Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (531)

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ve snu. A ten sen byl opravdovej. A změnil naše životy na vždy..... Jako první mě napadá – ty vole, TADY ZNÁM KAŽDÝHO! A pak, že takovejhle film s jasnejma pravidlama, chlapíkem z videopůjčovny, spoustou drsnejch keců, koksu, lehkejch holek, ujetejch chlápků, okořeněnej drsným humorem a zhuleným Pittem, prostě nikdo jinej napsat nedokáže. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci zjistit, jestli policajty zajímá mrtvej pasák. 2.) Chci vidět G.Oldmana v jeho další nádherné roli padoucha. 3.) Zavzpomínat na mládí. 4.) Jsem fanda Q.Tarantina a jeho dialogů. 5.) Nevěřím, že P.Arguette může bejt nejdrsnější holkou co znám.// Takovej ten film, kdy si až do konce nejste jistí, jestli je to myšleno vážně. Vlastně ani potom! Ale hlavně: FILMOVEJ FANDA PŘEŽIJE VŠECHNO! (je fajn potkávat lidi se stejnejma zájmama!) PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

"Kdybych musel, kdybych opravdu musel vojet chlapa, vojel bych Elvise...". Dokonalý scénář Quentina Tarantina. Tony Scott odvedl dobrou práci, i když mnozí by chtěli v režijním křesle Quentina. Tony nám předvedl dobrý režijní švih a šel správnou cestou, kde nám dodnes podává chutné akční lahůdky. Výborný výkon Patricie Arquette (silné momenty - hlavně ve scéně s vymahačem Jamesem Gandolfinim). Kultovní scéna o Sicilanech s dobře zvolenou hudbou (The Flower Duet) v podání Dennise Hoppera a Christophera Walkena je naprosto fenomenální záležitost. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá, pekelně černá komedie se dvěma děsivými momenty, výbornými hereckými výkony a hlavně s šíleným "kouzlem osobnosti". Jako už bývá u Tarantina zvykem, podivný mix dryjáku zvaného "kult Elvise Presleyho" s koktejlem postaviček ze kterých máte pocit, že vypadly z Lynchova filmu a prodělaly intenzivní marihuanovou terapii, takže působí nehorázně šťastným dojmem, doprovází výborné optimistické téma od Hanse Zimmera, a všechno to dohromady funguje tak, že si to chcete dát zas a znova. I když vám řeknu, že je to film jehož hlavní hrdinka se jmenuje Alabama, hlavní hrdina prodává comicsy a jeho mentorem (mimo jiné nabádajícím ho k vraždě, což je fakt cool;)) je Elvis Presley, Siciliáni jsou tu označeni za poloviční negry a závěr vám ze všeho nejvíc připomene Hooka, nedejte se odradit, opravdu to stojí za to. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pod týmto filmom môže byť podpísaný aj Uwe Boll, aj tak to stále bude film Quentina Tarantina. Cítiť to na každom kroku. Scenár je plný citácií filmov, dialógy sú z veľkej časti o filmoch alebo hudbe (nezabudnem na Doktora Živaga), je tu množstvo násilia, ktoré je niekedy fakt silné (hlavne scéna po "a teraz sa otoč"). Proste TARANTINO. Herci sú úžasní - Slater, Arquette a dokonca i Dennis Hopper ("Sicílčania sú v skutočnosti negri"), ktorého veľmi rád nemám . Najviac ma prekvapil Gary Oldman. Je to možno jeho najlepšia rola - rastafariánsky hajzel, ktorý si myslí, že je černoch, so skleneným okom a množstvom rán na tvári!. No a máme tu aj Christophera Walkena čoby sicílskeho mafiána, ale najlepším bol určite Bronson Pinchot. Zo začiatku pôsobil na mňa príliš utlmene (bol som zvyknutý na jeho "cudzinecké" role), ale po určitom čase to prišlo, dokázal, že je skvelý dramatický herec. Hlavne scéna vo výťahu je skvostná, zaslúžil by si nejaký comeback. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Krásný a stylový film, s nezapomenutelnou muzikou (ústřední Zimmerovo téma jsem vydržel poslouchat stále znovu a znovu). Scénář Tarantino, režijní akce Tony Scott, všude černý humor. A taky herci dobří - Chris Slater není to zrovna sympatický týpek, ale tady jsem ho baštil, stejně tak jeho blondýnku Alabamu (Patricia Arquette). Neskutečný pasák Gary Oldmana. Kultovní sebevražedná scénka rezignujícího otce Hoppera se žasnoucím sicilským mafiánem Walkenem, kterému Hopper dává lekci z historie Siciliánů a hlavně ze sebeovládání ("takže Tvá pra-pra-pra-pra-prababička se vyspala s negrem"). Zhulený Brad Pitt jako bonus. Všude kokain a násilí. A do toho cukrující šťastná titulní dvojice. A znovu ta muzika https://www.youtube.com/watch?v=qiyUf-OZz0U&list=RDtrwmhm5WaYQ&index=5 Mám ten film prostě rád... ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Gary Oldman v roku 2011 uviedol, že jedna z dvoch jeho najobľúbenejších rolí celej jeho kariéry je práve rola Drexla v tomto filme. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama