou cenu uspět. Snaha zde byla, ta se počítá, ale je zde i výsledek, který stojí za pozornost a ani po více jak šedesáti letech neurazí. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím zdůraznit, že prozrazení hlavní pointy tohoto sci-fi by diváka ochudilo o „šokující a hrůzyplné“ vyústění příběhu. Gerald MacTeam (Richard Carlson) a Kitty Murray (Veronica Hurst) jsou zasnoubení a co nevidět mají mít svatbu. Gerald ovšem dostane dopis od svého strýce, kterého neviděl dlouhá léta, v němž jej naléhavě prosí o okamžitý příjezd za ním. Gerald tak učiní a odjede do starého rodinného sídla – hradu. Jeho snoubenka zůstává a po několika týdnech obdrží dopis od Geralda, v němž ruší své zasnoubení. Kitty ale nevěří, že by ji její milovaný jen tak opustil a vypraví se svou tetou za ním. Tam najdou zestárlého a velmi unaveného Geralda, který očividně skrývá nějaké hrozné tajemství. Atmosféra starého hradu poskytuje zábavu a nutí člověka přemýšlet, jaké že tajemství to Gerald skrývá, no o výjimečný film se samozřejmě v žádném případě nejedná. Buďte připraveni, že pointa příběhu je více než šílená, ale na konci je alespoň jednou větou vyřčeno i její možné vysvětlení. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Chvílemi napínavý film o tajemství starého rodinného sídla. Zdědit nemovitost tohoto typu nemusí být vždy jen výhra. Kromě hlavní pointy film nepřináší nic nového či překvapivého, ale jako odpočinkovka pro fanouška starších sci-fi / horrorů stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama