Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kancelářské diskutérství za záchranu jednoho zamilovaného špióna a s ním spojené velké množství flashbacků odhalující mnohé z dřívějšího soužití a konání hlavních protagonistů je kupodivu dostatečně silný dějový skelet, který diváka bez potíží udrží v napětí po celou dvouhodinouvou stopáž. Zázrak? Ne, jen dobře vystavěný scénář, solidní herecké výkony a výtečná (toho času ještě audiovizuálně poměrně umírněná) režie Tonyho Scotta. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofální film, kde tvůrci posrali, co se dalo. Nechápu, jak se zde někdo může ohánět inteligentním scénářem, když to byla naprosto předvídatelná fraška. Redforda i Pitta mám rád, ale bohužel byly obsazení do maximálně nezajímavých rolí. Snímek je neskutečně užvaněný, přitom se děj takřka nehne z místa. Absolutně mi neseděla forma retrospektivních vzpomínek. Druhou hodinu už jsem hleděl vyloženě jen do stropu. Obrovské zklamání. Tento film je velice špatný i na břídila Tony Scotta. Fuj! ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení – nečekal jsem od tohoto snímku téměř nic a dostal jsem tolik. Napětí, permanentní očekávání, jak to všechno dopadne, pohled do zákulisí CIA a do světa tajných a špiónů, komplot, nějakou tu "love sekvenci" etc. Hodně mi taky seděl způsob předložení příběhu – děj běžící hned ve dvou liniích (ve vzpomínkách a v reálu) zaručoval dvojnásobnou dávku napětí. Vše dobře zahráno a natočeno. Mile překvapily různé kamerové hříčky (najíždění a "odbíhání" kamery atd.) Shrnuto a podtrženo: SPY GAME má pro mě prostě šmrnc. Příjemná zábava, která však je schopná dát i trochu víc (bez toho, aby si na to VÍC hrála). A navíc: já to těm hercům fakt věřil. Rád si tuto SPY GAME za čas zopakuji. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Netradičná kombinácia Redford-Pitt vo filme, sa podarila na výbornú. Remeselne veľmi vydarený film s dvomi veľkými hereckými hviezdami, ktorí akoby sa predbiehali kto z nich hrá lepšie. Väčšinu priestoru tu však dostal Redford pretože Pitta si tu užijeme väčšinou len vo flashbackoch v ktorých sledujeme jeho špionážne začiatky. Film s uspokojivým príbehom, rýchlym strihom a dobrým soundtrackom - žiadna pecka na nekonečné pozeranie dookola, ale raz za čas môže byť. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Naprosto strhující thriller, u kterého všechno prožíváte s hlavními postavami. Vždycky se mi líbily filmy se špiony a tenhle je jedním z nejlepších. Skvělí herci, nádherná hudba, která ve vás místy vyvolá radost a jindy pomalu pláč, brilantní režie.. Hezké, chytré, zabalené do úhledného balíčku. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Jedno z aut, které ve filmu řídí Tom Bishop (Brad Pitt), je Škoda 1000. (lskala)
  • Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000, se přesunulo natáčení do Maroka. (don corleone)
  • Ve filmu se několikrát objeví cigarety Morley. Jde o fiktivní značku cigaret, kterou používali v Aktech X. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama