Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Recenze (352)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč se to nejmenuje "Přepadení na Aljašce" nebo "Přepadení 3: Aljaška" (jo to vlastně nešlo když to bylo natočené dřív než dvojka...), protože když už opět distributor zapomněl při překladu Anglicky, šlo snad z toho ještě něco vymáčknout ne? Film je prakticky první ekologická agitka která schovává akční film za hlubší myšlenku. Budiž to Stevenovi tentokrát sedícím i na režisérské sesli k dobru. Snaha byla. S ohledem na míru akce, výbuchů, střelby a bitek a ne tak zásadní přítomnost stupidních hlášek, stupidního děje a stupidního chování všech na place (jak je běžné pro novodobého video Seagala) je to stále to světlejší co lze se Stevenem vidět. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po rokoch sa mi ten film začal normálne páčiť. Jasné, bolo to už v čase prvého Stevenovho úpadku a poklesu, ale to prostredie, hon v prírode a záver, to vytiahlo hore. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Stevena Seagala mám vcelku rád a jeho filmy se mi v rámci patřičného žánru líbí, ale... do něčeho, co neumí, by se pouštět nemusel. Režie mu nejde a akční film na vážné téma ochrany přírody se mu vůbec nepovedl. Čistý odpad to sice není, ale nemá k němu daleko. Druhou (jen hodně malou) hvězdu dávám spíše za dobrý úmysl než za nějakou kvalitu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You wanna know who he is? Try this: delve down into the deepest bowels of your soul. Try to imagine the ultimate fucking nightmare. And that won't come close to this son of a bitch when he gets pissed." ()

black_adder 

všechny recenze uživatele

Seagal by měl zůstat raději jenom u hraní, i když i toho by měl v zájmu kinematografie brzy nechat. Hodně podprůměrný snímek...ta druhá hvězdička je za odvahu vylézt s takovým šuntem do světa uměníchtivých kritiků. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasika, a i když to má tradiční jednoduchý příběh, toho ohně a střílení jsem si jako čerstvý teenager užil.. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Seagalova duchovni cesta a prvni naznak ze tohle budouci sadlo nebude uplne koser hrdina jako jeho slavnejsi kamosi. Krome hudby a bitek ktery jsou i na mensi pocet dosti kvalitni na me film pusobi jak kdyby zustal trcet na pul cesty a nemohl se rozhoupat k nejakymu kulervoucimu masakru jakej sem od pana Sadelnika cekal ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Stevena Seagala, o kterém se dá říci, že není ostudou si ho zařadit do filmotéky. Příběh solidní, nedělá tam vyloženě vylomeniny (nezaměňuj se zlomeniny - pozn. aut.), nemá studipní hlášky a já nevím, co všechno ještě obvykle ve svých snímcích dělá. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Najviac sa mi tu páči príbeh. Konečne niečo iné ako klasický akčný typ príbehu, lepší a oveľa zaujímavejší príbeh s dobrou myšlienkou a k tomu sa ešte odohráva a peknom prostredí. Seagal hrá až prekvapivo dobre aj mimo akčný scén, Michael Caine je výborný a a dobrí boli aj domorodci. Sú tu aj akčné veci, slušné výbuchy, dobré súboje, nemám problém.. A Seagal si to aj šikovne zrežíroval. Všeobecne nemám príliš v obľube Seagala až na pár výnimiek, ale z toho filmu mám výrazné pozitívny dojem. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy tomuto filmu určitě dám...Seagal byl už lepší,ale tento film není špatný.Tato Seagolovka stojí za zmínku.Dávám jí 60 procent.Prostředí Aljašky a ropných rafinérií je dokonce atraktivní.Vcelku dobrý film,který pobaví i potěší snad každého diváka a obzvláště příznivce Stevena Seagala. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Další Seagalův krvák z jeho "zeleného" období. Hromada klišé, stupidní dialogy (Nechci si tebou špinit kulku), špičkoví agenti stihnutí momentální demencí. Ach jo, mohlo to být celkem slušné. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Po Under Siege, dle mě jednoho z nejlepších filmů v žánru, přišlo velké vystřízlivění a s ním tahle Seagalova ekologická agitka ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

culik v půlce hlavy kdo jiny by to mohl být?? Je rychly, má švih, sílu je dokonaly..Ano S. Seagal. Babička ho miluje a tak to asi zustane..stary dobrý Steven.. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Seagal sa na vrchole slávy vrhol na réžiu a odštartoval tak začiatok svojho konca. Tam kde v predchádzajúcich filmoch išiel proste za pomstou, mlátiac gangsterov, sa tentoraz pustil do boja s nadnárodnou ropnou spoločnosťou a zničí ju ako nič s prstom v nose. Samozrejme, je to absurdné a čo je ešte horšie aj nudné. Steven ide, občas niekoho zabije, čosi vyhodí do vzduchu, popritom má halušky o eskymákoch a nakoniec dôjde aj na ekologický preslov. Pre grínpisákov je to ale zrejme splnený vlhký sen a pri jeho sledovaní určite vzdychajú ako pornoherečka v sendviči . To že Steven potom natočil hromadu oveľa väčších a stupídnejších sračiek zachraňuje tento film od odpadu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak a teď vážně! Přemýšlím proč tak slabé hodnocení.... Kvůli S. Seagalovi? Nebo protože jde o klasickou verzi akčňáku z 90. let? Nebo že jde o lehkou propagaci ekologie? Tak proč? S. Seagal je v tomto filmu suprovej, jako kdekoliv jinde, a to nejsem žádnej jeho zarytej fanoušek. Akčňák povedený, tolik mrtvých zase nebylo, výbuchy dobré a šlo tradičně o prachy, tak co komu vadí?? Ekologie... Co k tomu říct. Každý film by měl mít poselství, tenhle nese jedno o celkem vážném problému, tehdy. Možná, kdyby to někdo tehdy bral vážně, nebyla by naše země v takových sračkách... Můj názor... ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč jsem tomuto filmu dal i podruhé šanci i přesto že po první projekci mi to vůbec nevonělo. A nakonec po druhé projekci hodnotím film čtyřmi hvězdičkami. Pravda je že jsem měl prostě chuť vidět něco akčního a to od Seagala a toto mi přišlo naprosto geniální na večer. Filmy sleduji celý život a zřejmě se můj vkus stále více mění a tento film mi to potvrdil. Aljaška je nádherný stát v USA do kterého bych se jednou chtěl podívat protože mě snad v každých filmech okouzlila a to se stalo i tady. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Aljaška v plamenech je rozhodně jeden z mých oblíbených filmů a ani nevím, proč jsem ho neměl ohodnocen dříve :). Škoda, že má tak nízké hodnocení. Mi se opravdu líbil a to se vším všudy - děj, hudba i herecké výkony. Samozřejmě pár chyb to mělo, třeba jak po vyvrcholení celého filmu přijde na závěr opravdu dlouhá scéna o znečišťování životního prostředí, ale jinak opravdu dobrý film. 75%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nepovedená ekologická agitka (a to se o ekologii zajímám) naroubovaná na béčkovostí načichlý studiový akční film. Z pohledu akčního minisubžánru jménem "seagalovka" se ještě jedná o poměrně koukatelný počin, a to i díky výborné hudbě Basila Poledourise. V širším měřítku Aljaška v plamenech doplácí především na slabší scénář a na nedokonalou Seagalovu režii (i když to mohlo být i horší). Hloupost některých scén opravdu vyvolává křečovitý úsměv na rtech (např. snová scéna), jiné zase naopak nejsou zcela k zahození, byť z nich vyzařuje dojem nenápadného kopírování jiných akčních snímků. Závěrečné nepříliš povedené vyvrcholení vzbuzuje tak rozpačité dojmy, že už prakticky nikoho nezajímá závěrečný ekoproslov. Záhadou mi je, jak se v tomto filmu octnul Michael Caine. 50% ()

Reklama

Reklama