Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Recenze (95)

tron 

všechny recenze uživatele

Tu už sa nikto nesnaží ukrývať kopírku o rok staršieho PIATKU TRINÁSTEHO. No čo, Kanaďania. Zaujmú akurát valentínske bonboniéry s básničkami a trápny vzhľad/zbraň vraha (neoprén + krompáč). No, ešte ten krompáč je vlastne celkom fajn... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který se svezl hned na první vlně vyvolané Pátkem třináctého nepřináší nic moc nového, ale ani výrazně nenudí. Vrah v hornickém overalu by bohužel svou nezajímavostí mohl směle konkurovat většině komentářů na čsfd a je tak nejslabším článkem jinak pohového filmu. Více: http://blog.obitus.cz/2008/02/valentnsk-zabjen.html ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

There's more than one way to lose your heart... Další kousek ze slashermánie následující po uspěchu Halloweenu a Pátku 13. Kopírování a zvlášť vykrádání, to je možná moc silný slovo. Jo, nic novýho pod sluncem, ale tenhle žánr má docela omezený možnosti a tak je podle mě lepší nepožadovat nějakou větší originalitu (teda když to zrovna nebije do očí) a užít si všechny ty vraždy a vrahy co nejvíc... My Bloody Valentine je dobrá záležitost. Zápletka se motá jak jinak než kolem (mého neoblíbeného) Valentýnu, konkrétně tak že se jeden takový den stala hrozivá tragédie v místních dolech, která zrodila šílence a následně i vraha - horníka s plynovou maskou a krumpáčem. Ten zakázal občanům městečka slavit kdy víc tenhle trapnej svátek, pod výhružkou že se vrátí (i s krumpáčem). Tak to na 20 let zafungovalo, než si lidi řekli, že už je onen Harry Warden minulostí. Chyba. Silnou stránkou téhle vyvražďovačky je jednoznačně prostředí dolů a docela dobře stravitelní teenageři (hlavně ten tlouštík byl sympaťák), chvályhodně vypsychovaný konec . Vrah je taky v pohodě, holt plynová maska má vždycky něco děsivýho do sebe. Co se týká vražd, nic extra, ale ani nic na sprcání. Nevidím větší zápory, snad jen někomu by mohlo vadit, že neuvidí jediný bradavky, teda snad s vyjímkou chlapských. (screeny) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Asi před 13 lety jsem tomuhle dílu dal jako naštvaný puberťák jednu hvězdičku a spílal jak neskonale nudná tahle vykrádačka PÁTKU TŘINÁCTÉHO je. Čas tomuhle moc nepomohl a já si dal na letošní Valentýn rewatch. A pořád platí to samé. Nuda. Žádné drama. Napětí nulové. Přitom vraždící psychopatický horník v plynové masce mohl klidně být ikonickou slasherovou postavou osmdesátých let. Bohužel je ovšem trestuhodně nevyužit, chybí tu klasické scény z perspektivy vraha a posuďte: je tu jen jedna jediná scéna, kdy vrah pronásleduje svoje oběti. Jinak se jen tak halabala vynořuje ze tmy a různých zakoutí a zpravidla při tom nevyleká ani postavy, ni diváka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher mě v mládí úplně minul a bylo to asi dobře, protože jsem si konečně mohl vychutnat UNCUT release, který vyšel až na začátku roku 2009 ( !!! ) a obsahuje mnoho minut brutálních gore-scén navíc (více v diskuzi ...). Ale i tak, jak stále uvádím, slashery nejsou mým příliš oblíbeným žánrem. Tento je někde mezi ... Povedla se spousta věcí. Vrah je super a strašně mi připomíná "vojáka" v excelentně brutálním slasheru The Prowler (rovněž 1981). Jeho dech v plynové masce, krumpáč a černý oblek dodávají opravdu na děsivosti... Herecké výkony jsou na slasher v podstatě super, hrají zde již trochu starší herci, ne nějaká uřvaná děcka a i když dělají na Valentýna docela bordel, docela jsem je snášel. Vraždy jsou v pohodě, na uncut verzi je krásně vidět obrazová nekvalita těch scén, které byly dodány po 28 letech ... (Ještě že si je Mihalka nechal tolik let v šuplíku ...). Druhá polovina filmu se bohužel odehrává v dolech a asi by měl film hned na začátku varovat: "dívejte se na to v noci!!" Opravdu varuju, skoro nic tam není vidět a ve dne neuvidíte na obrazovce/monitoru ani prd. Je to docela povedený slasher, docela atmosférický a napínavý s obstojnými gore-efekty. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěchu PÁTKU TŘINÁCTÉHO vyvrhl Paramount, který ho produkoval, tuhle jeho nepovedenou kopii situovanou (po Vánocích v BLACK CHRISTMAS, Halloweenu v HALLOWEENU a pátku třináctého v PÁTKU TŘINÁCTÉHO) na svatého Valentýna. Takže tu máme dalšího maskovaného zabijáka, další pomstu za dávnou tragédii, jen ti teenageři se nám někam vytratili a tábor nahradilo hornické městečko. To celé pod taktovkou kanadského režiséra velmi stupidního jména. A teď si představte, že v roce 2001 napochodoval Mihalka do Paramountu se svou synopsí pro sequel, ale vzhledem k ubohým tržbám původního filmu, ho hezky kopli do prdele... Konkurenci ale valentýnovský slasher jako blbost nepřišel a ve stejném roce vyprodukovala VALENTINE. Dvě hvězdičky za cool vražednou zbraň (krumpáč) a ze slabosti pro kanadský hororový šledrián (třeba DÉMON). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na 80´ roky veľmi solídne zvládnutý slasher. Teda najmä čo sa gore týka. Ostatné aspekty ako hlúpota konania postáv bola rovnako zachovaná, ako v dnešnej dobe. Takže niet si čo vyčítať - 65% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitní osmdesátkový slasher. Viděl jsem sice původní film až po remaku, ale i tak ho svou kvalitou i o dost lepším koncem překonal. a dokonce se obešel i bez 3D krumpáče. Má to prostě takovou tu klasickou atmosféru vyvražďovaček tehdejší doby. prostě to má svoje kouzlo i když už možná v dnešní době na někoho působí tyhle filmy levně a hloupě, ale je v tom holt pořádnej kus nostalgie.70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný stylový slasher z 80.let (úrodných pro tento žánr) má sice klasickou dějovou linku (vraždící psychopat se stal legendou a vypadá to, že legenda znovu ožívá), ale fanouškům podobných snímků to jistě nevadí. Od nich se liší absencí nahoty (tehdy v horrorech poměrně hojné) i typické osmdesátkové hudby, což mně nevadilo. Naopak zde máme občasný černohumorný vtípek (,,Já ten ples zřejmě nepřežiju!...cha, cha."), valentýnské bonboniéry s překvapením a slušivé vraždy. Kdopak nám to spadnul do pračky? Komu pak to kouká krumpáč z očního důlku? A kdopak si s hřebíky v hlavě hraje na Pinheada? A krumpáč sviští, sprcha temně šumí a v lednici je plno. Na dnešní halloweenskou noc jako stvořené!!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nehanebná kópia Halloweenu a Friday the 13th v kanadskej produkcii. Jediným inovatívnym prvkom je, že hlavnými hrdinami nie sú študenti strednej alebo vysokej školy, ale mladá robotnícka trieda. Chvalabohu táto marxisticko-lenininistická vývojová vetva slasheru sa v nasledujúcich rokoch vytratila. Vraždy sú celkom originálne a brutálne a občas i celkom dobre nakrútené, ale výsledok je aj tak nudný, hlavne kvôli rutinnému predvídateľnému scenáru, neskutočne mizerným hercom a nulovému boobiecountu. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Navzdory prevazne nepriznivym komentarum zde na CSFD me tento film bavil. Ano, je to vykradacka v pravem slova smyslu, ale je pomerne zrucne natocena a me rozhodne nenudila. Plus pouzit jako vrazednou zbran krumpac je dle meho nazoru naprosto genialni a po hrichu to od te doby nikdo nezkusil (nebo o tom alespon nevim). Za film samotný dávám 4 hvězdy, ale pátou přidávám za to, že tento film NAPROSTO ZDECIMOVALY ZÁSAHY MPAA, která zde provedla jednu ze svých největších cenzur v historii - výčet vystřižených scén jsem popsal díky IMDb do diskuze. A tak se paradoxně z možná nejkrvavějšího a nejbrutálnějšího slasheru (nejen) té doby stala poměrně sterilní zábava, kde je krve minimum (to je pro rejpaly, kteří tu plísní tvůrce). Zajímavosti: 1. MBV je nejoblíbenějším slasherem Quentina Tarantina. 2. Připravovaný remake (leden 2009 - http://www.csfd.cz/film/239826-my-bloody-valentine-3d/) bude koncipován jako 3D snímek a navíc s ratingem R, což ho činí jediným remakem 80s hororů příštího roku, na který se skutečně těším. 3. Při závěrečných titulkách hraje originální a chytlavá kytarová balada, která shrnuje základní příběh filmu. Ke stáhnutí je zde - http://www.canuxploitation.com//Theme-LegendValentine.mp3 . 4. PO 28 LETECH PŘIŠLA NA TRH V LEDNU 2009 KONEČNĚ NEOŘEZANÁ VERZE NA DVD DÍKY LIONSGATE. OBSAHUJE TAKŘKA VŠECHNY VYŘAZENÉ GORE SCÉNY A FILM TAK KONEČNĚ DOSTÁVÁ SVŮJ PŮVODNÍ ROZMĚR. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Díky shlédnutí cenzurovaných scén dělá z tohoto hororu,opravdu zajimavý film se solidní dávkou brutality. Navíc vrah v masce se nedá ani moc kopírovat a je blbost všechny horory záčátkem 80.let s vrahem přirovnávat k Halloweenu a Pátku 13.tém. I tento horor se na vás vrhne a je na vás jak ho vezmete,já ho vzal dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s banským mestečkom viedol aj k originálnemu poňatiu zabijaka, respektíve nápad na vzhľad zabijaka mohol viesť k výberu dejiska mordovačiek. Finále sa tak mohlo odohrávať iba v jednom prostredí, a to samozrejme "dole v dole". Každá vražda je nápaditá, s krompáčom je síce sranda, ale vrah nemá problém využiť aj iné prostriedky na elimináciu obyvateľstva miesta, kde každý každého pozná. Záver možno prekvapil dobové publikum, dnes už asi málokoho, ale je logický a umne včleňuje do motivácie vraha tragédie minulosti. Dnes už zamrzí aj haprujúca logika, v momente, kedy každý vie, že tu opäť vyčíňa masový vrah, sa tomu väčšina deciek smeje a aj tak si usporiada valentýnsku párty. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch lepších Hororových retro kousků, který jsem za poslední dobu viděl. Sice jsem očekával o něco víc, když už jsem se díval na UnCut verzi, ale to už mám ve zvyku, čekat něco víc u těchto starých Hororů a pak si uvědomím, že se dívám vlastně už na fakt starší počin, kde bylo prostě Gore ještě v plenkách (triky zde nejsou ale špatné). Nechybí zde dobrá atmosféra, slušní herci, ale za co strhávám hvězdu je za totální absenci nahoty (Slasher bez koz, to prostě nejde) a to tu jsou herečky pěkný, hlavně blonďatá Lori. 2009tku, jsem viděl před cca 8 lety a měl jsem ji v plánu zhlédnout znovu, nó tak hold příští rok, zase třeba před Valentýnem :o) ()

Reklama

Reklama