Reklama

Reklama

Recenze (4)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdy z ľútosti. Choreografie neboli "marné", dokonca aj celkom prehľadné, ale film to bol tupý ako deravá bandaska, chovanie postáv rovnako a chýbal tam poriadny "fight feeling", vyzeralo to zaujímavo, ale ako keby každý úder pred samotným dopadom bol takmer zastavený. Mám rád ruské moderné blockbustery, ale toto nie je ani len obyčajné priemerné béčko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ruský akčný kungfáč s jednoduchou zápletkou, ktorá nestrhne, ale ani som si pri nej neobhrýzal od nudy nechty. 90% filmu sa odohráva v jednom baráku v ktorom proti sebe bojujú dve grupy. Bitky sú hlavnou devízou filmu. Zďaleka nie sú tak prvotriedne ako v Indonéskom Raide, ale borci sa evidentne biť vedia a celý čas sa snažia. Choreografia je tiež solídna a občas predvedú aj nejaký náročnejší kúsok. Chýbala mi v nich snáď len gradácia, keďže dlho nikto nikoho nezabije, takže som mal pomaly dojem, že o nič nikomu ani nejde. Len také machrovanie schopných bitkárov o to, kto má lepšiu techniku. Najlepšia je hromadná bitka uprostred filmu v ktorej sa predvedie hneď niekoľko obrovských rusov oproti ktorým by aj Lundgren pôsobil jak trpaslík.V bitkách ma zaujala aj kamera, ktorá je taká neposedná, ale zároveň celý čas ostrá a prehľadná. Je to proste iný ale zaujímavý štýl snímania bitiek. V poslednej tretine sa dočkáme aj dlhej prestrelky v ktorej hlavný hrdina v Rambo štýle likviduje jedného zloduch za druhým. Kazí to len CGI prevedenie výstrelov, zásahov, komplet všetkého, a to celkom slabej kvality. Z toho som plakal viac jak pri finále Esmeraldy. Staré dobré slepé náboje s ktorými zbrane vydávajú aj pôsobivý zvuk, sú nenahraditeľné. Tretiu hviezdičku dávam za to, že je to lepšie ako všetky Nevského filmy dokopy a za jedno pozretie to stojí. 5/10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové si vytvořili vlastní verzi Raidu a vyšlo z toho celkem sympatické akční béčko, kterému pár věcí chybí, aby to byla pecka. Příběh je jednoduchý, jde se víceméně od akce k akci, ale k té mám trochu výhrady. Jde vidět, že Rusové se snažili, je to tuším jejich první Martial Art žánrovka, ale kdo má nakoukáno, především z Asie, tak bude mít stejný problém jako já. Co mohu pochválit, tak fakt, že postavy, se umí mlátit, používá se zajímavý ruský bojový styl Systema, která je velmi rychlá a efektní a díky slušné kameře, to nevypadá vyloženě zle, ovšem ty zásadní mínusy samotnou akci dost degradují. Za 1. Chybí zde vyloženě násilí, v jednu chvíli tam bojují s historickými zbraněmi, ale nikdo nikoho nezabije, zlomeniny tu chybí úplně a jelikož v tom filmu pomalu nikdo neumře, tak to působí trochu strojeně/uměle. Největší problém mám s ozvučením, to bylo hodně špatný. Údery nejdou pomalu slyšet ani cítit, spíš slyšíte takové vtipné pleskání, což hodně ubírá na dynaminace i razanci a ikdyž došlo na střelbu, působilo to, že používají Airsoftky, což mně osobně dost vadí. Chápu že rozpočet nebyl vysoký, ale tohle si mohli pohlídat., Každopádně místy se zde našly i zajímavé prvky choreografie. potěší že nepřátelé jsou většinou obrovské Ruské gorily a líbivý je soundtrack v pozadí a díky časté akci se divák nudit nebude, ale je zde dost práce na vylepšování. 5.5/10. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ruský akčný film o pomste syna je takpovediac skúška odvahy, čo divák znesie. Tento film má práve tú akčnú časť veľmi slabú. Nič sa nestane, ak tento film neuvidíte. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama