Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 2

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Recenze (234)

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Priemerný hororový thriller ktorý prekvapí iba extrémne brutálnim koncom. Nechapem prečo sa Konkurs doatal do knihy 101 hororov ktoré musíte vidieť než zomriete. Však horor to bol iba na konci a dosť podobný Saw. ()

Agonie 

všechny recenze uživatele

Spíše je to romantická komedie s twistem nežli torture porno. Ale já si to užil, nebudu lhát. Jen neočekávejte moc a budete spoko. ()

PCHE 

všechny recenze uživatele

Neviem, Miike mi nejako nesedí. V tomto prípade mi to prišlo ako dve tretiny veľmi komornej atmofsérý takmer až televíneho filmu o vzťahoch so záverčnou tretinou, ktorá mi nijako logicky nepasovala k tomu čo sme videli predtým. ()

toby_wang 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si z duše přál, aby pan Aoyama ze svého zarputilého snažení vystřízlivěl. Asami si jeho upřímné city nedovedla (a ani nemohla) vyložit tak, jak je opravdu myslel. Závěrečná sekvence dream/flashback mě opravdu zamáčkla do gauče a přemítal jsem, zdali je lepší každý další záběr vidět či nevidět. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivuje tak vysoké hodnocení filmu. Prvních 85 minut totální nuda, krvavý závěr již hodnocení nemůže vyhnat přes 2*. Pokud bych hodnotil pouze poslední část, stejně jako většina ostatních, určitě by hodnocení bylo větší. ()

m3p 

všechny recenze uživatele

Na horror slabá atmosféra, na triller málo napínavé, na film tohto tipu málo šokujúce. Inak zaujímavé dielo ktoré by si mal pozreť snaď každý fanúšik horrorov. ()

FreddyKrueger 

všechny recenze uživatele

kamarad mi ten film pucil s tim, ze je to jeho oblibenej horor. ja jsem po trictvrte hodine dochazel k tomu, ze si me udelal dobrej den a ze tenhle romantickopsychologickej dramus neni moje krevni skupina. ale poslednich 15 minut bylo senzacnich. a kdyz jsem film videl podruhe a potreti, tak jsem si jej zamiloval. neni to pro kazdyho. tempo je dost rozvlacne, ale k tomu filmu pristoupite s tim, ze se na nej opravdu chcete podivat, tak nezbyva nez to dokoukat a nechat si to rozlezet hezky v hlavince. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Povedená hra s diváckým očekáváním a filmovými žánry. A je milé, že neposkvrněnost přináší rozhřešení. Mistrně zvládnuté. ()

bvlrm 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo druhá polovica 90tych rokov v americkom a európskom hororovom kine pripomína skôr zlý sen, Japonci sú asi jediní, ktorí vedia ako nato. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu KIRI BOMBA!!! Když se na tento film koukáte, tak není lehké vědět co bude dál. Začátek totiž začíná velkým dramatem, poté nastane onen konkurz a to je spíše komedie a v druhé polovině filmu začíná psycho jízda. Jedná se vskutku o originální záležitost. Pomalé tempo tu vůbec nevadí, protože jsem si užíval tu zvědavost toho, co se teda na konci stane. Když ten onen konec nastal, tak to bylo pěkně hluboké KIRI KIRI překvapení! Eihi Šiina byla boží... už jen ten způsob čekání na zazvonění telefonu byl creepy. Kdo by řekl, že takové pořádné napětí bude u filmu, kde si týpek hledá ženu. Takaši Miike je prostě génius. Pokud bych měl nějak tento horor někam umístit, tak bych to viděl, že se do TOP 20 strašidelných filmů určitě vejde. Mé hodnocení: 8/10 ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Extremne drsný zážitok. Nie explicitne zobrazenou brutalitou, ktorá je mimochodom iba v záverečných 15 min, ale od nuly dôkladne budovanou atmosférou. Film sa totiž zo začiatku tvári nevinne až vzbudzuje dojem obyčajnej drámy. Následne sa začne od kastingu prudko vyvíjať v temne ponurý triler a čoraz nepríjemnejšie pôsobiť. Zároveň začne pomaly naznačovať dejový zámer, ale nedá zreteľne najavo či ide o realitu. Neustále mätie efektom snových sekvencií a tajomna až v závere nachvíľu úplne preblafne myseľ. Nestratí sa pritom ani raz, každá scéna má významné miesto v (miestami neznesiteľne) napäto hrozivej atmosfére, kde absolútne nič nepôsobí navyše. Film nedá za 2h ani náznak zaváhania na pútavosti, dokáže strhnúť napriek mixu viacerých žánrov. Herci hrajú naozaj výborne, najmä krásna antagonistka, ktorá pôsobí naraz nevinne, desivo, nežne, psychopaticky, úhľadne, sadisticky či ustráchane a zarmútene. Za výsledok má jednoznačne veľkú zásluhu aj kamera, ktorá ma zábermi nesmierne očarila (napríklad detaily na konkurze). Výsledok zanecháva nemalé unavenie psychickej aj duševnej stránky, ale svojim spôsobom aj príjemné poznačenie výdatnej jazdy z netypického žánru a precítenej filmárčiny. Pamätne a funkčne podobne lahodne zaujať vnútorným poranením zmyslov sa zatiaľ NEsamoúčelne aj s posolstvom podarilo z nezávislých hrôz len tomuto, Martyrs, Poughkeepsie, Megan, Ghostland, À l'intérieur a čiastočne aj Victim. Inak z hľadiska gore pre znalcov žánru nič závratné, čo by nútilo odvrátiť zrak. Po druhom išlo o poznateľne lepšiu jazdu, pri prvom som sa sústredil hlavne na očakávanie bájných činov. ()

Petkon 

všechny recenze uživatele

Dosti rozporuplný film jak žánrově, tak zpracováním a celkovým pojetím, tudíž lze očekávat i rozporuplné reakce na něj. Zpočátku rozvláčně až dokumentaristicky pojatý romantický příběh o hledání partnerky se ve svém závěru zvrhává do nesnesitelně kruté hororové apokalypsy, v níž se režisér nechal ve své fantazii strhnout až na samotnou hranici srozumitelnosti, ale budiž, ona čára mezi snem a realitou bývá někdy opravdu tenoučká jak struna. Nebojte se, mučící scény určitě nepatří k tomu nejvýživnějšímu, co je možno shlédnout v jiných hororech jako např. v Noci s nabroušenou břitvou, Saw apod., ale vzhledem k předchozímu „vlažnému“ ději vyznívají o to působivěji. Jen ten časový nepoměr působí dosti rušivě, úvodní „předehru“ trvající téměř tři čtvrtiny filmu by bylo záhodno trochu zkrátit. Jinak ale zcela jistě film, nad kterým je nutno se zamyslet i v souvislostech vztahů mezi mužem a ženou obecně, což u podobných snímků nebývá běžnou devízou. ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný,ale jakmile byly ty dva spolu o tom výkendu sami,tak tam začali ty sny "nesny",takže jsem vůbec netušil co je pravda a co ne.Takže jsem byl na rozpakách,čemu věřit a čemu ne,a dohromady to byla jen nedodělaná plastelína. ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Romantická love story o životě a smrti gradující každou minutou. Tak chutná pravá a nehynoucí láska. Není to nakonec krásné? ()

joywork 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal asi po roce a půl, tak dlouho mi ležel na polici a já stále nenacházel odvahu na jeho shlédnutí. Kdysi jsem uplnou náhodou spatřil na Youtube děsivou ukázku z tohoto díla, zmínil se o ní kamarádovi a on mi original DVD, které se dalo zakoupit za 49 Kč, věnoval k svátku. Manželka snímky s podobnou tématikou nemusí, tak jsem rozhodl pustit si ho ve vhodný okamžik, kdy jsem byl doma sám. A neprohloupil jsem. Nenudil jsem se ani na začátku, tu příchuť něčeho děsivého jsem cítil i v průběhu děje, něco prostě s nevinnou a okouzlující dívkou nebylo v pořádku. Mozaika důvodů její zvrácené povahy se postupně skládala jako puzzle, vše najednou začalo dávat smysl a horrorové finále odkrylo karty na stůl. Solidní film. ()

Monniques 

všechny recenze uživatele

Tak spíše 2 a půl hvězdičky. Opět jsem se rozhodovala něco mezi dvěma a třemi. Eh, ta atmosféra filmu byla moc morbidní a nudná a depresivní a tak, což nemám ráda. Já vím, je to horor a ještě k tomu japonský a ti ty filmy vždy budou dělat takové zvláštní. Nic s tím nenadělám. Na film jsem se moc netěšila, asi jsem věděla proč. Myslela jsem si, že to bude ještě horší, než to bylo. Nakonec to tak zlé nebylo i s tím mučením, které nebylo zase takové bůhvíjaké...dalo se to přežít. Jen ten děj byl takový, no prostě ujetý. Konec. ()

abrat 

všechny recenze uživatele

Konkurz je známy hlavne svojim nečakaným, šokujúcim koncom. Vo filme sa mieša romantika s hororom. Film má pomalé tempo, zbližovanie staršieho muža s krehkou ženou sa vyvíja normálne, až postupne sa film láme a je jasné, že žena, nie je úplne v poriadku... A koniec by asi nikto nečakal. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Tímhle film mě Mike dostal. Snové, reálné mučeníčko od tiché, milé žený, které se vznítí s nervami zničeho nic, jako by zrovna prožívala menstruaci, porod a přechod zároveň. Jo vždycky to jsou ti nejméně podezřelí! Snové sekvence byly pěkný balzám na moji zhnisalou duši. ()

Reklama

Reklama