Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Navzdory prevazne nepriznivym komentarum zde na CSFD me tento film bavil. Ano, je to vykradacka v pravem slova smyslu, ale je pomerne zrucne natocena a me rozhodne nenudila. Plus pouzit jako vrazednou zbran krumpac je dle meho nazoru naprosto genialni a po hrichu to od te doby nikdo nezkusil (nebo o tom alespon nevim). Za film samotný dávám 4 hvězdy, ale pátou přidávám za to, že tento film NAPROSTO ZDECIMOVALY ZÁSAHY MPAA, která zde provedla jednu ze svých největších cenzur v historii - výčet vystřižených scén jsem popsal díky IMDb do diskuze. A tak se paradoxně z možná nejkrvavějšího a nejbrutálnějšího slasheru (nejen) té doby stala poměrně sterilní zábava, kde je krve minimum (to je pro rejpaly, kteří tu plísní tvůrce). Zajímavosti: 1. MBV je nejoblíbenějším slasherem Quentina Tarantina. 2. Připravovaný remake (leden 2009 - http://www.csfd.cz/film/239826-my-bloody-valentine-3d/) bude koncipován jako 3D snímek a navíc s ratingem R, což ho činí jediným remakem 80s hororů příštího roku, na který se skutečně těším. 3. Při závěrečných titulkách hraje originální a chytlavá kytarová balada, která shrnuje základní příběh filmu. Ke stáhnutí je zde - http://www.canuxploitation.com//Theme-LegendValentine.mp3 . 4. PO 28 LETECH PŘIŠLA NA TRH V LEDNU 2009 KONEČNĚ NEOŘEZANÁ VERZE NA DVD DÍKY LIONSGATE. OBSAHUJE TAKŘKA VŠECHNY VYŘAZENÉ GORE SCÉNY A FILM TAK KONEČNĚ DOSTÁVÁ SVŮJ PŮVODNÍ ROZMĚR. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

čekal jsem trochu sračku, ale nakonec se z toho vyloupnul jeden z nejlepších čistokrevných slasherů jaké jsem viděl. Vrah je fajn, valentýn jako vraždící období je relativně neokoukaný, prostředí hornického městečka funguje, triky a masky překvapivě kvalitní, tempo příjemné.... prostě další zapadlejší kousek, který rozhodně zaslouží více pozornosti. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden problém je zásadní: i ti chachaři z ostravsko-karvinských dolů jsou strašidelnější. A to je prostě špatně. Film nenudí, ale ani nijak zvlášť nebaví, takže kromě závěrečné pasáže v dole se nebojím hovořit o zklamání. Navzdory deseti příjemným vraždičkám je zajímavé vlastně jenom to, kdo je vrahem - a to ještě jen v souvislosti s remakem z roku 2009. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s banským mestečkom viedol aj k originálnemu poňatiu zabijaka, respektíve nápad na vzhľad zabijaka mohol viesť k výberu dejiska mordovačiek. Finále sa tak mohlo odohrávať iba v jednom prostredí, a to samozrejme "dole v dole". Každá vražda je nápaditá, s krompáčom je síce sranda, ale vrah nemá problém využiť aj iné prostriedky na elimináciu obyvateľstva miesta, kde každý každého pozná. Záver možno prekvapil dobové publikum, dnes už asi málokoho, ale je logický a umne včleňuje do motivácie vraha tragédie minulosti. Dnes už zamrzí aj haprujúca logika, v momente, kedy každý vie, že tu opäť vyčíňa masový vrah, sa tomu väčšina deciek smeje a aj tak si usporiada valentýnsku párty. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)
  • Herec Neil Affleck, který ve filmu ztvárnil roli Axela, v rozhovoru prohlásil, že stále vlastní hornickou přilbu, kterou nosil ve filmu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama