Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (531)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto vie ako by to dopadlo, kedy Tarantino nechal všetky svoje scenáristické počiny režírovať takýmto velikánom. Veď tento počin takmer prekonal aj Pulp Fiction. Slater je prekvapivo ešte v dobrej hereckej kondícii, Patriciu táto rola vystrelila do výšin (z ktorých nasledoval rýchly pád) a Scott konečne ukázal, že nielen jeho brat to na režisérskej stoličke vie poriadne roztočiť! Perfektne vybraté hviezdne obsadenie, kde krátke role jednotlivých hviezd jednoducho vyrážajú dych a skvelo pasujú do scenára. Bezservítková akcia je pamätná a záver mrazivý. 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tarantinův rukopis je v Pravdivé romanci znát a je možná škoda, že si svůj scénář také sám nezrežíroval. Ne, že by Tony Scott natočil špatný film, to vůbec, ale přece jen QT je QT na tyto žánry. Potěší jak jednoduchý, romantický příběh, tak herci i pěkná hudba či tarantinovská závěrečná jatka. Něco málo tomu pro mě chybělo, tudíž pouze 4*. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Holy shit tak to je teda nářez. Quentin Tarantino napsal scénář přebouchanej cool postavama, bizarníma situacema a hlavně s miliónem popkulturních odkazů (např. když v telce za hlavníma hrdinama běží finální masakr z "Lepšího Zítřku II"). A co víc Tony Scott ten scénář opravdu brilantně zrežíroval. Dal tomu šmrnc dal tomu šťávu a dal tomu jedno z nejblyštivějších hereckých obsazení jakým se jakýkoli film může pochlubit. Christian Slater tady předvádí životní výkon a je prostě famózní. Patricia Arquette je nehorázně sexy a hraje taky skvěle. Ale tenhle film se nedá popsat to se musí vidět. Opravdu mě rozesmál Dennis Hopper když vystvětloval Christopheru Walkenovi že Siciliáni jsou zkřížený s negrama. Dostal mě taky maniakální Gary Oldman s dredama nebo zhulenej Brad Pitt v rasta čepce. A scéna s vymahačem Jamesem Gandolfinim vám určitě utkví. No prostě jak řikám tenhle film se musí vidět. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

"Kdybych musel, kdybych opravdu musel vojet chlapa, vojel bych Elvise...". Dokonalý scénář Quentina Tarantina. Tony Scott odvedl dobrou práci, i když mnozí by chtěli v režijním křesle Quentina. Tony nám předvedl dobrý režijní švih a šel správnou cestou, kde nám dodnes podává chutné akční lahůdky. Výborný výkon Patricie Arquette (silné momenty - hlavně ve scéně s vymahačem Jamesem Gandolfinim). Kultovní scéna o Sicilanech s dobře zvolenou hudbou (The Flower Duet) v podání Dennise Hoppera a Christophera Walkena je naprosto fenomenální záležitost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dokonalý príbeh, dokonalá herecká skladba, k tomu Tony Scott čoby režisér ... a výsledkom je dokonalá akčná romanca. Podľa mňa jeden z najlepších filmov svojho druhu vôbec, naozajstná jazda, naozajstná paráda. Prečo aj nie, keď scenár písal Quentin Tarantino. Výborný tarantinovský thriller s veľkou dávkou drsnosti a brutality. Brilantné vedľajšie role Garyho Oldmana, Dennisa Hoppera, Christophera Walkena, Samuela L. Jacksona, Jamesa Gandolfiniho či Brada Pitta. Proste paráda. Drsná scéna s Walkenom a Hopperom je nezabudnuteľná. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • V pôvodnej verzii scenára mal Drexl (Oldman) omnoho viac scén. Tie však boli odložené pre film Pulp Fiction (1994), z ktorého boli nakoniec aj tak vystrihnuté. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama