Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těxh úplně posledních filmů na který se dá ještě bez větší újmy koukat. Bohužel už i tady se trošku obejvujou scény z podobných pecek jako je třeba patriot nebo tajný agent Jack T, ale jinak tady podle mě převažuje ještě ta stará dobrá doba, kdyz Steven uměl někoho pořádně zbouchat a když se tvářil drsně, tak sem se nemusel smát ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film,který si Steven doslova vydupal,aby mohl světu ukázat,jak zmrdi v korporacích ničí přírodní krásy....a lidi to nepochopili a odsoudili...smutné.Je to prvotřídní Segalovka,která má navíc důležité poselství,v poslední době z tohoto tématu těží kde kdo,třeba i Al Gore... poserte te se křupani,za tohle si ho vážim úplně nejvíc... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbily tyhle paradoxy v jednání postav, kdy například Larra Crofft v Tomb Raider II, archeoložka 1. třídy a sběratelka artefaktů, při honbě za svým cílem zničí snad všechny památky co jí stojí v cestě, když Bruce Wayne v Batman začíná při svém útěku za pácháním dobra vyhodí do povětří klášter plný mnichů, nebo ekolog a přírodní samorost Steven Seagal v Aljašce v plamenech pro zachování neposkvrněné přírody vyhodí do povětří ropnou stanici. Ale je fakt, že o to tu přece nejde, důležité je, aby měl hlavní hrdina nějaké ušlechtilé důvody proč nakopat prdel co možná největšímu množství hajzlů. A Seagal si to vymyslel, zrežíroval a zahrál takhle, za to ten odpad! ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Býval jsi dobrej chlap, ale stala se z tebe kurva!" Šestá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. V roce 1994 byl Steven Seagal hvězda. Po nečekaném úspěchu Přepadení v pacifiku měl slávu, měl peníze, možná i ženy a mohl si natočit v podstatě cokoliv, na co si jen vzpomenul. Volba pro něj byla ale až nečekaně jasná. Už dlouho ho trápily enviromenrální problémy naší planety a tak se rozhodnul natočit film s poselstvím. Jenomže mu u toho asi nedocvakla jedna víc než důležitá věc - cpát poselství do akčního filmu určeného pro nenáročné konzumní publikum je zkráka kravina velikosti Aljašky! Což o to, Steven je pořád svinsky ve formě, láme ruce a nohy ostošest a jeho bodycount se vyšplhá na hodně slušných 25 zářezů, jenže s tím poselstvím to myslel asi opravdu vážně a tak musíte skoro půlku filmu protrpět nudné záběry na Aljašskou krajinu, Steva zachraňujícího indiány a jeho opiové sny o prsatých eskymačkách. Ani výběr záporáka mu tentokrát moc nevyšel a jakmile uvidíte Michaela Caina v kaštanovém přelivu, vypněte radši mozek a počkejte až na hláškujícího ( "Chraň ty dveře jako panenství svý sestry!") šéfa Cainových žoldáků, na kterém si aspoň trochu zlepšíte chuť. Když se tak na to dívám zpětně, je mi Steva vlastně docela líto - měl dobrý úmysl a nebál se u toho riskovat své peníze ani kariéru. Jenomže točit enviromentální akční film je prostě totální blbost a za blbost se zkrátka platí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama