Reklama

Reklama

Chūgoku No Chōjin

  • Japonsko 中国の鳥人 (více)

Obsahy(1)

V Himalájích je ukryta lámaserie Shangril-La, kde se sny stávají skutečností. Není to ovšem jediné místo, kam se civilizace ještě nedostala. Kdesi v Číně je malá vesnička, kde se mezi vrcholky zelených hor lidé stále učí létat. Režisér Takashi Miike se tímto filmem odklonil od svého tradičního krvavého stylu a natočil poetický snímek o tom, že podobná nedotčená místa na naší Zemi by se měla chránit. Jistá společnost má zájem v této oblasti o těžbu drahých kamenů. Je na hlavních hrdinech rozhodnout, zda prozradí okolnímu světu, kde se vesnice ukrývá, nebo zda si místo, kam se dá dostat pouze s želvím spřežením, nechají pro sebe. (Vishnar)

(více)

Recenze (12)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu som mal pocit, že sa nepozerám na film od Miikeho ale na snímok, ktorý natočil Kitano. Atmosféra, tempo, humor aj postavy mi dávali tento dojem. Miike však bez problémov natočí akýkoľvek film nehladiac na žáner a väčšinou sa mu aj vydarí. V tomto prípade bola Takashiho ''yakuzácka dráma'' možno lepšia, ako keby ju natočil Takeshi. Takashi-Takeshi dúfam, že som tým nikoho príliš nezmietol. :) Chuugoku no choujin podľa mňa ukazuje, ako si človek nájde, práve to svoje miesto na Zemi, kde bude schopný lietať... Celý film je zložený z pútavých a zmysluplných dialógov. Nečakal som, že sa vo filme budú riešiť problémy tretieho sveta, viedlo to však ku skvelému záveru, tak prečo nie?!. Počas celých 118 minút som sa výborne bavil aj napriek tomu, že film je tu zaradený ako dráma, o humor tu teda núdza nie je. Ešte k tomu lietaniu, vôbec by mi nevadilo, ak by pridali trošku viac tej mystičnosti. P.S.: Tie korytnačky boli naozaj nechutné, vôbec sa nečudujem, že ich Ujiie rozsekal na maděru :D ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

tak take zmiesane pocity, ako po tomto filme, som uz davno nemal. na jednej strane zmes roznych zaujimavych zanrov, na strane druhej akysi nesurody bordel, ktory mi proste vadil. obcas som sa celkom slusne zabaval, inokedy mi vsetko vadilo. aj ked si myslim, ze mi pointa neusla, akosi stracam zaujem nad hlbsim dumanim o tom, co som prave videl, zazil.. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

To, čo začína ako bláznivá jazda medzi členom jakúzy a úradníkom snažiacim sa potvrdiť úložiská nefritu sa postupne mení na meditačnú úvahu o nedotknutosti a kráse hlboko vo vnútrozemí Číny, kde ľudia veria tradíciám, veria v dobro a ich spôsob života je jednoduchý. Niečo, čo by v zásade učarovalo každému, kto má po krk mesta, hluku a debilov. Miike nerozpoznateľný v rámci témy, ale znova veľmi originálny vo forme štýlu. Mesto je rýchle - vidiek je pomalý. Vzťah medzi dvoma protagonistami je nápaditý a funkčný a celý príbeh je okorenený aj o poetiku aj o vtip. Pre mňa príjemné a koniec s náznakom presahu a mysticizmu. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Velice zajimavý snímek, moc mne nenapadá k čemu by se dal přiorvnat, protože svým pojetím mi přijde vskutku originální. NEbo asi málo koukám na dobrodužné filmy, protože tento "žánr" většinou moc kvality nepobírá, čehož ale budiž tento snímek čestnou vyjímkou. Dalo by se říct že vcelku obyčejný snímek se vyvine tak neskutečně, že člověk docela žasne, jaké má Miike nápady. Navíc to vše skvěle zapadá do té mysteriozní krajiny, přesně se to tam hodí tak, že více to snad ani nejde. Ačkoliv tedy vlastně nemám snímku co vytknout, on je tak svým způsobem podivný, že mu ale nedám plné hodnocení...Na to je zvláštní asi až moc. Ale 85% a **** co m uděluji si každopádně zaslouží. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Pomalý až poetický film o daleké cestě želvím spřežením na místo v horách, které dokáže měnit lidi. První polovina filmu, kterou jsem si pro sebe nazval na cestě, je velmi dobrá, dobrodružná s několika skvělými vtipnými momenty. Druhá polovina, na místě, kde se učí lidé létat, je až unylá a sklouzává dost hodně ke klišovitosti. Mé hodnocení je tedy silně ovlivněno výbornou první půlkou :-) ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama